Akgün’den imar planı seferberliği!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2018 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen ancak Büyükşehir Belediye yönetimince onaylanmayan imar planları için seferberlik başlattı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, imar komisyonu üyeleri ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün’ü ziyaret etti.
Onay bekleyen imar planlarına yönelik sunum yapıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ile Saraçhane'de bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara’da beklenen olası deprem öncesinde, Tepecik, Celaliye, Kumburgaz ve Güzelce’nin kentsel dönüşüme tabii tutularak, eski binaların yenilenebilmesi için bitmiş olan bölge planlarının onaylanması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nin de katıldığı toplantıda Büyükçekmece’nin onay bekleyen imar planlarına yönelik bir de sunum yapıldı.
Büyükçekmece heyeti daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu ile bir toplantı gerçekleştirdi.
“Planlarımızı en kısa zamanda devreye sokmak zorundayız”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi; “Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden seçilmiş Büyükşehir’deki belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ve belediyemizin teknik ekibi ile birlikte bir çalışma başlattık. Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen imar planlarımızın bir an önce onaylanması gerektiğini hem İmar ve Şehircilik Daire Başkanı sayın Gürkan Akgün’e hem de Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyelerine anlattık. Tepecik, Celaliye, Kumburgaz, Kamiloba ve Güzelce’nin imar planları ivedilikle onaylanmalıdır. Beklenen deprem gerçeğini de göz önünde bulundurduğumuzda vatandaşın can ve mal güvenliğini düşünmek zorundayız. Bu planlarımızı en kısa zamanda devreye sokmak zorundayız. Onay bekleyen planlar, Silivri önündeki Marmara çanağında deprem vuku bulacağı zaman ilk zarar görecek bölgelere aittir.”
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan açık hava aktiviteleri, beraberinde önemli bir sağlık riskini de gündeme getiriyor:
HABER / NEZİR KARAYÜN – ADOM AJANS - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda merakla beklenen değişim gerçekleşti. İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, yeni yürütme kurulu üyelerini ve görev dağılımlarını kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2024 yılı içinde elde edilen gelirlere ilişkin Gelir Vergisi 2’nci taksit ödeme dönemi başladı. Mükellefler, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirebilecek.
İstanbul'da düzenlenen operasyonda 1 ton kaçak et ele geçirildi. Etlerin mühürsüz ve sağlıksız koşullarda saklandığı tespit edilirken, uzmanlar halk sağlığına dair kritik uyarılarda bulundu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortaklığıyla faaliyet gösteren Akçansa, 2024 yılına ait Entegre Faaliyet Raporu’nu engelsiz biçimde yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığında kullanılan 5 akıllı ilacın SGK kapsamına alındığını duyurdu. Bu adım, 48 bin hastanın hayatına doğrudan katkı sağlayacak.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik stratejilerinin merkez üssü olarak belirlediklerini duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 28 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çatalca’ya atanan Kaymakam Yasin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk siyasetinde iz bırakan isimlerden biri olan Eski Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ, dualarla ve gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, ilçenin sorunlarını tüm yönleriyle ortaya koyan kapsamlı raporun ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Yangınlar doğayı ve hayatı tehdit ediyor. Tarım arazileri küle döndü, uçuşlar iptal edildi, vatandaşlar zor durumda. Saha röportajlarıyla olayın gerçek yüzü haberimizde.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.