10 Yıl Maaşsız Belediye Başkanlık Yaptı

10 yıl belediye başkanlığı yaptığı dönemde devletten maaş almadığı için tek gün dahi sigortası olmayan ve belediye başkanlığı resmiyette görülmeyen Beşiri’nin eski Belediye Başkanlarından Kenan Tarhan, rahmetle yad ediliyor.

GÜNCEL 15.05.2019 15:39:39 5752 0
10 Yıl Maaşsız Belediye Başkanlık Yaptı

10 Yıl Maaşsız Belediye Başkanlık Yaptı

1968 ve 78 yılları arasında Batman Beşiri Belediye Başkanlığı yapan merhum Kenan Tarhan, yaptığı hizmetlerle anılıyor. 10 yıl belediye başkanlığı yaptığı dönemde devletten maaş almadığı için tek gün dahi sigortası olmayan ve belediye başkanlığı resmiyette görülmeyen Beşiri’nin eski Belediye Başkanlarından Kenan Tarhan, rahmetle yad ediliyor.  Devletin imkanlarını göz önünde bulundurup tek kuruş maaş almayan rahmetli Kenan Tarhan, yıllarca karşılıksız milletine ve devletine hizmet etti. Beşiri’nin tanınmış ailesinin ve bölgenin kanaat önderi olan Tarhan, Beşiri’de belediye başkanlığı görevini yaparken, devletin o zamanlardaki imkanlarını göz önünde bulundurup maaş talebinde bulunmadı. Bazen, ilçedeki hizmetlerin aksamaması için kendi tarlasındaki mazotu dahi belediye işlerinde kullanan Tarhan, yöre insanları arasında rahmetle anılıyor.

KEMAL TARHAN, GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Seçim ve siyasetin konuşulduğu bugünlerde eski siyasetçilerin memlekete olan sevdalarından söz eden eski siyasetçilerden ve kanaat önderi Kemal Tarhan “babam 10 yıl belediye başkanlığı yaptı tek kuruş maaş almadı. Eskiden idarecilik böyleydi” dedi. Beşiri ilçesinde 1968 ve 1978 yılları arasında belediye başkanlığı yapan merhum Kenan Tarhan’ın oğlu Kemal Tarhan, rahmetli babasının belediye başkanlığı yaptığı dönemde insanlara gönülden hizmet ettiğini belirterek “rahmetli babam tek gün sigortasını yatırmadı, maaş almadı. Kendisi köy sahibi olduğu için ‘Devletin imkanları kısıtlı’ diye maaş almadı. İşçilerin maaşlarını tek gün geciktirmeyen ve sigortalarını yatıran rahmetli babam, bazen köyde çift sürmek için traktörlerimize aldığımız mazotu belediyeye getirir ve ilçe halkı için kullanırdı. Bu konuda tüm belgelerimiz mevcut. Eskiden siyaset, siyasetçi, idareci böyleydi” dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZ GİTTİKÇE KAYBOLUYOR”

Merhum Kenan Tarhan’ın oğlu Kemal Tarhan, “babamızın ve atalarımızın öğretileri doğrultusunda yaşadığımız köyümüzü ve Türkiye’nin her yerini seviyoruz. İnsanlarımızı seviyoruz. Hizmet ederken maaş ve sigorta talep etmeyen merhum babamın yıllarca yaptığı belediye başkanlığı sadece hizmet içindi” dedi. Toplumsal değişim, kişisel ahlaki değerler ve günümüzde ilerleyen teknoloji bağımlılığı nedeniyle asırlık kültür geleneğinin hızla değiştiğini ifade eden kanaat önderi ve eski siyasetçi Kemal Tarhan “eskiden varlıklı ve tanınan insanlar toplumun tüm kesimleriyle barışık ve iç içeydi. İhtiyacı olan herkese koşar, herkesin yaşam koşullarına ayak uydurur, küçük büyüğüne saygılı, büyükler merhametli, güven, itimat, dostluk ve inanç bağlılığı çok daha iyi idi. Ama günümüzde aile bireyleri arasında bile bağlar kopmuş, genel itibariyle varlıklı insanlar muhtaçlar bihaber, saygı ve sevgi aranır hale geldi. Siyaset, ticaret ve her şey hızla değişti, maalesef geleneklerinden koptu” dedi.

 


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.