3x3 Basketbol Turnuvası Başlıyor

Silivri Belediyesi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonuyla gençlerin spor hayatına daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla basketbol turnuvası düzenliyor

İSTANBUL 12.11.2020 13:51:39 2477 0
3x3 Basketbol Turnuvası Başlıyor

3x3 Basketbol Turnuvası Başlıyor

Silivri Belediyesi, “Sokaklar Bizim” sloganıyla Silivri’de basketbol turnuvası düzenliyor.

Silivri Belediyesi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonuyla gençlerin spor hayatına daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla basketbol turnuvası düzenliyor. Yeni Mahalle Aydan Siyavuş Açık Basketbol Sahası’nda gerçekleştirilecek olan ve 12-18 yaş arası gençlerin katılabileceği basketbol turnuvasına 11 Kasım 2020 tarihine kadar kayıt yaptırılabilecek. 15 Kasım Pazar günü saat 12.00 – 17.00 arasında gerçekleşecek turnuvaya katılmak isteyen gençler için 0538 662 53 54 numaralı iletişim hattı oluşturulurken, silivrigsb@gmail.com e-posta adresinden de başvurular oluşturulabilecek.

BAŞKAN YILMAZ: “GENÇ SPORCULARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

3x3 basketbol turnuvası için gençlere başarılar dileyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sporculara sahip çıkmak adına Silivri’ye yeni spor alanları kazandıracaklarını ifade etti. Spor yatırımlarına işaret eden Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Sokaklar Bizim’ sloganı ile hazırlanan basketbol turnuvasını İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle birlikte 15 Kasım’da Silivri’de gerçekleştireceğiz. Turnuva, belediyemiz tarafından baştan aşağı yenilerek sporseverlere kazandırdığımız Yeni Mahalle Aydan Siyavuş Açık Basketbol Sahası’nda olacak. Silivri’de sportif faaliyetleri yaygınlaştırmak, çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli ortamlarda spor yapabilmelerini sağlamak ve Silivri’de geleceğin milli sporcularının yetişmesi için spor yatırımlarını artıracağız. Genç sporcularımıza sahip çıkmak adına birçok farklı spor dalında yeni alanlar oluşturacağız. Bütün takımlara şimdiden başarılar diliyor, bu güzel proje için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

SOKAKLAR BİZİM 3X3 BASKETBOL TURNUVASI OYUN KURALLARI ŞU ŞEKİLDE;

 Katılım Koşulları

Basketbol 3x3'e katılmak isteyen takımlar; Her takım en az 3 (üç asil), en fazla 5 (3 asil, 2 yedek) oyuncudan oluşmak zorundadır.

Oyun Kuralları ve Toplar

1 -  Müsabaka 3x3 basketbol sahası ve bir pota ile oynanacaktır. Nizami 3x3 basketbol sahası 15 mt. (genişlik) 11 mt. (boy) dır. Oyun alanı, tek pota altında, serbest atış çizgisi (5.80m), İki sayılık çizgisi (6.75m) ve bir ‘şartsız yarım daire' çizgisine sahip, nizami bir basketbol oyun sahası ölçülerinde olmalıdır. Geleneksel/ klasik basketbol yarı sahası da kullanabilir. Her takım müsabaka esnasında 2 top bulunduracaktır.

2 - Her iki takım müsabaka öncesinde birlikte ısınır. Isınma süresi 3 dakikadır.

3 - Hangi takımın topla ilk oynama hakkı olacağına yazı tura ile karar verilir. Yazı turayı kazanan takım, topla oynama hakkını oyunun başlangıcında mı yoksa muhtemel bir uzatmada mı kullanacağını seçer.

4 - Müsabaka sahada 3 oyuncu ile başlamak zorundadır.

Puanlama

1 - Yayın içinden atılan her şut için 1 puan (1 sayı) verilecektir.

2 - Yayın dışından atılan her şut için 2 puan (2 sayı) verilecektir.

3 - Her başarılı serbest atış 1 puan (1 sayı) verilecektir.

Oyunun Süresi/Müsabakanın Kazanılması

1 -  Nizamı oyun süresi şu şekilde olmalıdır. 10 dakikalık bir periyottan oluşan oyun süresi. Süre top ölü olduğunda ve serbest atışlarda durdurulmalıdır. Süre topun el değiştirmesi tamamlandığında yeniden başlatılmalıdır. (Hücum takımın ellerine geçer geçmez.)

2 - Nizami oyun suresi bitmeden önce bir takım 21 veya daha fazla sayı yaparsa müsabakayı kazanır. Bu kural normal oyun suresinde geçerlidir, uzatma süresinde uygulanmaz.

3 - Oyunun bitiminde eğer skor eşitse, bir uzatma periyodu oynanacaktır. Uzatma periyodu başlamadan önce bir dakikalık oyun arası verdir. Uzatmada 2 sayı atan takım müsabakayı kazanır.

4 - Bir takım eğer müsabakanın başlayacağı belirtilen saatte sahada 3 oyuncu oynamaya hazır bulunmaz ise müsabakayı hükmen kaybeder. Hükmen yenilgi durumunda müsabaka sayısı w-0 veya 0-w (‘w' kazanan) olarak yazılır.

5 - Bir takım oyun süresi bitmeden sahayı terk eder veya tüm oyuncular sakatlık veya diskalifiye nedeni ile oyun dışı kaldığında müsabakayı kendiliğinden yenilgi ile kaybeder. Kendiliğinden yenilgi durumunda, yenen takım müsabaka skoru veya hükmen yenilgi seçeneklerinden birini seçer, her iki durumda da kendiliğinden yenilen takımın sayısı 0 olarak belirlenir.

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.