Piyasa'da büyük bir beklenti olduğunu belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Ben inanıyorum ki bu vergi reformu alanında KDV reformu gerçekten ekonominin önünü açacak yeni ve güzel unsurlar taşıyacak" dedi.
TRT Haber’in canlı yayın konuğu olan Bakan Ağbal, ekonomiye ilişkin açılamalarda bulundu. Ağbal, "Özellikle haziran ayından bu yana arka arkaya gelen rakamlar, yılın ikinci çeyreğinde ekonomideki olumlu gidişatın daha da belirginleştiğini ortaya koyuyor, hem de üçüncü ve dördüncü çeyreğe ilişkin son derece önemli göstergelerin olacağına işaret ediyor" dedi.
Ekonomide Olumlu Gidişat
Ocak ve şubat ayından itibaren Türkiye ekonomisine ilişkin tüm rakamların olumlu gelmeye başladığını vurgulayan Ağbal, açıklanan tüm rakamların ekonominin üretim, tüketim, yatırım, ihracat ve istihdam tarafındaki olumlu gidişatına işaret ettiğini söyledi. Ağbal, bunun ihracattaki olumlu gelişmeleri yansıtan, Türkiye’ye kaynak akışının devam ettiğini gösteren, cari açığın sürdürülebilir seviyelerde olduğunu kaydederek, "Özellikle haziran ayından bu yana arka arkaya gelen rakamlar yılın ikinci çeyreğinde ekonomideki olumlu gidişatın daha da belirginleştiğini ortaya koyuyor, hem de üçüncü ve dördüncü çeyreğe ilişkin son derece önemli göstergelerin olacağına işaret ediyor.
Ekonomide işler yolunda gidiyor. Üretim tarafında kapasite kullanım oranları ve göstergeler iyi durumda. İhracat bu yıl bizi çok sevindiriyor. Tüketim tarafında güven endeksine bakıldığında rekorlar kırıyoruz. Artık son 3-4 aydır açıklanan rakamlar, son 5 yılın en iyi rakamları. 2008’den sonraki en iyi rakamlar diye ifade edebileceğimiz rakamlar. Hükümet olarak doğru, isabetli kararlar alarak zamanında ve cesur tavır sergiledik. Türkiye ekonomisinin sahip olduğu bir potansiyel, bir güç var, biz bunu açığa çıkardık. Moraller düzeldi ve şu anda ekonominin çarkları dönüyor" diye konuştu.
1-2 Ay İçinde Reform Niteliğinde...
Gelir Vergisi Kanunu ile ilgili Bakanlar Kurulu'nda bir sunum yaptıklarını, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda detaylı teknik çalışmaları tamamladıklarını belirten Ağbal, Bakanlar Kurulu ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda bu tasarıya ilişkin ilave çalışmalar istendiğinde onları tamamlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Ağbal, "2013 yılında bir Gelir Vergisi Kanunu tasarısı Meclis'e gitmişti, ama 1-2 ay içinde Gelir Vergisi Kanunu konusunda reform niteliğinde düzenlemeleri getirmek istiyoruz. Aslında bu çalışmanın çıkış noktası da bizim sanayicimizin, yatırımcılarımızın, ihracatçımızın tereddütleri oldu. Nereye gidersek gidelim KDV ile ilgili bana şikayetler geldi. Biz bu meseleleri küçük küçük çözmek yerine tamamen masaya yatırdık.
Farklı ülkelerin uygulamalarını inceledik. Özellikle İngiltere örneğine önem verdik. En çok şikayet edilen konu, KDV’nın işletmelerimiz üzerinde önemli bir finansman yükü oluşturan bir vergiye dönüşmesi. 2018 yılında inşallah köklü bir reform yapacağız. Sistemi basitleştireceğiz. Ama bunu kendi başımıza yapmayalım. Sivil toplum örgütlerimizden, meslek birliklerimizden, herkesten görüş toplayalım. Piyasada büyük bir heyecan ve beklenti var. Ben inanıyorum ki bu vergi reformu alanında KDV reformu gerçekten ekonominin önünü açacak yeni, güzel unsurlar taşıyacak" ifadelerini kullandı.
Bayram tatili konusuna da değinen Naci Ağbal, sözlerini şöyle devam etti:
"Tatil konusu olunca herkesin beklentileri farklı. Tatile gitmek isteyenler ve turizm firmalarında çalışanlar için sevindirici bir haber. Ama üretim cephesi var. Bizim de ekonomi olarak üretime, yatırıma ve büyümeye ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımızın talimatları, hükümet olarak değerlendirmelerimiz çerçevesinde bu konuda bir karar vereceğiz. Ama güzel olan taraf, geçtiğimiz yıl bu aylarda herkes tatile gidiyordu, ama moraller bozuktu.
15 Temmuz alçak darbe girişimi sonrasında oluşan bir moral bozukluğu vardı. Başka hiçbir yerde bunun örneği yok. Türkiye bir yılda bütün alçak darbe girişiminin olumsuzluklarını sildi, siyasette bir istikrar sağladı, yepyeni bir hükümet sistemini bu sürece sığdırdı, ekonomide çok hızlı bir toparlanma sağladı. Şimdi millet tatil derdinde. Çok güzel bir şey. Ülkemizi seviyoruz, gurur duyuyoruz. Ülkemiz adına sevindirici bir şey. Dışarıda herkes Türkiye’yi kıskanıyor" şeklinde konuştu.
HABER / ERCAN KUTLU - Akzirve konutlarının yer aldığı Bahçeşehir Bahçekent ana caddesi, hafta sonları sürücü kursu araçları nedeniyle kilitleniyor; araçlar ilerleyemiyor, esnaf ve vatandaş mağdur kalıyor.
Doruk Nilüfer Hastanesi Tıbbi Onkoloğu Doçent Doktor Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada erken tanının önemine dikkat çekti.
İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Selami Yıldız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme, klasik bir röportajın ötesinde, devletin suçla mücadeledeki kararlılığını ve milletine verdiği değeri hissettiren güçlü bir tablo ortaya koydu.
Kış kapıda olsa da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gönülleri ısıtan bir sanat şöleni başlıyor.
İstanbul genelinde vatandaşın kapısını en çok çaldığı ve derdine en hızlı derman bulduğu belediyeler belli oldu.
Vatandaşın günlük hayatını zorlaştıran trafik ve park sorunu için kapsamlı bir adım atıldı.
Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Avukat Önder Serkan Çebi başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, yeni eğitim öğretim döneminin ilk günü
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü’nde yarıyıl tatili sonrası okullarda anlamlı bir başlangıç yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna, yarıyıl tatilinin ardından okullarda anlamlı ve güçlü bir başlangıç yapıldı.
Milletimizin dayanışma ruhunu temsil eden STK’larımızla birlikte, mağfiret müjdecisi Berat Gecesi’ne kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz.
Türkiye’de bir ilk Esenyurt’ta hayata geçiyor. İlçe bazında kurulacak olan ilk yüz on iki Komuta Merkezi, Esenyurt’un Battalgazi Mahallesi’nde hizmete hazırlanıyor.
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.