117 Mülteci Daha Döndü!
Esenyurt’tan memleketlerine kalıcı olarak kesin dönen Suriyelilerin sayısı her geçen gün artıyor.
Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla 36’sı çocuk 117 Suriyeli grubu daha memleketlerine döndü. Kurban Bayramı’nı vatanlarında karşılayacak olmanın heyecanıyla Esenyurt Belediyesi’ne ait araçlarla Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Kesin dönüş yapan Suriyelilerin eşyaları da Esenyurt belediyesi tarafından ayrı bir araçla memleketlerine gönderildi.
Geri Dönüşleri Teşvik Edeceğiz
Esenyurt’tan yola çıkan kafileyi uğurlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yaptığı konuşmada “Suriye’deki savaştan dolayı Türkiye’ye gelen ve bir süredir burada yaşayan insanların geri dönmek için belediyeye başvurduklarını kaydederek, “Esenyurt’ta biz de elimizden geldiğince onların huzurlu ve mutlu olmaları , çocuklarının iyi eğitim almaları için burada bulundukları sürede, mutlu olsunlar diye elimizden geleni yaptık. Artık onların kendi memleketlerine dönmesi onlar içinde bizim içinde en doğrusuydu. Bize başvurdular memleketlerine gidecekler. Bu tatil için değil gittikleri zaman 5 sene buraya geri dönemeyecekler. Dolayısıyla kalıcı bir gidiş olacak. Umarım bundan sonraki yaşamlarında mutlu olurlar huzurlu olurlar. Bulunduğumuz coğrafya da umarım huzur sağlanır. Kardeşçe dostça yaşarız.”dedi. Memleketlerine dönen Suriyelilerin gönüllü olarak gittiğini bildiren Bozkurt “Yol ücretleri ve iaşe bedellerini karşılıyoruz. Sınıra kadar onları yolcu ediyoruz. Sınırdan sonrada Kızılay memleketlerine evlerine göndermek için orada destek verecekler. Bundan sonraki süreçte de bu uygulama devam edecek. Onları evlerine döndürmek için teşvik edeceğiz. Böylece onlarda biz de daha çok huzurlu olacağız. Zira bir uyum sorunu başladı. Bu da bir zorunluluk haline geldi” şeklinde konuştu.
Türk Yetkililere Teşekkür Ederim
Suriye’ye dönen grupta olan Muhammed Bekir, 6 yıl önce savaştan kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirterek “ Burada, birçok yerde çalıştım. Suriye’ye gidiyorum. Bir bayram geliyor, şimdi bu dönüşte ikinci bayramım oldu. 6 yıldır annemi, babamı göremiyorum. Ben burada evlendim,2 çocuğumda Türkiye’de doğdu. Çok heyecanlıyım. Ben, Belediye Başkanımıza ve Türk halkına çok teşekkür ederim. Türkiye’yi özleyeceğim” dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.