2. Beylikdüzü Yağlı Güreşleri'nde 300'e yakın pehlivan, Yakuplu Koruluk Alanı'nda hünerlerini sergiledi.
Pehlivanlar, 655 yıllık ata sporu olan Yağlı Güreşlerini Beylikdüzü’ne taşıdı. Beylikdüzü Er Meydanı’na dönüştü. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katkılarıyla düzenlenen, güreş ağasının Ufuk İnan olduğu 2. Beylikdüzü Geleneksel Yağlı Güreşleri yapıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yağlı Güreş Festivali'ne yoğun bir katılım gerçekleşti. Dua okunurak başlanan müsabakalarda pehlivaların çektiği peşrevler göz doldururken, güreşseverler heyecanlı anlar yaşadı.
“Bu Güreşlerin Kaybedeni Yok”
"Yüzyıllardır süren geleneğin Beylikdüzü’ne gelmesi bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Nice başarılar elde etmiş pehlivanlarımızlayız” diyen Başkan İmamoğlu, "Yağlı güreşlerin kaybedeni yoktur. Irk, dil, din ayrımı yapmaksızın herkesi kucaklamak bizim ecdadımızdan gelen bir sorumluluktur. Burada pehlivanlar güçlü, kuvvetli kollarıyla güreşirken aslında o kolların bizim birlik ve beraberliğimiz için sarıldığını kimse unutmasın. Güreşler önümüzdeki sene de yapılmaya devam edecek. Kırkpınar’ın bir kolu olarak yaptığımız güreşler hepimize hayırlı olsun“ dedi.
Baş Pehlivanlar Kol Bağladı
Birçok il ve ilçeden güreş ağalarının, belediye başkanlarının, siyasi parti ve STK temsilcilerinin, muhtarların, yerel ve ulusal basının katıldığı etkinlikte, kıspetlerini giyen ve yağlanan güreşçiler rakiplerini yenmek için kıyasıya mücadele etti. Baş pehlivanların kol bağladığı ve kalabalık hakem heyetinin bulunduğu güreşler centilmence gerçekleşti.
Kategoriler Şöyle...
Başcazgırın manileriyle şenlenen etkinlikte Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Baş Altı ve Baş kategorilerinde güreşler yapıldı. Başkan İmamoğlu, etkinliğe katılan güreşseverleri de unutmayıp, herkese yemek ve su ikramlarında bulundu.
Katılım Yoğundu
Organizasyona, İstanbul Vali Yardımcısı Nihat Nalbant, CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eski güreş ağalarından siyasetçi işadamı, Beylikdüzü'nün abisi İskender Duriç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Recep Kara Birinciliği Kaptırmadı
2. Beylikdüzü Geleneksel Yağlı Güreşleri'nin birincisi başpehlivan Recep Kara olurken, ikincisi ise Şaban Yılmaz oldu
Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Hayrullah Can, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Büyükçekmece Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Müdürü Süleyman Topsakal, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayımladı.
Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ceylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Büyükçekmece Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Mevlüd Kemal Okumuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Esenyurt Yusuf Özvatan Ortaokulu Müdürü Özkan Dağ, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı. Dağ, mesajında öğretmenliğin toplumun geleceğini inşa eden en değerli görevlerden biri olduğunu vurguladı.
İstanbul Büyükçekmece Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Baydemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Abidin Nesimi Fatinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Özer Öztop, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alper Bayram, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayımlandı.
Büyükçekmece İş Adamları Derneği (BİAD) ve İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu (İKAP) Genel Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Muhammed Mustafa Karayün, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Temel Başalan, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.