“2 Milyar Müslümanı Karşınıza Almayın”

Büyükçekmece Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumu

İSTANBUL 17.05.2021 17:52:23 0
“2 Milyar Müslümanı Karşınıza Almayın”

            Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden İsrail’e Kınama

 

Büyükçekmece Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumu

Büyükçekmece Belediyesi Meclisi Mayıs ayı ilk oturumunu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirdi.

 

Gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında, mecliste grubu bulunan partiler Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'tan bu yana düzenlediği saldırılarda yüzlerce sivilin ölümüne neden olan İsrail’i kınadı.

 

“2 Milyar Müslümanı Karşınıza Almayın”

 

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İsrail’in terörist bir tavır sergilediğini savunarak tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “İlk kıblemiz Mescidi Aksa’yı bombalayan İslam alemini katledip çocuk, yaşlı, kadın demeden insanları katleden terörist İsrail devletini kınıyorum. Bu meclisin başkanı olarak İsrail devletinin büyümesine, gelişmesine dünya safında yer bulmasına vesile olan onları kucaklayan bir devlet varsa Osmanlıdır devamında Türkiye Cumhuriyeti’dir. İspanyadan kovulan yüzbinlerce Yahudi’yi Osmanlı’dan başka kimse kabul etmemişti. Ondan sonraki süreçte 1948 yılında İsrail devleti kuruluyor. Türkiye’de Amerika’dan sonra tanıyan ikinci devlet oluyor. Büyük Orta Doğu’da tampon devlet yaratmak için diğer ortaklarıyla ikinci Amerika olan İsrail devletinin Orta Doğu bölgesinin İran’dan korunmasını sağlamak için desteklemiştir. Ancak kalbim de beynimde asla başaramayacaklardır diyor. Ey İsrail devleti, 1 buçuk, 2 milyar Müslüman milleti karşınıza almayın. O kadar büyük kahramanlar çıkar ki size dünyayı dar ederler. Onların ilk kıblesi Mescidi Aksa’yı bombalamaya devam ederseniz kül olursunuz. Şiddetle kınıyorum ve bu vahşete derhal son verilmeli. Allah mazlumların ahını yerde bırakmayacaktır.”

 

“İsrail Uluslararası Mahkemelerde Yargılanmalıdır”

 

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından mecliste grubu bulunan partilerin temsilcileri de gerçekleştirdiği katliamlardan ötürü İsrail’i kınadılar.

CHP Meclis Üyesi Abdulkerim Menteşoğlu Millet İttifakı adına yaptığı konuşmada İsrail’in yaptığı katliamlar nedeniyle yargılanması gerektiğini belirterek; “Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’yı bombalayan çocuklar ve kadınlar dahil masumların ölümüne sebep olan saldırıları kınıyoruz. İsrail saldırganlığı Birleşmiş Miletlerin kararlarına karşıdır. Filistin topraklarında işlenen suçların yargılanması gerekmektedir. Uluslararası ceza mahkemelerinin yargılaması gerekmektedir.

 

Ak Parti Grup Başkan Vekili Okan Gülkoku: “İslam aleminin ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’yı bombalayan, insanları katleden İsrail devletini kınıyoruz. Birleşmiş Milletlerin kararlarına rağmen insan haklarını yok sayan ve bu zulmü yaşatan İsrail devletini kınıyoruz. Filistin’in özgürlük mücadelesinde sonuna kadar yanındayız” ifadesini kullandı.

 

 

“Türk Devleti Olarak Filistin’in Arkasındayız”

 

İYİ Parti Meclis Üyesi Özkalp Beyaz tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Mescidi Aksa’ya bombalarla saldıran ve savunmasız insanları katleden İsrail devletini yaptığı zulümden dolayı kınıyoruz. Birleşmiş Milletlerin İnsan haklarına karşı sergilenen bu saldırıların yargılanması gerekiyor. Filistin’in bu mücadelesinde yanındayız.”

MHP Meclis Üyesi İdris Doğan, Mescidi Aksa’yı bombalayan masumlara bu zulmü yaşatan İsrail devletini kınıyoruz. Kadınları, çocukları katleden bu saldırıların bir an önce bitmesini istiyoruz. Türk devleti olarak Filistin’in arkasındayız. ‘’

 

Deva Parti Meclis Üyesi Habiba Çiftçioğlu Başer; “İsrail devletinin Filistin’e saldırılarını ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı bombalamalarını kınıyoruz. Masum insanlara yaşatılan bu zulmü insan olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak kınıyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısının ikinci oturumu 20 Mayıs Perşembe günü saat 11.00 ‘ de yapılacak.

Özyolcu; Eğitimdeki Olumlu Gelişmelere Dikkat Çekti

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda.

Postacı; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müzikle Hayat Buluyor

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Beylikdüzü ilçe genelinde ortaokul kademesinde görev yapan müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer.

MÜSİAD’DAN ÖZEL EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA / EĞİTİMDEN HABERLER - MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından tamamen yenilenerek özel eğitim okuluna dönüştürülen Yanıklar Özel Eğitim Uygulama Okulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına kazandırıldı.

16. Yılında Topluma Değer Katmaya Devam Ediyor

Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği BESAM, kuruluşunun 16. yılına girerken anlamlı bir süreci geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.

Şahin, Eğitime Yapılan Her Yatırım Geleceğe Işıktır

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.

Yürekleri Isıtan Gönül Köprüsü

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.

Şahin, Eğitime Yapılan Her Yatırım Geleceğe Işıktır

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.

Karayün; Yerel Basın Sessiz Kalırsa Türkiye Körleşir

AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.

Karayün; Yerel Basın Öldü! Dijital Sesimiz Kısılmasın…

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.

Balkanlı’dan Aksal’a “97 Bin TL” Tepkisi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.

Aksal: "Selimiye Camii Ramazan’da Tamamen Açılıyor"

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.

Edirne AK Parti Teşkilatına Rekor Katılım

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.

Cebi’den Yeni Yılında Hukuk, Adalet ve Umut Temennisi / GÖRÜNTÜLÜ HABER

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Tunç; Türkiye Dış Politikası Güçlere Göre Değil Hukuka Göre Belirlenir

HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.

Yoğun Kar Yağışına Karşı Türkiye Tek Yürek

HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.