52 Çocuğa Muhteşem Sünnet..!

Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl 18.’si düzenlenen Erguvan Festivali kapsamında geleneksel hale gelen Sünnet Şöleni yapılarak 52 çocuk sünnet ettirildi.

GÜNCEL 25.08.2017 16:22:18 4336 0
52 Çocuğa Muhteşem Sünnet..!

Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl 18.’si düzenlenen Erguvan Festivali kapsamında geleneksel hale gelen Sünnet Şöleni yapılarak 52 çocuk sünnet ettirildi.

Çatalcalı çocuklar festival coşkusunu Sünnet Şöleni ile birlikte yaşadı. Çatalca Belediyesi bu yılda düzenlediği sünnet şöleni ile Çatalcalı çocukların bir ömür boyu unutamayacakları en önemli günlerinden biri olan sünnet anılarında yer aldı.

Başkan ve Çocuklar Neşe İçinde Kahvaltı Yaptı

Sünnet Şöleni Başkan Cem Kara’nın ışıl ışıl kıyafetleri ile erkekliğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşayan çocuklar ve ailelerininkahvaltıda bir araya gelmesiyle devam etti.

Kahvaltıya Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara, Sünnet Şöleni’ne her yılsponsor olan Metal Yapı Anonim Şirketi Yetkilisi Ali Gürmezoğlu ve Tıp 2000 Yetkilisi Saniye Şeker,Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, sünnet olan çocuklar ve aileleri katıldı. Hep birlikte yapılan kahvaltı ardından Ulu Camii Müezzini Cemal Başarır sünnet duası okudu.

Başkanımıza Teşekkür Ediyorum

Metal Yapı Anonim Şirketi Yetkilisi Ali Gürmezoğlu kahvaltı programında yaptığı konuşmada öncelikle böyle sosyal bir etkinliği gerçekleştirdiğinden dolayı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya teşekkür etti.Gürmezoğlu konuşmasında, “Geçen sene olduğu gibi bu günde bu mutlu günde bir arada bulunmanın sevincini yaşıyorum. Gerçekleştirilen bu güzel sünnet organizasyonu için Belediye Başkanımız Cem Kara’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Metal Yapı olarak daha önceki senelerde olduğu gibi bundan sonraki senelerde de bir sosyal sorumluluk gereği olarak bu organizasyonda yer alacağımızı ifade etmek isterim”dedi.

Çocuklarımız Bizim Geleceğimizdir

Çatalca Belediye Başkanı kahvaltıda yaptığı konuşmaya konuklara hoş geldiniz diyerek başladı.

“Geleceğimiz olan çocuklarımız ve onları geleceğe hazırlayan anneleri, babaları, büyükanne ve büyükbabaları, yakınları, güreş organizasyonumuzda bir dediğimizi iki etmeyen çok değerli Metal Yapı’nın yetkilileri ve çalışanları, her sünnet şöleninde bize destek olarak çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde sünnet eden Tıp 2000’in değerli yöneticileri ve çok değerli hekimleri, bu sabah programında bizimle olan belediye yöneticilerimiz ve çalışan arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz”  şeklinde  konuşan Başkan Cem Kara 18. Erguvan Festivali’nin büyük bir organizasyon olduğunun altını çizdi.

Çatalca’nın İstanbul İçin Öneminin Farkına Varın

Çatalca’nın değerlerini İstanbul’un ve Türkiye’nin bilmesi gerekir diyen Başkan Cem Kara konuşmasında bu değerleri;“Çatalca öyle bir festival yapıyor ki, kolay kolay Marmara’da, Ege’de, Anadolu’da büyük şehirlerin dahi yapamayacağı ve başaramayacağı bir organizasyon gerçekleştiriyor.

18. Erguvan Festivali’nin içerisinde çocuklarımızdan yaşlılarımıza, toplumun genciyle, kadınıyla, erkeğiyle her kesiminden insanımız var. Bu festivalle Çatalca’yı İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye duyurmak için Çatalca Değerleri ile Buluşuyor teması ile yola çıktık. Hepiniz ne kadar önemli bir ilçede yaşadığınızı ve bu ilçenin İstanbul için ne kadar önemli olduğunun farkına varın. Bazen insanlar yakınındakini göremez. Şu anda bizde içinde bulunduğumuz değerlerin belki çok farkında değiliz. Gelecek adına, mega kent İstanbul adına çok önemlidir ilçemiz. İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde en kritik öneme sahip, pek çok değeri içerisinde barındıran bir ilçeyiz. 15 milyon nüfuslu İstanbul’un 45’i her türlü betonlaşmaya kentleşmeye karşılık orman alanıdır. Bu orman alanına 65 ile katkı sunan ilçe Çatalca’dır.Orman deyip geçmeyin. Bütün yağış rejimini düzenleyen, ilin nefes almasını sağlayan en önemli coğrafi durumdur. Çatalca İstanbul’un yüzölçümüyle5’te 1’i olan en büyük ilçesidir” sözleriyle anlattı.

O Toprak Ki En Kıymetli Değerdir

İstanbul’a su veren Çatalca’nın bir diğer değeri de sudur diyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,”Çatalca’nın bir diğer değeri suyudur. En temel yaşam kaynaklarımızdan bir tanesi sudur. İstanbul’un en önemli su kaynaklarından bir tanesi Çatalca bölgesidir. İstanbul’a suyu Melen ile birlikte biz veriyoruz.Terkos,Sazlıbosna, Büyükçekmece Baraj Gölü ileIstranca Dereleri ile yer altı su kaynakları ile.Hafta sonları kentin, çalışma hayatının yorgunluk ve stresini atmak isteyen ve sayıları 500 bine varan hemşerimiz nefes alabilmek için sahillerimize geliyor. Ormanlı, Karacaköy, Yalıköy,Çilingoz, piknik alanları ve bu kentin yanı başında şehirleşmeye teslim olmamış hala üreten, 29’u 1. Sınıf tarım alanları ile tarım yapan bir ilçe. Susuz yaşayamayacağımız gibi üretmeden, yemeden yaşayabilir miyiz? O toprak ki en kıymetli değerdir. Üzerinde hem bizler yaşıyoruz, bize ev oluyor, yuva oluyor, ticarethane, hastane, sağlık ocağı, belediye, kaymakamlık oluyor hem de bizim yaşamımızı sürdürmeye yarayan ürünler veriyor” dedi.

İstanbul’un Hangi İlçesinde Bu Değerler Var?

İstanbul’un yüzünü Çatalca’ya döndürmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kara, “Bundan sonra İstanbul’u yönetecek olanlar veya yönetenler sadece ulaşım sorununu çözeceğiz vaadinde bulunamazlar. İstanbul’un yeni yaşam alanları için varolan bu alanları kent keşfetmelidir. Üreten insanlara, tarım hayvancılık yapanlara, ormandan geçimini sağlayanlara, suyu kendilerine sağlayan insanlara yüzünü çevirmeli, destek olmalıdır. Çünkü gelecekte bütün savaşlar üretim, su kaynakları, enerji üzerine olacaktır.Bunların tamamı bizim coğrafyamızda mevcuttur. Buradan bir kez daha İstanbul’a sesleniyorum, bu saydığım değerler İstanbul’un hangi ilçesinde var.Deprem Türkiye’nin bir gerçeği. Olası bir depremde İstanbul’a kim yardım elini uzatacak? Kaybettiğimiz insanlarımız nerde defnedilecek,insanlar nerede çadır kuracak, nerede toplanacaklar, hangi hastanelerde tedavi olacaklar,nerede duş gibi kişisel ve en temel ihtiyaçlarını karşılayacaklar? Şimdiden bütün bunlar için Çatalca gibi İstanbul’un çeperinde yer alan ilçelerde hazırlıklar yapılmalıdır. Sadece günü kurtarmak için değil çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğin hatta onların çocuklarının geleceğini kurmaya çalışmalıyız.

Biz büyük düşünüyoruz, istiyoruz ki Çatalca ve İstanbul’da bizimle birlikte büyük düşünsün ve bu gerçekleri görsün. Çok değerli topraklarda bizler yaşıyoruzve barınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hayırlı Uğurlu Olsun

Çocukları ve ailelerini kutlayarak hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Cem Kara, ”Göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal faaliyetlere ağırlık vermeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür sosyal faaliyetlere devam edeceğiz. Sünnet Şölenimizde her kesime ulaşabileceğimiz, birbirimize ulaşabileceğimiz bir etkinliktir.500’e yakın çocuğumuzu bugüne kadar sünnet ettirdik. Bundan sonrada var olduğumuz süre içinde sünnet şölenlerimize devam edeceğiz. Çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde gençliğe hazırlamak istiyoruz.Çocuklarımızın erkekliğe attıkları bu ilk adım hayırlı olsun. İnşallah hep birlikte çocuklarımızın askere gitmelerini ve damatlıklarını görmeyi bizlere ve siz ailelerine nasip eder. Buradan yeniden sünnet şölenimize sponsorluk yapan değerli Metal Yapı ve Tıp 2000 yönetici ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sünnet olan çocuklara hediye bisikletleri dağıtıldı. Çatalca Belediyesi çocukları ve ailelerini hazırlanan organizasyonla Eyüp Sultan ziyaretine götürmeyi de ihmal etmeyecek

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.