38. Yılında 50 Kuşağı
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl “Edebiyatımızda 50 Kuşağı” ana teması kapsamında özel etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Zeynep Oral yönetiminde Ayşegül Yüksel, Seçkin Selvi ve Engin Uludağ tarafından “50’li Yıllar ve Tiyatro”, Atillâ Dorsay yönetiminde Deniz Türkali ve Burçak Evren tarafından “Sinemada 50 Kuşağı”, Metin Celâl yönetiminde Mehmet Can Doğan, Nilay Özer, Murat Yalçın ve Erhan Altan tarafından “Dergicilikte 50 Kuşağı”, Fahri Aral yönetiminde Eray Canberk ve Erol Üyepazarcı tarafından “Yayıncılıkta 50 Kuşağı” ve Doğan Hızlan yönetiminde Adnan Özyalçıner, Cevat Çapan ve Ayşe Sarısayın tarafından “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” ele alınacaktır.
İlk Kitabım TÜYAP’ta
İstanbul Kitap Fuarı bu yıl bir ilke imza atarak “İlk Kitabım TÜYAP’ta” söyleşi başlıklarını hayata geçiriyor. Yazarlar, İlk Kitabım TÜYAP’ta başlığı altında ilk kitaplarını yine ilk kez kitap fuarında okurların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Bu başlıkta düzenlenecek kısa söyleşilerde otuzdan fazla ilk kitap sunumu gerçekleştirilecek.
Uluslararası Yayıncılar TÜYAP’ta
Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Hugo Setzer ve genel sekreteri Jose Borghino, fuarın 2 Kasım 2019 Cumartesi günü yapılacak açılış töreni ardından aynı gün “Yayıncılık Sektörüne Global Bir Bakış” başlıklı söyleşide yayıncılarla buluşacak.
Uluslararası etkinlikler ayağında 3 Kasım 2019 Pazar günü Susanne Lux, “Bağımsız Kitabevlerini Sürdürülebilir Kılmak: Almanya Örneği”; Frank Kühne ise “Eğitim Sistemine Okuma Kültürünü Yerleştirmede Kitapların Rolü” başlıklı panellerde bilgi ve deneyimlerini aktaracaklar.
Fuarın ilk dört günü açık olan Uluslararası Salon’a bu yıl ABD, Almanya, Avusturya, Çin Halk Cumhuriyeti, Dubai, Kore, Gürcistan, İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Makedonya, Meksika, Romanya, Rusya, Ürdün ve Yunanistan’dan yayıncılar katılıyor.
İllüstratörler Buluşması ve Sektörel Etkinlikler
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen “İllüstratör-Yayıncı Buluşması” etkinliği bu yıl da gelişerek devam ediyor. Kapalı bir buluşma şeklinde gerçekleşecek etkinlik, illüstratörlerin doğrudan yayıncılara ulaşmasına ve yayıncıların da yeni illüstratörlerle buluşmasına olanak sağlayacak. İstanbul Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek bir diğer sektörel etkinlik ise yayıncılık alanında bağımsız çalışanların buluşması olacak. Buluşma, grafiker, editör, dizgici ve çevirmen gibi sektörün bileşenlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Yayınlama Özgürlüğü Ödül Töreni TÜYAP’ta
Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından 1995 yılından beri yayıncılık alanında ifade ve yayınlama özgürlüğünü güçlendirmek adına düzenlenen ödül töreni 7 Kasım 2019 Perşembe günü TÜYAP’ta gerçekleştirilecektir.
İş’te Kitap
TÜYAP ve Hümanist Kitap Yayınları tarafından düzenlenen İş’te Kitap etkinlikleri kapsamında iş dünyasından isimler kitap fuarına konuk olacak. İş’te Kitap söyleşileri kapsamında aralarında İsrafil Kuralay, Leyla Alaton,Fatih Anıl, Şirin Mine Kılıç, Murat Yeşildere, Ali Ercan, Sedef Kabaş gibi değerli isimler okurlarla bir araya gelecek.
Fuarın Uluslararası Konukları
İstanbul Kitap Fuarı, program kapsamında birbirinden değerli uluslararası konukları ağırlayacak. 2 Kasım’da Kuzey Makedonya Kültür Merkezi tarafından düzenlenen iki ayrı etkinlikte Balkan edebiyatı üzerine konuşulacak. 3 Kasım’da TÜYAP ve Edebiyatçılar Derneği tarafından düzenlenen iki ayrı etkinlikte Türk edebiyatçılara ABD, Ukrayna ve Yunanistan’dan gelen yazar ve şairler eşlik edecek. Dünyada gerilimin kraliçesi kabul edilen Tess Gerritsen, 9 ve 10 Kasım tarihlerinde Doğan Kitap tarafından yayınlanan kitaplarını imzalayacak. Mehring Yayıncılık tarafından 10 Kasım’da düzenlenen video konferans ile Amerikalı David North “21. Yüzyılda Lev Troçki ve Sosyalizm” üzerine okurlarıyla söyleşecek.
Fuarın Sergileri
Onur yazarı Adnan Özyalçıner için hazırlanan anı kitaptan oluşan metinlerden bir seçki ve fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın’ın objektifinden fotoğraflardan oluşan “Mahallem İstanbul” sergisi fuar süresince üst kat fuayede ziyaret edilebilir.
Bu yıl yirmi beşinci yılını kutlamaya hazırlanan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından düzenlenen “İlk Kitabım” sergisi 5 ve 6. Salonların geçişinde okurlarla buluşacak.
Çocuk ve Gençlik Etkinlikleri
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Söyleşilerde ve imza etkinliklerinde pek çok değerli çocuk ve gençlik kitapları yazarı okurlarıyla buluşacaktır.
Biletinizi Online Satın Alabilirsiniz
Girişin öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu İstanbul Kitap Fuarı’nın giriş ücreti 10 TL’dir. On binlerce kitaba, yüzlerce yazara ulaşmak için fuar alanında sıra beklemeden biletinizi online satın alabilirsiniz. Fuara, web sitemizden ve fuar girişindeki bankolardan satın aldığınız biletlerle giriş yapabilirsiniz.
38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, ARTİST 2019 / 29. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecektir. Fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek; fuarın son günü 10 Kasım Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecektir.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Girişimciliğin yalnızca ticaret değil, hayatın her alanında çözüm üretme ve yenilik geliştirme becerisi olduğuna dikkat çekildi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde yapılan hizmetleri yerinde gördü.
HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 yılında gelir elde eden milyonlarca mükellef için yıllık gelir vergisi beyannamesi dönemi başlıyor. Beyanlar mart ayı boyunca elektronik ortamda verilecek, vergiler iki taksitte ödenecek.
HABER: NEZİR KARAYÜN - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Teşkilat Başkanı Musa Ertugan tarafından Antalya’da düzenlenen iftar programı öncesinde Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu Müdürü Mehmet Albayrak’ı ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Akif Manaf, doğanın korunması ve sürdürülebilir yaşam modeline katkıları nedeniyle Geppetto Restorasyon tarafından Doğayla Barış Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, çevreye duyarlı projeleri nedeniyle verildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 67’nci maddesi kapsamında menkul kıymetler, diğer sermaye piyasası araçları, mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kazançların vergi geliyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Eğitimden Haberler imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Emlak Konut Mimarsinan Lisesi Müdürü Hikmet Aras’ı makamında ziyerek etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt Belediyesi’nin öğretmenlere özel düzenlediği iftar programında konuşan Başkan Vekili Can Aksoy, ilçeye ilk öğretmenevinin kazandırılacağını açıkladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.