Kurban bayramının ilk gününde denizlerdeki av yasağı da sona eriyor. Bu yıl çifte bayrama hazırlanan balıkçıların yeni av sezonundan beklentisi de yüksek. Bereketli bir sezon beklediklerini söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, vatandaşa bayram süresince de mutlaka balık yemelerini önerdi
Balık Bolluğu Bekliyoruz
Denizlerde Nisan ayından buyana devam eden balık av yasağı, Kurban Bayramının ilk günü olan 1 Eylül’de sona eriyor. Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ardından bayramın ilk gününde, denize ağlarını atacak olan balıkçıların çifte bayram yaşayacaklarını söyleyen İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı, vatandaşlara sağlık açısından bayram süresince de mutlaka balık tüketmeleri çağrısında bulundu. Yaz sezonunun mevsim normallerinin üzerinde sıcak geçtiğine dikkati çeken Balıkçı Kenan Balcı, kış mevsiminin de sert geçmesinin beklendiğini belirterek, balık üreme ve yoğunluğunun da bu sebeple fazla olabileceğini söyledi.
Bayramda Balığı Unutmayın
Kurban bayramında et tüketiminin yanı sıra vatandaşlara mutlaka balık yemeyi ihmal etmemelerini öneren Balıkçı Kenan Balcı, “Av sezonunun açıldığı günden itibaren bereketli bir sezon umuyoruz. Herkes mevsimin ilk balıklarından taze taze bolca tüketsin. Ağırlıkla t tüketiminin olduğu bayram süresince sağlık için balık yemeyi ihmal etmeyelim. Doğamızın en sağlıklı besin kaynağı balıktır. Halen devam eden bu sıcak yaz mevsiminde sağlığımıza dikkat edelim, balık haftada en az iki defa tüketilmesi gereken besin kaynağımız” dedi.
Mumya Balık Müzesi Bayramda Açık
Öte yandan Beylikdüzü’nde mumyaladığı yüzlerce balık türünü sergilediği Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin ve mini hayvanat bahçesinin de Kurban Bayramı süresince vatandaşın ziyaretine ücretsiz olarak açık olacağını ifade eden Balıkçı Kenan Balcı, “Ailelerimiz müzemizi ve mini hayvanat bahçemizi bayram süresince ziyaret edebilir, bu yıl mumyalama işlemi tamamlanmış olan, müzeye yeni dahil olan deniz canlısı türlerimiz var. Mini hayvanat bahçemizde de çocukları mutlu eden onlarca çeşit minik dostlarımız yer alıyor. Genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk herkes gezebilir, bayram davetimdir” şeklinde konuştu
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.