500 Kat Düştü!

Gelirler 500 kat geriledi! Şimdi Ne Olacak?

EKONOMİ 9.11.2019 14:20:37 5238 0
500 Kat Düştü!

Belediye gelirleri 500 kat geriye gitti!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, beklenen belediye finans yasasının çıkmamasının tüm belediyeleri olumsuz etkilediğine dikkat çekerek; “Belediyelerin gelirleri 500 kat geriye gitti. Vuku bulan olaylar ve doğan ihtiyaçlar karşısında 500 kat geri gitmiştir. Reel olarak hesabını yaptığınızda karşınıza bu çıkıyor” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği’nin Meclis Toplantısı’nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Dr. Hasan Akgün, hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için ivedilikle belediyelerin gelirlerini arttırılması gerektiğini belirtti.

“Belediyeler Birliği olarak kapsamlı bir çalışma yaptık

Türkiye’de bin 200’e yakın belediyenin çöpünü zor topladığını ve araçlarına zor mazot alabildiğini kaydeden Başkan Akgün; “Özellikle Orta Anadolu ve Doğu’ya doğru gittiğiniz zaman oradaki belediye başkanı diyor ki; “Bu mührü kime vereyim? Ben köyüme gidemiyorum. Çünkü seçimden sonra geldik baktık kasa tamtakır. 5 kuruşumuz yok, yandık bittik bizi kurtarın” diyor. Türkiye Belediyeler Birliği olarak bu belediyelerimizden almış olduğumuz raporları da ekleyerek sayın Cumhurbaşkanımıza ve yerel yönetimlerle ilgili birime vermek üzere kapsamlı bir çalışmalarımızı yaptık. İçerisine önemli gelir kaynakları konmuştur. Örneğin emlak vergilerinin 2 yılda bir ama ihtiyaç duyulduğu takdirde 1 yıldan az olmamak üzere yeniden değerlendirilmesi çok önemli bir tespittir. Burada Büyükçekmece’yi örnek verdik. Büyükçekmece’de Kumburgaz D 100 Karayolu üzerindeki milyonlarca metrekare arsaların değeri satışta 1000 dolar ila 1.500 dolar arasında. Ama biz onlardan 69 TL üzerinden vergi alıyoruz. Almamak daha iyi çünkü yaptığımız masraf aldığımız paradan 2 kat daha fazla. Bu Türkiye’nin genelinde de böyle. Belediyeler öz kaynaklarını toplamak zorundadır” ifadesini kullandı.

“Motorlu Taşıt Vergisi’nin yüzde 50’sini talep ettik”

Hazırlanan raporda Motorlu Taşıt Vergileri’nin yüzde 50’sini talep ettiklerini de belirten Başkan Akgün şöyle konuştu: “Yol, tretuvar, bordür her şeyi belediyeler olarak biz yaparız ama Motorlu Taşıt Vergisi’nden bir gelirimiz olmaz.  Yaptığınız yolu ve tretuvarı yıkan bir kamyona yaptırım da uygulayamayız. Şehir içinde trafik cezası verebilme yetkisinin Büyükşehirlere verilmesi ve belediye meclis kararıyla da gerektiğinde illere ve ilçelere verilebilmesi yönünde de bir talebimiz oldu. Bunun dışında çok daha radikal bir talebimiz daha oldu. KDV’den bir payın belediyelere aktarılması veya bir pay ilave edilmesi. Bu da üst siyaseti zorlayacak bir iştir. Belediyeler Birliği olarak belediyelerin gelirlerini arttırabilecek tespitlerimizi uzun zamandır yapmıştık. Tekrar gözden geçirdik son şeklini verdik ve sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgili birimlere aktarılıyor. Dolayısıyla bu sıkıntıyı sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı ve diğer ilgili bakanlarımız çok rahat anladılar diye düşünüyorum. Devletimizin 2020 yılı bütçesi ile birlikte bunların bir kısmının geçeceğine inanıyorum.”


Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.