2019 Yılı Finansal Sonuçları Açıklandı!

ihracat gelirleri 131 oranında arttı.

8.11.2019 17:33:27 0
2019 Yılı Finansal Sonuçları Açıklandı!

9 Ayda 131 Gelir Artışı

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 2019 yılının üçüncü çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin ilk 9 ayındaki satış gelirleri 1,4 milyar TL, brüt dönem kârı 193,7 milyon TL, net dönem kârı ise 53,2 milyon TL oldu.

 

Akçansa’nın Çanakkale ve Ambarlı Liman’larının etkin yönetimi ile ihracat gelirleri 131 oranında arttı.

 

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın açıkladığı 30 Eylül 2019 tarihi itibarıyla düzenlenmiş konsolide gelir tablosu ve döneme ait mali sonuçlara göre, şirketin bu yılın ilk 9 aylık dönemindeki cirosu 1,4 milyar TL oldu. Şirketin Ocak-Eylül 2019 dönemindeki brüt kârı 193,7 milyon TL, net dönem kârı ise 53,2 milyon TL olarak açıklandı.

 

Zenar: ‘ABD’nin en büyük çimento tedarikçisi olduk.’

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede; ‘Lojistik avantajımız ve etkin liman yönetimimiz ile ihracatımızı geçen yıl aynı döneme oranla 131 oranında artırdık. Limancılık iş kolunu büyütme hedefiyle faaliyetlerine devam eden Akçansa Port Ambarlı Limanı’ndan sonra  Yalova terminalinden de üçüncü şahıslara hizmet vermeye başladı. Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda 1915 Çanakkale Köprüsü’ne özel geliştirilen 1803 beton isimli ürünümüz ile projenin denizin ortasında devam eden beton dökümleri tamamlandı.  ‘dedi. Akçansa’nın iş süreçlerine dijitalleşmeyi de entegre ettiklerinin altını çizen Zenar; ‘Dünyaya örnek olacak projeler üzerine çalışıyoruz. Tüm fabrikalarımızı en üst dijital çözümlerle donatıyoruz. Hedefimiz fabrikalarımızda uygulayacağımız bu dijital ürün ve çözümleri ticarileştirerek şirketimizin karlılığına pozitif etki yaratmaktır.’ şeklinde konuştu.

 

 

 

Akçansa’ya yeni ödüller…

Akçansa’nın hazır beton sektöründe faaliyet gösteren markası Betonsa’nın Kemerburgaz Tesisi büyük bir başarıya imza attı. Betonsa Kemerburgaz Tesisi, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi’nin (The Concrete Sustainability Council) belirlediği kurallar doğrultusunda, “GOLD - Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sürdürülebilirlik Belgesi”ne layık görüldü.

 

Akçansa’nın, yeni mezun gençleri bünyesine katmak için başlattığı işe alım programı ‘Geleceği Birlikte Şekillendirelim’,  programı Management Center Türkiye tarafından ödüllendirildi.

 

Akçansa’nın, yapılardaki sağlamlığa dikkat çekmek için hazırladığı www.betondafarkindalik.com web sitesi de, dünyanın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen Uluslararası Stevie Ödülleri’nde, Yapı&Malzeme kategorisinde ödüle layık görüldü.

 

 

 

Akçansa Hakkında

Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.

 

Çimento ve hazır beton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketiyle 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazır beton tesisinde ‘Betonsa’ markasıyla hizmet vermektedir. Akçansa, dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, kimliği, üstün hizmet anlayışı ve yüksek teknoloji donanımlı tesisleriyle ülkemizin çimento ihtiyacının yüzde 10’unu, toplam çimento ve klinker ihracatının ise yüzde 12,5’ini karşılamaktadır. Modern limancılık anlayışıyla hareket eden Akçansa Port markasıyla genel kargo, dökme yük, proje yükü, uluslararası ve dahili Ro-Ro, depolama, ardiye, konteyner operasyonları, CFS, dökme sıvı yük hizmetlerinin yanı sıra ‘butik hizmet’ anlayışına sahip limanlarından üçüncü şahıslara da hizmet vermektedir.

 

Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir.

 

Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır.

Minik Adımlardan Bayramın En Güzel Selamı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ana sınıfı öğrencileri, okulların ara tatile girmesi nedeniyle bayramdan önce öğretmenleriyle birlikte okul müdürü Ali Osman Memiş’i ziyaret ederek bayramlaştı.

Minik Kalpler Bayram Sevinciyle Erken Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – Okulların ara tatile girmesi nedeniyle Esenyurt Derviş Solak İmam Hatip Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri öğretmenleriyle birlikte okul müdürü Aslı Eren’i ziyaret etti.

Kanlı’dan Güçlü Bir Eğitim Vizyonu

Karayün; Esenyurt Kıraç Ortaokulu Müdürü Nezahat Kanlı’yı makamında ziyaret etti.

Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / Belediye çalışanlarıyla iftar programında bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, “Bu şehir sizin emeğinizle ayakta duruyor. Hep birlikte daha güzel yarınlar kuracağız” mesajı verdi.

Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek

HABER / NEZİR KARAYÜN / Üniversite hayali kuran gençlere destek sürüyor. YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretleri bu yıl da karşılanacak.

Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / Afet bilincini artırmak amacıyla başlatılan eğitimlerde lise öğrencileri arama kurtarmanın temel kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.

Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı

HABER / NEZİR KARAYÜN – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde kadın emeği, dayanışma ve üretim gücü öne çıktı.

Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarla kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri gerçekleştirildi.

Sıkı para politikası sürdürülecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 37’de sabit bırakırken, sıkı para politikasını fiyat istikrarı sağlanana kadar sürdüreceğini açıkladı.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile yaptığı basın toplantısında, COP31’in somut adımların atıldığı bir iklim platformu olacağını söyledi.

Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun (KSK) 70’inci oturumu kapsamında İsveç, Moldova ve Gambiyalı bakanlar ile UN Women temsilcisiyle ikili görüşmelerde bulundu.

Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Bıçkıdere Göleti’nde yapılan yatırımların tahrip edilmesine tepki göstererek, alanın güvenlik kameraları ve 7/24 güvenlik görevlileriyle korunacağını açıkladı.

Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da

İçişleri Bakanlığı, Interpol ve Europol iş birliğiyle yürütülen operasyonda, kırmızı bültenle aranan 13 ve ulusal seviyede aranan 3 kişinin Gürcistan’da yakalandığını açıkladı.

Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında ticari süt işletmeleri 944 bin 926 ton inek sütü topladı; yoğurt ve ayran üretiminde ise önemli artış gözlendi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.