17 Yılda 20 kat Arttırdık

Tarım makineleri ihracatımızı 17 yılda 20 kat artırdık.

GÜNCEL 22.06.2020 19:38:08 1878 0
17 Yılda 20 kat Arttırdık

Tarım makineleri ihracatımızı 17 yılda 20 kat artırdık

Türkiye’nin Makinecileri tarafından Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde düzenlenen, Agrivirtual Tarım ve Hayvancılık Makineleri Sanal Fuarı’nın açılışını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptı. Türkiye’nin 3 boyutlu ilk sanal fuarı olan Agrivirtual, Selçuk Üniversitesi tarafından yerli ve milli yazılımla geliştirildi. 26 Haziran’a kadar açık olacak Agrivirtual Tarım ve Hayvancılık Makineleri Sanal Fuarı, www.agrivirtual.com.tr adresinden 24 saat ziyaret edilebiliyor.

 

Türkiye’nin Makinecileri adına açılışta konuşan Makine ihracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, tarım makineleri imalatının, yabancı sermayeyi yüksek oranda Türkiye’ye çeken ve ülkemizde uzun süredir dış ticaret fazlası veren bir sektör olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

 

“Bilimsel araştırmalar, uluslararası ticarette Türkiye’nin en rekabetçi ürününün makineler olduğunu gösteriyor. Sektörümüz de tüm ürün gruplarındaki performansıyla bu tespiti doğruluyor. Tarım makineleri ise ihracat artış oranı en yüksek ürün gruplarımız arasında yer alıyor. Tarım makineleri sektöründe yıllık ihracat artış ortalaması yüzde 18-19 seviyesinde. Teknoloji, verim ve performansın çok önemli olduğu bu alanda ihracatımızı son 17 yılda 20 kat artırdık. Türkiye, 2019’da tarım makineleri alanında 750 milyon dolara yakın dış ticaret fazlası verdi. Agrivirtual Tarım ve Hayvancılık Makineleri Sanal Fuarı’nın, fiziki fuarların yapılamadığı bu olağanüstü dönemde mevcut rekabet gücümüzü daha da yukarı taşımamıza destek olacağına inanıyoruz.”

 

“Ülkeler kendine yetemiyor, Türkiye 750 milyon dolar fazla veriyor”

Tarım makineleri sektörünün yılda 750 milyon dolar dış ticaret fazlası veren başarısının gerisinde, Türkiye’nin sahip olduğu sıra dışı tarımsal çeşitliliğin ve yüksek potansiyelin yer aldığını belirten Karavelioğlu şunları söyledi:

 

“Tarım; salgından çok önce, dünya genelinde teknoloji savaşları gündeme gelir gelmez stratejik önemi hızla kavranan bir sektör oldu ve son dönemde makine yatırımlarının en hızlı arttığı alana dönüştü. Dünyada virüs sebebiyle hızla daralan tüketim ve mal ticareti içinde payını artırabilen sayılı sektörler, tarım ve tarım makineleri. Bu alanda sabit sermaye yatırımları hızla artıyor. Ülkeler bu alanların ulusal stratejiler geliştirebilecekleri nadir sektörler olduğunu görüyor. Makine imalatı ve tarım; gerek sermayenin tabana yayılması, istihdam ve istikrar, gerekse milli egemenlik için vazgeçilmez sektörlerdir. Ülkelerin kendine yetemiyor olması sebebiyle, bundan sonra da ikili anlaşmaların odağında yer alacaklardır.”

 

“Ticaret Bakanlığına ve Türkiye İhracatçıları Meclisi’ne teşekkür ederiz”

Fiziki fuarları renkli sosyal ve kültürel etkinliklere dönüşen ve büyük ilgi gören tarım makineleri sektörüne dijital çözümler geliştirmenin zorluğunun farkında olduklarını belirten

Karavelioğlu, “Ticaret Bakanlığımızın bu öncü görevi Selçuk Üniversitesi ve İhracatçı Birliğimize vermesinden memnuniyet ve gurur duyduk. Türkiye'nin Makinecileri olarak, bu deneyimi yurtdışındaki rakiplerimizden önce yaşayacak olmanın heyecanı içindeyiz. Agrivirtual'ın bu alanda ilk, yazılımın ise yeni olması bizim için hayli öğretici oldu. Öncü olma görevimizde bizlere verdikleri destek için Bakanlığımıza ve güçlü katkıları için de Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Agrivirtual Tarım ve Hayvancılık Makineleri Sanal Fuarı 5 ana holden oluşuyor. Fuar, holler ve koridorlar arasında serbest dolaşma, sergilenen ürünler hakkında stant görevlileriyle yazılı ya da görüntülü görüşme, ürünler hakkında dijital broşürler edinme ve sergilenen ürünleri 3 boyutlu olarak detaylıca inceleme fırsatı sunuyor.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.