Bakan Soylu; Bir Okul Açmak Bin Hapishane Kapatır

1 okul açılınca 1000 hapishane kapanır Modern eğitim anlayışıyla hizmet vermeyi hedefleyen Modern Eğitim Koleji, Beylikdüzü Kavaklı'da hizmete girdi. Okulun açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beylikdüzü Kaymakamı Mehm

EĞİTİM 28.08.2017 16:38:29 3384 0
Bakan Soylu; Bir Okul Açmak Bin Hapishane Kapatır

1 okul açılınca 1000 hapishane kapanır Modern eğitim anlayışıyla hizmet vermeyi hedefleyen Modern Eğitim Koleji, Beylikdüzü Kavaklı'da hizmete girdi. Okulun açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

"Daha İşin Başındayız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beylikdüzü'ndeki Modern Eğitim Koleji açılışındaki konuşmasında, geçen hafta Siirt'te açılışı yapılan okulun bir benzerini hizmete aldıklarını söyledi. Türkiye'nin sorumlulukları büyük bir ülke olduğunu belirten Soylu, işin çok daha başında olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin boşa zenginleşen bir ülke olmadığını aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Medeniyetimizi ihya ediyoruz. Tarihimizi ihya ediyoruz. Bize bırakılan camilerimizi, kervansaraylarımızı, hamamlarımızı, okullarımızı, eserlerimizi ihya ediyoruz.

Bundan yıllar önceydi... Rahmetli Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes telefonla beni aradı. Telaşlı ve acele konuşuyordu. 'İstanbul mısınız? Ne olur yetişin. Fatih Sultan Mehmet'in camisi gidiyor. Altını su basıyor. O büyük tarihi elimizden kaçırıyoruz. Ne olur bunu gündeme getirin.' dedi.

Allah'a şükürler olsun, 21. asırda yepyeni bir yürüyüşe başlayan bu Türkiye, Sultanahmet Camisi'ne de Malazgirt'e de Fatih Camisi'ne de tarihine de elini attı. Hiç ilgilenilmeyen tarihi eserlerimizin tamamını ihya etti. Son hafta içerisinde belki birçok olay yaşadık. Bu anlattığım meseleler, bizim geleceğe umutla, güvenle ve birlikte bakmamız adına belki de örnek olarak önümüzde duruyor."

"Bin Hapishane Kapatmaktır"

Soylu, okul açmanın bin hapishane kapatmak gibi olduğuna dikkati çekerek, açılışın yüzlerce hastane ve fabrikanın da açılışı anlamına geldiğini söyledi.

Dostluğun, insanlığın ve bırakılan değerlerin açılışını yaptıklarını dile getiren Soylu, büyük bir heyecan duyduğunu aktardı.

"Bunlar Kolay İşler Değil"

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin son 15 yıldır önemli bir istikrara kavuştuğuna vurgu yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye, her anlamda istikrar içerisindedir. Bu kardeşiniz Türkiye'nin birçok vilayetini, ilçesini bazen de birçok beldesini gezmiş ve görmüştür. Ülkemin her vilayetinin üniversitesi var. Bunlar kolay yapılacak işler değildir.

Bugün Türkiye, ciddi şekilde başarabilme gayretini ortaya koymuştur. Sadece ekonomik, sanayi anlamında gelişme değil, demokratik bilincin gelişmesi anlamında da Türkiye büyük bir istikrar ve ilerleme içerisindedir."

Türkiye'nin gelişmesine paralel olarak bazı engelleyici dinamiklerin de harekete geçtiğini ve baskısını artırdığını dile getiren Soylu, "İşte terörü tırmandırmak isteyenler, 17/25 Aralık ve onun ötesinde iç karışıklıklarla gayretlerinin artması ve nihayetinde 15 Temmuz hadisesi, bu istikrar ve gelişime karşı ortaya konulan iradenin neticesidir. Neyle karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Nasıl bir süreçle karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Bütün bu durum içerisinde Türkiye'nin geldiği noktayı, bu olan biten karşısında takip ettiği bir başka çizgiyi anlatmak isterim. Türkiye özellikle 7 Haziran 2015'ten bu yana ciddi bir terör ve ihanet baskısı altındadır. 7 Haziran'ın hemen ertesinde Doğu ve Güneydoğumuzda birilerinin talimatıyla artan terör hadiseleri, diğer taraftan DEAŞ, sonrasında da FETÖ'nün darbe girişimi... Sizce bunların hepsi tesadüf mü? Türkiye 21. asırda 3 bin dolarlık gelir seviyesiyle başladığı süreci, ısrarlı bir şekilde yükseltiyor. Türkiye 21. asrın 15, 16. ve 17. yıllarında bu olaylarla karşı karşıya kalıyor. Bunların hiçbirisi tesadüf değildir. Türkiye'de bu süreçte ekonomik anlamda ne yaşandığı sorgulanmalıdır. Mesela enflasyon yüzde 20'lere, 30'lara, 40'lara mı tırmandı? Hep beraber yaşıyoruz Türkiye'yi. Birkaç puanlık oynamalar haricinde hep kontrol altında kaldı. Patlamalar, büyük terör olayları Türkiye'yi o eski günlerine geri döndürmedi. Tam tersine ülkesine, ekonomisine ve güvenliğine inanan bir ülke halkı oluşturdu." değerlendirmesinde bulundu.

"Tünelin ucunda ışığı gördük"

Terörle mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Soylu, şunları kaydetti:

"Dün gece terör örgütüne karşı... Milletimiz bayram tatilinde ama evlatlarımız ve aslanlarımız uyumuyor. 7 teröristi daha etkisiz hale getirdik. Şimdi 2 terörist daha etkisiz hale geldi. Biraz önce arkadaşlar bilgisini verdi. PKK denilen terör örgütü uyuşturucudan yılda 1,5 milyar dolar para kazanıyor. Bu az bir para değildir. Birçok alanlarını tıkadık. Dağa adam götürme mekanizmalarını neredeyse bitirdik. Son üç ay; 2, 2 ve 3 toplam 7 kişiyi dağa götürebildiler. Geçen sene 600 olan rakamı bu senenin ilk 7 ayında 60'ların altında tutabilme fırsatına sahip olduk. Bu topyekun bir mücadeledir. Eğitim de istihdam da bu mücadelenin içerisindedir. Tünelin ucunda ışığı gördük. Bir iki yapmamız gereken iş daha var. Onların da ne olduğunu vatandaşımız biliyor."

 


Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.