Instagram sahtekarları işte böyle çalışıyor!

Sosyal medyada 40 bin sahte profili inceleyen ZeroFOX Research, dolandırıcıların en sık kullandığı yöntemleri ortaya çıkardı.

YAŞAM 29.05.2018 11:03:54 8955 0
Instagram sahtekarları işte böyle çalışıyor!

 

Sosyal medyada 40 bin sahte profili inceleyen ZeroFOX Research, dolandırıcıların en sık kullandığı yöntemleri ortaya çıkardı.

İstanbul, 29Mayıs 2018 –Facebook'un aktif kullanıcı sayısı 2 milyarı aşarken, Instagram da 1 milyar kullanıcıya hızla yaklaşıyor. 25 milyonu aşkın kurumsal hesabın yer aldığı fotoğraf paylaşım ağı, özel teklif ve kampanyalar için markaların en sık kullandığı kanallar arasında yer alıyor. Sosyal ağların bu denli aktif kullanımı, siber saldırganların da odağını Facebook, Instagram, Twitter gibi platformlara yönlendirmesine neden oluyor. 40 bin sahte sosyal medya hesabını inceleyen ZeroFOX Research, dolandırıcılık amaçlı sahte sosyal medya hesaplarının sadece iki yılda 11 kat artmış olduğunu dikkatlerimize sunuyor.

Instagram tarafından paylaşılan verilere göre, her gün 200 milyonu aşkın Instagram kullanıcısı, markalara veya önemli kişilere ait profilleri ziyaret ediyor. Sosyal medyadan sunulan teklif ve kuponlar, siber saldırganların da en çok başvurduğu dolandırıcılık yöntemlerinden birisini oluşturuyor. ZeroFOX Research araştırmasında, dolandırıcılık amaçlı açılan sahte hesapların 48'inin, zararlı linklere yönlendirmek için kullanıldığı görülüyor. Sahte hesapların 38'i ise, sosyal medya kullanıcılarını kimlik bilgilerini çalmaya yönelik oltalama (phishing) sayfalarına yönlendiriyor. Üstelik araştırmaya göre dolandırıcılar, saldırılarının etkisini artırmak için Instagram ve Facebook gibi platformlarda reklam vermekten de çekinmiyor.

Sosyal medya, markalar için kurtlar sofrasına dönüşüyor

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte, siber saldırılar da odağını sosyal ağlara yöneltiyor. Sahte hesaplar, halka mal olmuş marka ve kişilere ait hesapları ele geçirme, veri kaybı ve müşteri dolandırıcılığı gibi pek çok vaka hem son kullanıcıyı hem de hesap sahiplerini risk altında bırakıyor. Başta Facebook, Twitter ve Instagram olmak üzere sosyal, mobil ve dijital platformlar siber güvenlik için yeni bir cepheye dönüşmüş durumda. Üstelik bu platformların devasa ölçeği ve güvenilir doğasına karşın, yetersiz bir görünürlük sunması şirketlerin işini zorlaştırıyor. Markalar, hedefli çalışan oltalama saldırılarından, sahte hesaplara kadar pek çok tehditle karşı karşıya kalıyor. Bu tehditlere etkin yanıt vermek için, sosyal medyaya ve dijital iletişim kanallarına odaklı çalışan bir koruma çözümüne ihtiyaç duyuluyor.

Comparex TURKEY güvencesiyle Türkiye'de şirketlerin sosyal medya ve dijital iletişim kanallarını koruyan ZeroFOX, şüpheli profilleri, oltalama saldırılarını, giriş bilgisi ihlallerini ve konum tabanlı tehditleri tespit eden ve çözüme kavuşturan teknoloji altyapıları sunuyor. Patentli bir teknoloji olan ZeroFOX, her gün sosyal medya ağlarında, forumlarda, haber sitelerinde, blog sayfalarında, uygulama mağazalarında yer alan milyonlarca gönderiyi, hesabı ve mesajı işleyip koruyor. ZeroFOX, ileri seviye teknolojisiyle arama motorlarının dahi tespit edemediği web sitelerindeki (deep & dark web) gönderiler üzerinde de tarama yapabiliyor.

Sosyal ve dijital platformların marka iletişiminde taşıdığı risklerin, dünya genelinde şirketler tarafından hızla fark edildiğini ifade eden Comparex TURKEY CEO’su Irmak Pakdemir, "Bugün siber suçluların düzenlediği saldırılar, şirketlerin boyutu, sektörü ya da konumu her ne olursa olsun büyük zararlara neden olabiliyor. Dünyanın dört bir yanında markaları kendilerine yönelik dijital tehditlerden koruyan ZeroFOX’un Türkiye’deki iş ortağı olarak, ülkemizdeki şirketleri ve markaları da dijital kanallar üzerinden gelen hedefli saldırılardan korumak arzusundayız." dedi.

 

COMPAREX Turkey Hakkında

Dataserv Bilişim Teknolojileri dünyanın değişen ve Türkiye’nin artan bilgi teknolojileri ihtiyaçlarına yazılım alanlarında çözümler üretmek amacıyla İstanbul’da 1997 yılında kuruldu. Özel sektör ve kamu kuruluşları olmak üzere yüzlerce kurumsal müşterisine İstanbul, Ankara ve Bursa’daki ofislerinde 75 kişilik seçkin çalışanı ve çözüm ortakları ile en iyi hizmet ve desteği sağlamakta olan Dataserv, Şubat 2016’da COMPAREX grubunun bir parçası oldu. Tüm finans, telekom, büyük kamu ve büyük sanayi firmalarını müşteri portfoyünde barındıran COMPAREX Turkey Bilişim Teknolojileri; kurumsal yazılım pazarının en önemli oyuncularından birisi haline geldi.

Microsoft, Quest Software, One Identity, Automic, Automation Anywhere, Micro Focus, Software AG, McAfee, Splunk, Red Hat gibi kendi alanında dünya lideri firmaların yazılım çözümlerini portföyünde barındırmakta olan COMPAREX Turkey, bununla beraber COMPAREX’in global olarak taşıdığı 3.000 civarında ürün ve çözümü Türkiye’nin en büyük kurumlarında projelendirmekte ve katma değerli çözümler ile piyasanın önemli başarı hikayelerine imza atmaktadır.

 


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.