Abd’den “Yeşil Bina Sertifikası” Verildi

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı.

GÜNCEL 13.01.2020 10:18:29 0
Abd’den “Yeşil Bina Sertifikası” Verildi

Abd’den “Yeşil Bina Sertifikası” Verildi

 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı. Sabiha Gökçen Havalimanı böylece en çok tercih edilen yeşil bina sertifikasyon sistemi LEED’e sahip olan dünyadaki sayılı havalimanlarından biri oldu.

 

31 Ekim 2009 tarihinde hizmete giren ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 36 milyon yolcuyu ağırlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal binası, 1998 yılından bu yana Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasının sahibi oldu. Çevre dostu uygulamalar, konforlu iç mekân koşulları ve yüksek oranlarda enerji, su ve hammadde tasarrufu gibi değerlendiren LEED Sertifikasyon Sistemi, İstanbul Sabiha Gökçen Terminal Binası’nın toplu taşıma ulaşımını özendirerek karbon salınımının düşürülmesine destek vermesi, enerji verimliliğini artırması ve günışığından faydalanması gibi özelliklerine vurgu yaparak LEED Sertifikasının Gold kategorisinde verilmesine karar verdi.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral şunları söyledi: “İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı olarak 7/24 yaşayan bir yapıya sahibiz. Yaptığımız işlerin ve verdiğimiz hizmetlerin temelinde, insana, topluma ve doğaya dair “iyi olanı ortaya koymak” yatıyor. Terminal binamızdaki çevre dostu uygulamalar, doğaya saygılı ve enerji tasarruflu yürüttüğümüz operasyon ve konforlu iç mekan koşullarımızla dünyada en çok tercih edilen LEED sertifikasyonuna dahil olduk. Ve bu sertifikayı başvurduğumuz ilk yılda Gold kategorisinde alarak önemli bir başarıya imza attık. Bu sertifikaya sahip olarak, enerji verimliliğinde yüzde 30 artış hedeflerken, doğalgaz kullanımında ve karbon emisyon salınımında ise yüzde 30 azalma gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca su tasarrufunda da yüzde 25 oranında bir hedefimiz var. Bundan sonraki süreçte de tasarruf hedeflerimizi artırarak sürdüreceğiz. 2020 yılının ilk çeyreğinde temelini atacağımız yeni terminal binamızı da yine bu hedeflere uygun bir şekilde inşa edeceğiz.”

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı terminal binasına verilen LEED sertifikasını dünyada New York JFK (ABD), New York La Guardia (ABD) , San Diego (ABD), Cidde Kral Abdülaziz (Suudi Arabistan), Zagreb (Hırvatistan) havalimanlarının yanı sıra Türkiye’den de İzmir Adnan Menderes Havalimanı daha önce almaya kazanmıştı.

 

 

Sakarya’da Çocuk Edebiyatı Şöleni Başlıyor…

Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.

Okullar İçin Güvenlik Seferberliği…

2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Ateşkes Sonrası Derin Sessizlik!

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.

Öğrenciler Avrupa’nın Dev Tenis Akademisinde…

Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.

İcra Satış İlanlarında Yeni Dönem Başlıyor!

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.

Tapu Müdürü Hakkında Savcılık Kararı Verildi…

HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.

Başoğlu, Yeniden Göreve Başladı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.

Erken, Uyardı, İstanbul Kırsalı Alarm Veriyor!

Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.

Beylikdüzünde Çocuklar Bilim Ve Sanatla Geleceğe Kanat Açıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.

Çocuklar İçin Eğlence Dolu Bir Dünya kuruldu!

Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.

Günay; Güven Tazeledi. Duygu, Birlik Ve Umut Bir Aradaydı

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çocuklar Tatili Sporla Şenlendirdi...

Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.

Sporun Yıldızları Damga Vurdu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.

Kamp Akademisinde En iyiler seçildi…

Zorlu kış şartlarında gerçekleşen Kamp Akademisi “En İyiler” etkinliği, doğayla iç içe bir mücadeleye sahne oldu.

Erken’den İmar Savaşı İle İlgili Zehir Zemberek Açıklamalar

Yerel siyasetin ve şehircilik dünyasının isimlerinden Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Mustafa Erken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla adeta kazan kaldırdı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.