Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden İsrail’e Kınama
Büyükçekmece Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumu
Büyükçekmece Belediyesi Meclisi Mayıs ayı ilk oturumunu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirdi.
Gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında, mecliste grubu bulunan partiler Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'tan bu yana düzenlediği saldırılarda yüzlerce sivilin ölümüne neden olan İsrail’i kınadı.
“2 Milyar Müslümanı Karşınıza Almayın”
Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İsrail’in terörist bir tavır sergilediğini savunarak tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “İlk kıblemiz Mescidi Aksa’yı bombalayan İslam alemini katledip çocuk, yaşlı, kadın demeden insanları katleden terörist İsrail devletini kınıyorum. Bu meclisin başkanı olarak İsrail devletinin büyümesine, gelişmesine dünya safında yer bulmasına vesile olan onları kucaklayan bir devlet varsa Osmanlıdır devamında Türkiye Cumhuriyeti’dir. İspanyadan kovulan yüzbinlerce Yahudi’yi Osmanlı’dan başka kimse kabul etmemişti. Ondan sonraki süreçte 1948 yılında İsrail devleti kuruluyor. Türkiye’de Amerika’dan sonra tanıyan ikinci devlet oluyor. Büyük Orta Doğu’da tampon devlet yaratmak için diğer ortaklarıyla ikinci Amerika olan İsrail devletinin Orta Doğu bölgesinin İran’dan korunmasını sağlamak için desteklemiştir. Ancak kalbim de beynimde asla başaramayacaklardır diyor. Ey İsrail devleti, 1 buçuk, 2 milyar Müslüman milleti karşınıza almayın. O kadar büyük kahramanlar çıkar ki size dünyayı dar ederler. Onların ilk kıblesi Mescidi Aksa’yı bombalamaya devam ederseniz kül olursunuz. Şiddetle kınıyorum ve bu vahşete derhal son verilmeli. Allah mazlumların ahını yerde bırakmayacaktır.”
“İsrail Uluslararası Mahkemelerde Yargılanmalıdır”
Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından mecliste grubu bulunan partilerin temsilcileri de gerçekleştirdiği katliamlardan ötürü İsrail’i kınadılar.
CHP Meclis Üyesi Abdulkerim Menteşoğlu Millet İttifakı adına yaptığı konuşmada İsrail’in yaptığı katliamlar nedeniyle yargılanması gerektiğini belirterek; “Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’yı bombalayan çocuklar ve kadınlar dahil masumların ölümüne sebep olan saldırıları kınıyoruz. İsrail saldırganlığı Birleşmiş Miletlerin kararlarına karşıdır. Filistin topraklarında işlenen suçların yargılanması gerekmektedir. Uluslararası ceza mahkemelerinin yargılaması gerekmektedir.
Ak Parti Grup Başkan Vekili Okan Gülkoku: “İslam aleminin ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’yı bombalayan, insanları katleden İsrail devletini kınıyoruz. Birleşmiş Milletlerin kararlarına rağmen insan haklarını yok sayan ve bu zulmü yaşatan İsrail devletini kınıyoruz. Filistin’in özgürlük mücadelesinde sonuna kadar yanındayız” ifadesini kullandı.
“Türk Devleti Olarak Filistin’in Arkasındayız”
İYİ Parti Meclis Üyesi Özkalp Beyaz tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Mescidi Aksa’ya bombalarla saldıran ve savunmasız insanları katleden İsrail devletini yaptığı zulümden dolayı kınıyoruz. Birleşmiş Milletlerin İnsan haklarına karşı sergilenen bu saldırıların yargılanması gerekiyor. Filistin’in bu mücadelesinde yanındayız.”
MHP Meclis Üyesi İdris Doğan, Mescidi Aksa’yı bombalayan masumlara bu zulmü yaşatan İsrail devletini kınıyoruz. Kadınları, çocukları katleden bu saldırıların bir an önce bitmesini istiyoruz. Türk devleti olarak Filistin’in arkasındayız. ‘’
Deva Parti Meclis Üyesi Habiba Çiftçioğlu Başer; “İsrail devletinin Filistin’e saldırılarını ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı bombalamalarını kınıyoruz. Masum insanlara yaşatılan bu zulmü insan olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak kınıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısının ikinci oturumu 20 Mayıs Perşembe günü saat 11.00 ‘ de yapılacak.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sınavı kapsamında Esenyurt Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta halk sağlığını tehdit eden kaçak bir şekerleme atölyesine yönelik yapılan denetimde, 9 ton 400 kilo jelibon ve çeşitli şekerleme ürünü imha edildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından Yaşam Vadisi Birinci Etap’ta düzenlenen Beylikdüzü Kış Festivali, ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle başladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta uzun yıllardır beklenen önemli bir proje daha tamamlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından hayata geçirildi.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Akçansa, Marmara Adaları Yapay Resif Projesi ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödülleri kapsamında Yeşil Dönüşüm kategorisinde ödül aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sanat dolu bir konserle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Merkez’de bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ziyaretçi ilgisiyle özellikle öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS-Edirne Meriç ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, cenaze aracıyla taşındığı iddia edilen 10 kilo kokain ve 95 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.