12 bin Müslüman evlerinden oldu

Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet olaylarında 8 cami ve 50'den fazla ev kundaklanırken, 40 kişi hayatını kaybetti.

GÜNCEL 26.03.2013 16:02:39 0
12 bin Müslüman evlerinden oldu

 Etnik çatışmaların devam ettiği Myanmar'da çoğunluğu Müslüman 12 bin kişi evlerinden olurken, son 1 hafta içinde 8 cami ve 50'den fazla ev kundaklamalar sonucu kullanılamaz hale geldi.

Bago bölgesindeki Nattanlin'de, dün gece toplanan 200 kadar köylü bir camiyi ve birkaç evi ateşe verirken, hayatlarından endişe eden Müslümanlar evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Çatışmaların devam ettiği Gyobingauk, Otepho ve Min Hla kasabalarında gece sokağa çıkma yasağı ilan eden hükümet, bölgede olağanüstü hal uygulamaya başladı.

BM Genel Sekreteri'nin Myanmar Özel Temsilcisi Vijay Nambiar, salı günü bölgeye yaptığı ziyarette durumu ''acımasızlık'' olarak değerlendirmişti.

Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein ise çatışmalar üzerine cuma günü ülkenin orta kesiminde olağanüstü hal ilan etmiş ve çoğu Müslüman 12 bin kişinin evlerinden olduğu Meikhtila kentine asker konuşlandırmıştı.

Sakarya’da Çocuk Edebiyatı Şöleni Başlıyor…

Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.

Okullar İçin Güvenlik Seferberliği…

2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Ateşkes Sonrası Derin Sessizlik!

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.

Öğrenciler Avrupa’nın Dev Tenis Akademisinde…

Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.

İcra Satış İlanlarında Yeni Dönem Başlıyor!

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.

Tapu Müdürü Hakkında Savcılık Kararı Verildi…

HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.

Başoğlu, Yeniden Göreve Başladı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.

Erken, Uyardı, İstanbul Kırsalı Alarm Veriyor!

Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.

Beylikdüzünde Çocuklar Bilim Ve Sanatla Geleceğe Kanat Açıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.

Çocuklar İçin Eğlence Dolu Bir Dünya kuruldu!

Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.

Günay; Güven Tazeledi. Duygu, Birlik Ve Umut Bir Aradaydı

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çocuklar Tatili Sporla Şenlendirdi...

Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.

Sporun Yıldızları Damga Vurdu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.

Kamp Akademisinde En iyiler seçildi…

Zorlu kış şartlarında gerçekleşen Kamp Akademisi “En İyiler” etkinliği, doğayla iç içe bir mücadeleye sahne oldu.

Erken’den İmar Savaşı İle İlgili Zehir Zemberek Açıklamalar

Yerel siyasetin ve şehircilik dünyasının isimlerinden Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Mustafa Erken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla adeta kazan kaldırdı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.