Ahilik Haftası Beylikdüzü’nde Kutlandı

Ahilik kültürünü Beylikdüzü’nde her zaman hâkim kılan Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği iş birliğiyle 34. Ahilik Haftası’nı kutladı.

GÜNCEL 16.09.2021 09:43:23 1517 0
Ahilik Haftası Beylikdüzü’nde Kutlandı

 

Ahilik Haftası Beylikdüzü’nde Kutlandı

 

Ahilik kültürünü Beylikdüzü’nde her zaman hâkim kılan Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği iş birliğiyle 34. Ahilik Haftası’nı kutladı. Etkinlik kapsamında konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ahilik, bugün hâlâ hepimize ilham olan bir felsefedir. Ahilik kültürünü yaşatmak ve bizden sonraki nesillere en uygun dille anlatmak için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Dayanışma, paylaşma ve birliğin sembolü olan Ahilik Haftası, her yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü’nde kutlandı. 13-19 Eylül tarihlerini kapsayan 34. Ahilik Haftası kutlamaları, Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği iş birliğiyle Beylikdüzü Belediye binası önünde düzenlendi.  Çelenk sunma töreniyle başlayan etkinliğe; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Başkanı Cengiz Ataseven, meclis üyeleri, muhtarlar ve Beylikdüzü esnafı katıldı. Törende konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ahi Evran 800 yıllık bir ahilik geleneğinin kurucusudur. Ahilik bir meslek teşkilatıdır ancak aynı zamanda iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin ve dayanışmanın birleştiği bir düzendir. Bugün hâlâ hepimize ilham olan bir felsefedir. Ahilik kültürünü yaşatmak ve bizden sonraki nesillere en uygun dille anlatmak için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Ahi Evran ismi Beylikdüzü’nde yaşayacak

 

Başkan Çalık konuşmasında aynı zamanda, Eylül ayı meclis toplantısında oy birliğiyle alınan karar sonucu, Yakuplu Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi ile 22. Sokak kesişiminde hayata geçirilen parka “Ahi Evran” isminin verileceğini belirtti. Çalık, “Ahi Evran ismi ve kültürü zihinlerde yaşasın istiyoruz. Ahilik felsefesine dünden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize ve çocuklarımıza bu değerleri öğretmek boynumuzun borcu. Çocuklarımız o parka girdiklerinde, doğruluğun ve tevazunun ne olduğunu hsinler istiyoruz. Parkın içerisinde belirli yerlerde anlatılarımız olacak. Ahilik kadına çok önem veren bir felsefe ve biz de parkın devamında kadınların el emeklerinin de sergilenebileceği bir alan oluşturmayı planlıyoruz.” dedi.

 

Bölge esnafına teşekkür plaketi verildi

 

Ahilik kültürünün anlam ve önemine değinen Cengiz Ataseven ise, “Ahilik, insanı merkeze alıp insanın mutluluğu için oluşturulmuş, sosyal ve ekonomik bir sistemdir. Ahilik, bireyin üretime katkı sağlaması, geçimini çalışarak temin etmesi ve iyi bir eğitim almasını hedeflemiştir. Her zaman yanımızda olan, esnaf dostu Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’a çok teşekkür ediyorum. ”şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Ahilik geleneği olan “Şed Kuşanma” töreni gerçekleşirken, bölge esnafına teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra bölge esnafını ziyaret ederek haftalarını kutlayan Başkan Çalık, ahilik nasihati ve şed kuşaklarının da bulunduğu hediyeler takdim etti.  

 

Mobil Sağlık Aracı esnafın yanında

 

Ahilik Haftası kapsamında aynı zamanda,  Beylikdüzü Belediyesi’nin Gezici Hizmet Otobüsleri’nden biri olan Mobil Sağlık Aracı, sağlık hizmetleriyle esnafın yanında olacak. Araç; 15 Eylül Çarşamba Yakuplu ve Marmara Mahallesi kesişimi Halk Bank yanı, 16 Eylül Perşembe Beylik Pazarı, 17 Eylül Cuma günü ise Gürpınar Mahallesi Merkez Camii yanında 11.00 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verecek.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.