Abd’den “Yeşil Bina Sertifikası” Verildi

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı.

GÜNCEL 13.01.2020 10:18:29 0
Abd’den “Yeşil Bina Sertifikası” Verildi

Abd’den “Yeşil Bina Sertifikası” Verildi

 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı. Sabiha Gökçen Havalimanı böylece en çok tercih edilen yeşil bina sertifikasyon sistemi LEED’e sahip olan dünyadaki sayılı havalimanlarından biri oldu.

 

31 Ekim 2009 tarihinde hizmete giren ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 36 milyon yolcuyu ağırlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, 1998 yılından bu yana Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasının sahibi oldu. Çevre dostu uygulamalar, konforlu iç mekân koşulları ve yüksek oranlarda enerji, su ve hammadde tasarrufu gibi değerlendiren LEED Sertifikasyon Sistemi, İstanbul Sabiha Gökçen Terminal Binası’nın toplu taşıma ulaşımını özendirerek karbon salınımının düşürülmesine destek vermesi, enerji verimliliğini artırması ve günışığından faydalanması gibi özelliklerine vurgu yaparak LEED Sertifikasının Gold kategorisinde verilmesine karar verdi.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral şunları söyledi: “İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı olarak 7/24 yaşayan bir yapıya sahibiz. Yaptığımız işlerin ve verdiğimiz hizmetlerin temelinde, insana, topluma ve doğaya dair “iyi olanı ortaya koymak” yatıyor. Terminal binamızdaki çevre dostu uygulamalar, doğaya saygılı ve enerji tasarruflu yürüttüğümüz operasyon ve konforlu iç mekan koşullarımızla dünyada en çok tercih edilen LEED sertifikasyonuna dahil olduk. Ve bu sertifikayı başvurduğumuz ilk yılda Gold kategorisinde alarak önemli bir başarıya imza attık. Bu sertifikaya sahip olarak, enerji verimliliğinde yüzde 30 artış hedeflerken, doğalgaz kullanımında ve karbon emisyon salınımında ise yüzde 30 azalma gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca su tasarrufunda da yüzde 25 oranında bir hedefimiz var. Bundan sonraki süreçte de tasarruf hedeflerimizi artırarak sürdüreceğiz. 2020 yılının ilk çeyreğinde temelini atacağımız yeni terminal binamızı da yine bu hedeflere uygun bir şekilde inşa edeceğiz.”

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı terminal binasına verilen LEED sertifikasını dünyada New York JFK (ABD), New York La Guardia (ABD) , San Diego (ABD), Cidde Kral Abdülaziz (Suudi Arabistan), Zagreb (Hırvatistan) havalimanlarının yanı sıra Türkiye’den de İzmir Adnan Menderes Havalimanı daha önce almaya kazanmıştı.

 

 

Karayün; Eğitim Camiasının Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Karayün okul ziyaretleri kapsamında Büyükçekmece Çakmaklı Cumhuriyet İlk ve Ortaokuluna anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Okul Müdürü Zeki Borcekli’yi makamında ziyaret etti.

MND İftar Sofrasında Gönülleri Buluşturdu ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Marmara Nakliyeciler Derneği Başkanı Halil Kanat, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dernek üyelerini ve Beylikdüzü protokolünü iftar programında ağırladı.

Maarif’ten Eğitimde İç Cephe Hamlesi

Ramazan genelgesi etrafında oluşan tartışmalara dikkat çeken Maarif Platformu, eğitimde milli duruşun korunması için iç cephe vurgusu yaptı.

Maarifin Kalbinde Ramazan Coşkusu

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Arzuoğlu, Ramazan ayı etkinliklerinin “Maarifin Kalbinde Ramazan” temasıyla ilçedeki okullarda devam ettiğini açıkladı.

Öztop; Sporda ve Akademik Başarıda İddialıyız

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı usta gazeteci Nezir Karayün, Beylikdüzü Abidin Nesimi Fatinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Özer Öztop’u makamında ziyaret etti.

Yapay Zeka İle Yeniden Doğan “Aldatıldık” Gündem Oldu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk müziğinin hafızalara kazınan eserlerinden “Aldatıldık”, bu kez farklı bir anlayışla dinleyici karşısına çıktı.

Bayram; Meslek Liselerinde Ezber Bozan Hamleler Yapıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Mesleki Teknik Bölümü’nden sorumlu Şube Müdürü Alper Bayram’ı ziyaret etti.

Aksoy’dan 8 Yeni Aile Sağlığı Merkezi Geliyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta sağlık yatırımları büyüyor. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde 8 mahallede Aile Sağlığı Merkezi için yer tahsisi tamamlandı. Yeni merkezler kısa sürede hizmete açılacak.

Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 takvim yılında ücret geliri elde eden gerçek kişilerin vergilendirilmesine yönelik hazırlanan “Ücret Geliri Elde Edenler İçin Vergi Rehberi” güncellenerek kamuoyunun kullanımına sunuldu.

Manisa Vakfı’ndan İstanbul’da Gönül Sofrası

HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Aksaray’daki merkezinde geleneksel iftar programını bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştiren Manisa Vakfı, hemşerilerini aynı sofrada buluşturdu.

Sayın’dan Şampiyon Karatecilere Plaket

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Karate Yıldızlar Ligi’nde önemli dereceler elde eden Beylikdüzü Diyanet Gençler Spor Kulübü sporcuları, antrenörleriyle birlikte Beylikdüzü İlçe Müftüsü Selami Sayın’ı makamında ziyaret

Postacı'dan Ramazan Etkinliklerine Yakın Takip

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Ramazan etkinlikleri kapsamında Kavaklı Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

İzsiz; Ötekisi Olmayan Bir Şehir İstiyoruz…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlenen “STK Temsilcilerimiz ile Büyük Aile Sofrası” iftar programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Akalın: İsrail Ordusunda Görev Aldığı İddia Edilen Kişiler Araştırılmalı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Mahalle Muhtarlıkları Tarihe Mi Karışıyor..?

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.