Irkçılık Karşıtı Kentler Ağına Katıldı...

Engelli, yaşlı, mülteci, kadın, LGBTİ bireyler gibi şehir hayatında ayrımcılığa uğrayan grupların yerel yönetimler tarafından güçlendirilmesi üzerine çalışma yürüten ve UNESCO çatısı altında kurulmuş olan Avrupa Irkçılık Kar

GÜNCEL 19.06.2019 09:50:44 2156 0
Irkçılık Karşıtı Kentler Ağına Katıldı...

Kadıköy Oybirliği İle Kabul Edildi

Fransa’nın Toulouse şehrinde gerçekleşen toplantıya Kadıköy Belediye Meclisi üyeleri Ayfer Yazkan Kubal ve Can Gebetaş katıldı. Kadıköy, ECCAR Yönetim Kurulu’nda bulunan Barselona, Berlin, Bologna, Bonn, Botkyrka, Dortmund, Dunkirk, Esch-sur-Alzette, Gant, Graz, Karlsruhe, Liege, Malmö, Metz, Montpellier, Münih, Nancy, Nuremberg, Potsdam, Rotterdam ve Toulouse delegelerinin oy birliği ile ağa kabul edildi. Aynı oturumda ECCAR Başkanı olan Bologna delegesi Benedetto Zacchiroli de ikinci kez dört yıl sürecek olan başkanlık görevine seçildi.

 

Odabaşı: Ancak Birbirimizi Anlayarak Yola Devam Edebiliriz

 

Kadıköy Belediyesi’nin tüm insanların eşit haklara ve toplumsal hizmetlere eşit erişime sahip olması için hizmet veren Toplumsal Eşitlik Birimi’nin çalışmalarına özenle devam edeceğini belirten Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı’na(ECCAR) üyeliği nedeniyle Kadıköy Belediyesi çalışanlarını kutladı. Odabaşı “Kadıköy’de yaşayan, kendini buralı hisseden herkes Kadıköylüdür. Yerel yönetimler olarak bizlerin amacı herkesin kendini evinde, güvende ve mutlu hmesidir. Bizler birbirimizin haklarına, özgürlüklerine saygı duyarak ve ancak birbirimizi anlayarak yolumuza devam edebiliriz.” dedi.  

 

 Şehirler Irkçılıkla Mücadele Deneyimlerini Paylaşıyor

 

Avrupa Irkçılık Karşıtı Kentler Ağı (ECCAR), UNESCO tarafından 2004 yılında kentlerin ırkçılık, ayrımcılık ve zenofobi (yabancı düşmanlığı) ile mücadele politikalarını iyileştirmek amacıyla şehirlerin tecrübelerini paylaştığı bir ağ oluşturmak üzere kuruldu. ECCAR, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Kültürlerarası Aksiyon İçin Birlik (UNITED), Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı (European Union Agency for Fundamental Rights-FRA) gibi çeşitli uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmalar yürütüyor. Şehir hayatında ayrımcılığa uğrayan grupların yerel yönetimler tarafından güçlendirilmesini ve şehirlerin birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmalarını amaçlayan ağın Avrupa ülkelerinden toplam 134 üyesi bulunuyor. Ağın Türkiye’den de üç üyesi var: Antalya, İstanbul Kadıköy ve Şişli Belediyeleri.

 

Irkçılık Ve Ayrımcılıkla Mücadele Temel Amaç

 

Belediyeler nezdinde ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele için hazırlanan Eylem Planı’nda, ırkçılığa karşı ihtiyatlı olunması, konuya yönelik yerel politikaların izlenmesi, ırkçılık ve ayrımcılığa uğramış kişilerin desteklenmesi, kentin fırsat eşitliği yaratan bir yer haline gelmesi, barınmaya adil erişim, eğitim, kültürel çeşitliliğin desteklenmesi, nefret suçları ile mücadele amaçlanıyor. Öte yandan, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele eden kurumlar ile Avrupa şehirleri arasındaki işbirliğinin sağlamlaştırılması hedefleniyor. Kadıköy Belediyesi de ağa üye olarak Kadıköy’ün sorunlarına daha yaratıcı çözümler üretmeyi, çalışmalarını uluslararası standartlara taşımayı, iyi uygulamaları yaygınlaştırmak ve uygulamayı amaçlıyor.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.