Abd’den “Yeşil Bina Sertifikası” Verildi

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı.

13.01.2020 10:18:29 0
Abd’den “Yeşil Bina Sertifikası” Verildi

Abd’den “Yeşil Bina Sertifikası” Verildi

 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı. Sabiha Gökçen Havalimanı böylece en çok tercih edilen yeşil bina sertifikasyon sistemi LEED’e sahip olan dünyadaki sayılı havalimanlarından biri oldu.

 

31 Ekim 2009 tarihinde hizmete giren ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 36 milyon yolcuyu ağırlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, 1998 yılından bu yana Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasının sahibi oldu. Çevre dostu uygulamalar, konforlu iç mekân koşulları ve yüksek oranlarda enerji, su ve hammadde tasarrufu gibi değerlendiren LEED Sertifikasyon Sistemi, İstanbul Sabiha Gökçen Terminal Binası’nın toplu taşıma ulaşımını özendirerek karbon salınımının düşürülmesine destek vermesi, enerji verimliliğini artırması ve günışığından faydalanması gibi özelliklerine vurgu yaparak LEED Sertifikasının Gold kategorisinde verilmesine karar verdi.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral şunları söyledi: “İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı olarak 7/24 yaşayan bir yapıya sahibiz. Yaptığımız işlerin ve verdiğimiz hizmetlerin temelinde, insana, topluma ve doğaya dair “iyi olanı ortaya koymak” yatıyor. Terminal binamızdaki çevre dostu uygulamalar, doğaya saygılı ve enerji tasarruflu yürüttüğümüz operasyon ve konforlu iç mekan koşullarımızla dünyada en çok tercih edilen LEED sertifikasyonuna dahil olduk. Ve bu sertifikayı başvurduğumuz ilk yılda Gold kategorisinde alarak önemli bir başarıya imza attık. Bu sertifikaya sahip olarak, enerji verimliliğinde yüzde 30 artış hedeflerken, doğalgaz kullanımında ve karbon emisyon salınımında ise yüzde 30 azalma gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca su tasarrufunda da yüzde 25 oranında bir hedefimiz var. Bundan sonraki süreçte de tasarruf hedeflerimizi artırarak sürdüreceğiz. 2020 yılının ilk çeyreğinde temelini atacağımız yeni terminal binamızı da yine bu hedeflere uygun bir şekilde inşa edeceğiz.”

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı terminal binasına verilen LEED sertifikasını dünyada New York JFK (ABD), New York La Guardia (ABD) , San Diego (ABD), Cidde Kral Abdülaziz (Suudi Arabistan), Zagreb (Hırvatistan) havalimanlarının yanı sıra Türkiye’den de İzmir Adnan Menderes Havalimanı daha önce almaya kazanmıştı.

 

 

Kadın Esnafa, Ahilik Eli Değdi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Ahilik Platformu ve BEYESDER Kurucu Başkanı Cengiz Ataseven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beylikdüzü ve Kavaklı esnafını ziyaret ederek kadınların üretimdeki gücüne dikkat çekti.

Gönül Sofraları, Vefa İle Buluştu…

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, teşkilata emek vermiş isimleri görkemli bir iftar sofrasında buluşturdu. TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda birlik ve vefa vurgusu yapıldı.

Akaryakıt Fiyatlarında Eşel Mobil Sistemi Devreye Alındı

HABER / NEZİR KARAYÜN - Akaryakıt ve LPG fiyatlarındaki küresel artışın vatandaşa yansımasını önlemek amacıyla eşel mobil sistemi geçici olarak devreye alındı. Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.

Kahriman’dan Büyük Buluşma…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Halis Kahriman tarafından Esenyurt’ta düzenlenen iftar programı,

Vefa Sofrasında Buluştular

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa İftarı programı, teşkilatın farklı dönemlerinde görev almış dava arkadaşlarını aynı sofrada buluşturdu.

Maarif Sofrasında Ramazan Bereketi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Maarifin Kalbinde Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programlarında öğretmen, öğrenci ve veliler aynı sofrada buluştu.

Şahin'den Kadın Eğitimcilere Anlamlı Ziyaret

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Avcılar İlçe Millî Eğitim Müdürü Özcan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçedeki kadın okul müdürlerini ve kadın eğitim çalışanlarını ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Işık; Yetimlerle Aynı Sofrada Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Yetim Vakfı Beylikdüzü Temsilciliği’nin düzenlediği iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi.

Sözveren; Milli ve Manevi Değerlerle Büyüyen Nesiller Yetiştiriyoruz…

Eğitimden Haberler imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Büyükçekmece’nin önde gelen eğitim kurumlarından İstanbul - Büyükçekmece Adem Çelik İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Çalık Yeniden Silivri’ye Sevk Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Yeniden Silivri’ye Sevk Edildi.

Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı

HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM MEDYA - Yeşilay Büyükçekmece Şube Başkanı Recep Çalışkan, 1–7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla önemli mesajlar verdi.

Beylikdüzü’nde Maarifin Kalbinde Ramazan Coşkusu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu’nda Ramazan ayının manevi atmosferi öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla yaşandı.

Sefalık’ta Maarifin Kalbinde Ramazan Coşkusu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesinde bulunan Sefalık Şehit Sadık Kütük Ortaokulu’nda Ramazan ayının manevi atmosferi öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla yaşandı.

2026 Yılı Çeltik Ekim Başvuruları Başladı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de 2026 yılı çeltik ekim sezonu için başvurular başladı. Dekar başına 40 TL ücret belirlenirken, damlama sulama yapan üreticilere indirim uygulanacak. Son başvuru tarihi 25 Mart 2026'da.

Okçuluk Ruhu İftar Sofrasında Gönülleri Birleştiriyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – İstanbul Kartal Selman Farisi Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi sporla güçlenen bağlarını mübarek Ramazan ayının bereketiyle taçlandırarak muazzam bir birliktelik tablosu sergiliyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.