7. Türk Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

7. Türk Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu İstanbul Ülkü Ocakları’nın düzenlediği ve bu yıl yedincisi gerçekleşen Türk Dünyası ödül töreni pandemi kuralları çerçevesinde İstanbul Yunus Emre Kültür merkezinde gerçekleşti.

DÜNYA 24.02.2021 11:58:36 0
7. Türk Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

7. Türk Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

 

7. Türk Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu İstanbul Ülkü Ocakları’nın düzenlediği ve bu yıl yedincisi gerçekleşen Türk Dünyası ödül töreni pandemi kuralları çerçevesinde İstanbul Yunus Emre Kültür merkezinde gerçekleşti.

 

Törene Kovid-19 tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcı bulunurken Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP MYK-MDK üyeleri, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP İstanbul İl Yöneticileri. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcıları ile Ülkü Ocakları İl Başkanları, İl Yöneticileri. İlçe Başkanları, Akademisyenler, çeşitli STK’lar ve sanatçılar katıldı.

 

 

Tören, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, Ülkücü ideoojisinin kurucusu Alparslan Türkeş ve ülkücü şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

 

Törende açılış konuşmasını İstanbul Ülkü Ocakları başkanı Kazım Erdi Aktunç yaptı. Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım konuşmasına katılımcıları ve ekranları başındaki ülkücüleri selamlayarak başlayan Yıldırım şu ifadelere yer verdi. İçinde bulunduğumuz mübarek üç ayların, Türk ve İslam alemine huzur getirmesini Rabbim’den diliyor, her birinizin geçmiş kandilini kutluyorum.

 

 

Şehadetinin sene-i devriyesinde dualarla andığımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz başta olmak üzere tüm ülkücü şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. Yine Gara Operasyonu’nda şehit düşen askerlerimiz ve sivil vatandaşlarımız nezdinde ülkemiz için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum diyen Yıldırım Rahmetli Hüseyin Nihal Atsız “herkes bir özleyişle yaşar” demiştir. Bizler Altaylar ve Tanrı Dağları gibi önemli mekânlarımızda yaşamakla beraber; yâd ellerce bizden koparılan, ayrı bırakılan, uzak düşürülen kadim Türk yurtlarının hasreti ile büyüdük. Kaşgar’da zulme uğrayan kardeşimizin derdini derdimiz bildik.

 

 

Hocalı’da katledilen, anasız-babasız bırakılan çocukları öz kardeşimiz saydık. Telafer’deki Türkmen analarının ağıtlarını duyarken, onları öz analarımızdan ayrı görmedik. Öz vatanlarından sürgün edilen Ahıskalı, Kırımlı, Karaçaylı soydaşlarımızın acılarını yüreğimizde htik. Kısacası nerede bir Türk varsa sevincini sevincimiz ve bilhassa kederini kederimiz bildik. İfadelerine yer veren Yıldım’ ın konuşmasındaki satır başlıkları, ‘’ Bağımısız Türk devletleri arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkiler, Türk devletlerinin alfabe birliği, Şuşa İlkokulu, Misak-ı Milli Sınırlarını kapsat-yan 12 Ada sorunu için düzenlenen birlik yürüyüşü ve Ocaktabul projesi gibi yapılan projeler oldu.

 

 

Ahmet Yiğit Yıldırım konuşmasını Sözlerime son verirken, Türk dilinin konuşulduğu, Türk adının yaşatıldığı topraklardaki soydaşlarıma sesleniyorum; memleketin istiklal ve istikbal teminatı Türk gençliğine sesleniyorum; umutsuzluğa kapılmayın, durmayı bir an olsun düşünmeyin. Türk birliği için daha çok çalışacağız, esir düşmüş soydaşlarımızın hürriyeti için savaşmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz, Turan’a giden yolda birlikte yürüyeceğiz. Ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi 21. Asır, Türk asrı olacaktır. İfadeleriyle noktaladı. Yıldırım’ın konuşmasının ardından Ülkü Ocakları İl Başkanı Kazım Erdi Aktunç Genel Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım’a Osmanlı-Pars kılıcı hediye etti.Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım’ın konuşmasından sonra sıra ödüllerin sahiplerini bulmasına geldi. Törende çeşitli dallarda Türk Dünyasına hizmet etmiş kişi ve kurumlara ödülleri takdim edildi.

 

 

İŞTE ÖDÜL ALAN KİŞİ VE KURUMLAR

Yılın Onur Ödülü: Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli. Ödülü Bahçeli adına Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım aldı.

Yılın Akdemisyeni Ödülü: İÜ. Rektör yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal Yılın Basın-Medya Ödülü: Star Tv Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik Türk Dünyasına Yılın Hizmet Ödülü: Baykar (Haluk Byaraktar) Yılın Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü: Ahi ve Sanayici İş Adamları Derneği (İbrahim Çam) Yılın Yazarı Ödülü: ‘’Çekiç İle Örs Arasında Mehmet Akif Ersoy’’ eseriyle Ahmet Güner Sayar Yılın Türk Kültüne Hizmet Ödülü: Türk Lehçeleri Haritası (Süleyman Aydın) Yılın Sanatçısı Ödülü: Erol Sayan Yılın Tv Programcısı Ödülü: Bengü Türk Tv Genel Yayın Yönetmeni Metin Özkan Yılın Müzik Ödülü: Börteçine adlı eseriyle Mustafa Yıldızdoğan Yılın Projesi Ödülü: Turan Kupası ( Gürkan Teoman ve Porf. Dr. Erdal Bay)

Yılın Türk Dünyası Etkinliği Ödülü: Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal bilimler Kongresi (Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan

 

 

 

 

Maarifin Kalbinde Ramazan Buluşması

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi, Maarifin Kalbinde Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında öğrenci, öğretmen, okul idaresi ve okul aile birliği üyelerini aynı sofrada buluşturdu.

İzsiz’den Kadim Dostlara Vefa Buluşması

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlediği Kadim Dostlar İftarı’nda buluştu.

Yalçın'dan Öğretmene Şiddete Karşı Güvenli Okul Çağrısı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Çekmeköy’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik için taziye ziyareti.

Ağırbaş; Maarif Modeli İle Değer Temelli Eğitim…

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir İlkokulu Müdürü Cevat Ağırbaş’ı ziyaret etti.

Sarıkaya; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Bakış Açısını Güçlendiren Bir Rehberdir

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Sarıkaya’yı ziyaret etti.

Gönüller Türkgenç’in  Sofrasında Buluştu…

Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, geleneksel iftar programında dostlarını ağırladı.

Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü

HABER / NEZİR KARAYÜN - Bağlamasıyla yirmi yıldır sahnelerin yükünü taşıyan Bülent Genç, ilk tekli çalışması Oy Nazlım ile kendi hikâyesini anlatıyor. Güçlü yorumu ile tanınan Xecê Herdem’in eşliği, esere derin bir duygu katıyor.

Özel Eğitimde Yaşama Dokunan Yeni Kitap

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri

Okullarda Şiddete Karşı Bir Günlük İş Bırakma Kararı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.

Bölge Birinciliği ve Türkiye Finali Yolculuğu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.

Postacı; Bilim ve Girişimcilikle Geleceğe Güçlü Nesiller...

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.

Özyolcu’dan Girişimci Ruhla Geleceğe Yürüyen Nesiller

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Girişimciliğin yalnızca ticaret değil, hayatın her alanında çözüm üretme ve yenilik geliştirme becerisi olduğuna dikkat çekildi.

Vekil'den Vekile Yerinde İnceleme

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde yapılan hizmetleri yerinde gördü.

2025 Gelirleri İçin Beyanname Süreci Nasıl?

HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 yılında gelir elde eden milyonlarca mükellef için yıllık gelir vergisi beyannamesi dönemi başlıyor. Beyanlar mart ayı boyunca elektronik ortamda verilecek, vergiler iki taksitte ödenecek.

Özdağ’dan Sert Mesajlar… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

HABER: NEZİR KARAYÜN - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Teşkilat Başkanı Musa Ertugan tarafından Antalya’da düzenlenen iftar programı öncesinde Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.