Balkanlıoğlu Hocayı Kardeşi Anlattı

Geçtiğimiz yıl vefat eden Abdülmetin Balkanlıoğlu'nun kardeşi eski Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ağabeyinin hukuk fakültesini bırakıp kendini dine ve ilme adamasını başta yadırgadığını ama yıllar içinde hiçbir mevkinin bu ada

İSTANBUL 30.05.2019 09:39:22 3146 0
Balkanlıoğlu Hocayı Kardeşi Anlattı

Esenler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği sohbet programları çerçevesinde "Biz Dünyadan Gider Olduk" adlı programda, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca anıldı. Dörtyol Meydanı'nda, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda geçtiğimiz Ramazan ayında Esenler'de verdiği sohbetten görüntülerle Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca tekrar Esenlerliler ile buluşturuldu. Sohbetinde "Biz Dünyadan Gider Olduk" dizelerini okuduğu sırada meydanı dolduranlar duygu dolu anlar yaşadı.

Nasihatlerinden Hep Feyz Aldık

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Abdülmetin Balkanlıoğlu'nun nasihatlerinden ve pozitif enerjisinden feyz aldıklarını belirterek, "Her Ramazan'da kendisini bu kürsüde dinlediğimiz, nasihatlerinden ve sohbetlerinden istifade ettiğimiz Abdülmetin Balkanlıoğlu hocamızın vefatı hepimizi üzmüştü. İşte bu gece, bu meydanda hocamızı misafir ettik. Rabbim O'nun gibi bu topraklarda emek ve alın teri koyan ve bu topraklarda milli, yerli ve dini nesillerin yetişmesi için emek sarf eden gönül insanlarımızın sayısını arttırsın" ifadelerini kullandı.

Ramazan, Huzur Ve Barışın Müjdecisi Olsun

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da Ramazan ayının manevi ikliminin tüm Müslümanlarca barış ortamında yaşanmasını temenni ederek, "Ramazan ülkemizde huzur, güven ve barış ortamı içerisinde idrak ediliyor. Gönlümüz arzu ediyor ki sadece Esenler'de, İstanbul'da, Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında da Ramazan, Ramazan ayının maneviyatına yaraşır bir biçimde, huzur ve güven ortamı içerisinde idrak edilsin. Kanın, gözyaşının, savaşın olmadığı bir iklimde insanlar bu ibadeti idrak etsinler. İnşallah bu Ramazan, böyle Ramazanların müjdecisi olur" diye konuştu.

Hukuktan Vazgeçti Ama İlim Ve Dine Adandı

Gecede Abdülmetin Balkanlıoğlu'nu kardeşi eski Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu anlattı. Hukuk fakültesini bırakıp kendisini dine ve ilime adayan ağabeyinin bu süreçlerini anlatan İrfan Balkanlıoğlu özetle şunları söyledi:

"Ağabeyim benden iki yaş büyüktü. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştı ama İsmailağa'da hocaların tesiriyle devam etmedi, kendisini dine ve ilime verdi. Ben de aynı okulu kazandım. O zaman ben çok üzülmüştüm ağabeyimin tecrübelerinden istifade edemeyeceğim diye. Ağabeyim imam hatiplik yaptığı zamanlarda cemaati olmayan camilerde, beş vakit namazı Cuma namazı gibi doldurmaya başladı. Kendisini dine adamıştı. Dezavantajlı herkese yardım ederdi, sayısız talebe okuttu. Dünyanın her yerinde kendisini Allah'ın dinine tebliğe görevli saydı. Ağabeyimin kendisini dine verip okuldan ayrılmasını önce yadırgamıştım ama Fatih Camii'nde kılınan o kalabalık cenaze namazında bir kez daha anladım, hiçbir makam ve mevki insana bu ilgiyi vermez. Öldükten sonra hiçbir makam ve mevki yüz binlerce insanı cenaze namazına getiremez."


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.