Binlerce öğrencinin merakla beklediği LYS sonuçlarında hata olduğu tespit edildi. ÖSYM, LYS’de TABLO-6C üzerinden ek puan yerleştirme puanları değil, ‘ek puansız’ yerleştirme puanı kullanıldığı kurum tarafından tespit edildiği açıkladı. Bu hatadan ötürü; 1110 üniversite öğrencisinin bölümlerinde değişiklik oldu. 1628 öğrenci programlardan bir yere yerleşemezken, bugünden itibaren yerleştirildi, 1499 öğrenci kazandıkları bölümlerinden ötürü “yerleştirme” esas olmadığından ötürü bölümlere giremedi.
Sınav merkezi, ilk defa yerleştirme konusunda hata yaptı, kamuoyundan özür diledi. Eğitim uzmanları 1499 adayın üniversite programlarından herhangi birine yerleştirmesi olduğu halde şu andan itibaren üniversiteye gidemeyecekler.
Sınav merkezinin resmi açıklaması
08.08.2017 tarihinde açıklanan 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında, adayların yerleştirmelerinde kullanılacak puanlar belirlenirken Tablo-6C’nin ekinde yer alan okul türlerinden mezun olan adayların alan ve dallarına göre ek puan kullanılabilecek tercihlerinde ‘ek puanlı yerleştirme puanları’ yerine ‘ek puansız yerleştirme puanları’nın kullanıldığı tespit edilmiştir.
Kaç öğrenci hatadan dolayı etkilendi?
Bu işlemin düzeltilmesi amacıyla yapılan güncellemede 1110 adayın ilan edilen yerleştirmesi değişmiş, 1628 aday daha önce bir programa yerleşmemişken yerleşir duruma gelmiş, ek puanı dikkate alındığı için yerleşen bu adaylar nedeniyle daha önce bir programa yerleştiği ilan edilen 1499 aday ise yeni durumda herhangi bir programa yerleşememiştir.
Toplamda 4 bin 237 aday sistem hatasından ötürü tercih sonuçlarında değişikliğe gidilmiştir.
Konu ile ilgili adaylar ve kurumlar bilgilendirilmiş, yeni sonuçlar 12.08.2017 tarihi saat 11:00 itibariyle güncellenmiştir. Bu durumdan etkilenen adaylardan özür diler bilgilerine saygıyla sunarız.
egitimdenhaberler.net imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün, Koç Ortaokulu Müdürü Şaban Bilgiç’i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’nin Keşan ilçesinde bir kişi nehir yatağında ölü bulundu. Kimlik tespiti ve olayın meydana gelişine ilişkin soruşturma sürüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 Nolu Şube Başkanlığı, sendikal çalışmaların gücünü artırmak ve bölgesel iş birliğini pekiştirmek amacıyla Silivri İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.
SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi
Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe
Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.