2017 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak..?

Milyonlarca aday 2017 DGS tercihlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Adaylar DGS tercihlerini yapmak için sabırsızlıkla bekliyor. Peki DGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2017 DGS tercih işlemleri nasıl yapılacak? İşte detaylar...

EĞİTİM 19.09.2017 09:54:29 3763 0
2017 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak..?

Milyonlarca aday 2017 DGS tercihlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Adaylar DGS tercihlerini yapmak için sabırsızlıkla bekliyor. Peki DGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2017 DGS tercih işlemleri nasıl yapılacak? İşte detaylar...

2017 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

DGS tercihleri heyecanla bekleniyor. 6 Eylül’de açıklanan sonuçların ardından DGS tercihleri ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı henüz nihayete ermedi. DGS tercihleri için ÖSYM'den geldi. ÖSYM resmi sitesinden yapılan bilgilendirmede DGS tercihlerinin 19 Eylül ile 26 Eylül 2017 tarihleri arasında alınacağı belirtildi.

2017 DGS Sonuçları

Dikey geçiş yapmak isteyen adayların girdiği DGS sonuçları açıklanmıştı. ÖSYM sınav takvimine göre 2017 DGS sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktı. Fakat DGS sonuçları için erteleme kararı çıkmıştı. Buna göre 2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuç açıklama tarihi olan, 29 Ağustos 2017'nin idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmesine karar verilmişti. Şimdi ise DGS sonuçları ÖSYM sitesinden erişime açıldı.

Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları, ön lisans başarı puanı, 2017 DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) DGS sonuç bilgisinde yer alacak. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

DGS Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1-) Kaç tercih yapabiliyoruz?

Her yıl değişiklik gösterme ihtimali olsa da son yıllarda 30 tercih hakkı bulunmaktadır.

2-) DGS’nda tavan ve taban puan var mı?

DGS’nda taban ve tavan puanı olayı yok. Puanlar her yıl net ortalamalarına göre değişen alan taban puanı sayısal ve sözel netlerinize ve ÖBP ile oluşur.

3-) Okul birincilerine ekstra puan geliyor mu ?

2011 yılı öncesine kadar böyle bir uygulama varken günümüzde maalesef yok. Ayrıca hali ile okul birincileri için ekstra kontenjanda bulunmuyor.

4-) X ön lisans bölümünde okuyorum. Hangi lisans programlarına geçiş yapabileceğimi nereden öğrenebilirim?

Eğer güncek klavuz yayınlandıysa güncel klavuzun TABLO-3 kısıma bakabilir yayımlanmadıysa da önceki seneki klavuzları inceleyebilirsiniz.

5-) Dikey geçişi açık öğretime yaptım. Tekrar sınava girerek örgün öğretimde okuyabilir miyim?

Sınav sonucu örgün lisans programına yerleşmeniz durumunda örgün okuyabilir ayrıca dilerseniz açık öğretimle de beraber götürebilirsiniz.

6-) Lisans okurken uzaktan eğitim ile lisansı aynı anda okuyabilir miyim?

Lisans okurken açık öğretim ve uzaktan eğitim programlarını aynı anda maalesef okuyamazsınız.

7-) Dikey Geçiş Sınavı sonucu bir lisans programına yerleştim. Hangi sınıftan başlarım?

Bu sorunun da net bir cevabı maalesef yok. 2 yıllık programda ki kredileriniz geçtiğiniz bölümde ki uyuşan dersleriniz doğrultusunda bazı derslerden muaf sayılabilir yada en kötü senaryo olan ilk sınıftan başlayabilirsiniz.

 


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.