Alatepe’ye Teşekkür..!

Esenyurt Belediyesi, kış aylarında sokak hayvanlarının soğuk ve yağışlardan etkilenmemesi için ilçenin 50 noktasına köpek evi, 45 noktaya da kedi evi yerleştirdi.

YAŞAM 1.02.2019 14:50:58 6431 0
 Alatepe’ye Teşekkür..!

Esenyurt Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva

Esenyurt Belediyesi, kış aylarında sokak hayvanlarının soğuk ve yağışlardan etkilenmemesi için ilçenin 50 noktasına köpek evi, 45 noktaya da kedi evi yerleştirdi.

Esenyurt Belediyesi dört mevsim için uygun olarak hazırladığı 50 köpek evi, 115 besleme noktası ve 45 kedi eviyle hayvanların soğuk kış günlerini daha rahat atlatabilmelerini sağlıyor. Kulübeler, Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan atölyede doğal malzemelerden üretiliyor. Ekipler, köpek ve kedi evlerini talepler doğrultusunda sitelere, hayvanların yoğun olduğu boş arazilere ve herhangi bir kaza yaşanmaması için insan ve trafik yoğunluğunun az olduğu bölgelere bırakarak hayvanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için çalışıyor. Bunun yanı sıra Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda yaralı ve yardıma muhtaç hayvanların yardımına koşarak daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlıyor.

Özellikle kış aylarında sokak hayvanları için doğal malzemelerden kedi ve köpek evleri yaptıklarını belirten Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Bu evleri yaptıktan sonra hayvanların yoğun olduğu bölgelere koyuyoruz. Yanlarına mama ve su kapları da koyuyoruz. Şuanda 50 noktada köpek evimiz, 115 yerde ise besleme noktamız ve 45 noktada kedi evimiz var. İhtiyaç durumunda sitelere de bu evleri bırakabiliyoruz ancak bunun için site yönetiminden imzalı kağıt istiyoruz. Genelde boş arsalarda köpekler çok olduğu için oralara koyuyoruz. Vatandaşlardan ricamız kapısının önüne mama ve su koysunlar” dedi. Daha önceden kedi evlerini tek katlı yaptıklarını bildiren yetkililer, artık 36 kedinin barınabileceği şekilde 3 katlı yaptıklarını söylediler.

Hayvan severlerden Alatepe’ye Teşekkür

Esenyurt Belediyesi’nin kış aylarının soğuk geçtiği şu günlerde sokak hayvanlarının unutulmaması vatandaşların takdirini topladı. LAL Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla sokaklara yerleştirilen köpek evleri için Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.