Akdem’in ‘Engelsiz Koro’su, Performansıyla Hayran Bıraktı
Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) ‘Müzik Korosu’ ve aralarında engelli vatandaşların da bulunduğu ‘ Limak Enerji Engelsiz Müzik Korosu’ “Dünya Engelliler Günü” nedeniyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahne aldılar.
Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) Müzik Grubu ve aralarında engelli vatandaşların da bulunduğu Limak Enerji Engelsiz Müzik Korosu’nun Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde birlikte sergilediği sahne performansı görülmeye değerdi. Konseri Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile çok sayıda vatandaş izledi. ‘Notalar Engel Tanımaz’ mottosuyla 2016 yılında hayata geçen Engelsiz Müzik Korosu, 14’üncü konserini AKDEM Müzik Grubu ile verirken ekip, sevilen Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği ezgilerini seslendirdi. Ümit Akkuş’un şefliğindeki ekibin performansı ise vatandaşlardan tam not aldı.
Başkan arısoy; “Engelleri Bir Bir Aştık”
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, konserde yaptığı konuşmada; Türkiye’nin son yıllarda engelli vatandaşlarına yönelik çalışmalarda büyük bir yol adlığını ifade etti. Engelli vatandaşların her daim yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Arısoy, “Her geçen gün hem kamu kurumlarının uyumları sağlandı, hem bütün devlet birimlerinin engelliye erişimi, hizmeti inanılmaz bir boyuta geçti. Yetti mi elbette yetmez, ama 15 yıl öncesine göre gerçekten kıyaslanamayacak bir yerdeyiz. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Bunun için destek veren Limak Enerji’ye ve değerli yönetim kurulu başkanı Ebru Özdemir hanımefendiye teşekkür ediyorum.” dedi.
Ebru Özdemir; “Engelliler Sosyal Hayatın Her Alanında Olabilir”
Engelli vatandaşları toplumsal alanlarda her zaman desteklediklerini ifade eden Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, topluma dokunan iyilik hareketlerinde yer almaktan gurur duyduklarını belirterek, “Her sene Türkiye’nin birçok yerinde belirli sayıda konser yapıyoruz. Zeytinburnu’nda bu ikinci konserimiz, aynı zamanda dünya Engelliler Günü ile bağdaştırdık. Heyecanlıyız, mutluyuz, biz bir konser yapıp bırakmıyoruz, hep devamını getiriyoruz. Hepimizin öğrenmesi gereken çok şey var. Bizim amacımız burada farkındalık oluşturmak, bu konserin amacı da engeliniz olabilir ama dans edebilirsiniz, orkestranın bir parçası olabilirsiniz.” diye konuştu.
Haber: Meral Çetiner / Antalya - Alanya’mızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan emniyet teşkilatımıza yakışır bir yenileme çalışması tamamlandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’nin Suriye politikalarında Türkmenlerin eşit haklara ve adil temsile sahip olması gerektiğini vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - İstanbul Yeşilköy Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, 22–25 Ocak tarihleri arasında Ardahan’ın kültürünü, lezzetlerini ve dayanışma ruhunu ağırlayacak.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Milletvekili Mehmet Akalın, yerel basının yaşadığı ekonomik ve yapısal sorunlara dikkat çekerek, basının desteklenmemesi halinde kamuoyunun doğru bilgiye ulaşmasının zorlaşacağını vurguladı.
Haber: NEZİR KARAYÜN / İSTANBUL - Kıymetli vatandaşlarım, bugün yüreğimizi sızlatan, sabrımızı zorlayan alçakça bir hadise üzerine konuşmak istiyorum.
Haber: NEZİR KARAYÜN / İSTANBUL - Gönlümüzde taht kuran, en kederli anımızda dert ortağımız, en neşeli günümüzde eğlencemiz olan o büyülü kutu yani radyo için yine söz sırası millete geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, pazarın kapatılmasına ilişkin belediye kararını eleştirerek esnafın mağdur edildiğini söyledi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - İstanbul Ardahan Kültür Evi, On Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da gazetecilerle bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Hamzabeyli Gümrük Sahası’nda bir tırda 220,7 kilo kokain ve 69 kilo skunk ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne Valisi ile Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Adana’nın Çukurova ilçesinde iş yeri sahibinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının şüphelileri, yurt dışına kaçma hazırlığındayken Edirne’de polis ekiplerince yakalandı.
Türkgenç, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin milletçe birlik, kardeşlik ve manevi diriliş için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
Karayün, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin yalnızca bir ibadet hatırlatması değil; toplumun ahlaki dirilişi, adalet duygusu ve ortak vicdanı açısından derin anlamlar taşıdığını vurguladı.
Demirtaş, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin iman, ahlak ve toplumsal sorumluluk bilincini yeniden dirilten ilahi bir çağrı olduğunu vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.