6. BARIŞ VE SEVGİ BULUŞMALARI, BEYLİKDÜZÜ’NDE BAŞLIYOR
Beylikdüzü’nde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kortej Yürüyüşü ve Aydın Kurtoğlu konseri ile başlıyor.
30 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek buluşmalarda, İstanbulluları yine dopdolu ve çok renkli bir program bekliyor. Çardak Altı Sohbetleri’nden Sahaf Söyleşileri’ne, konserlerden turnuvalara çok çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan 6. Barış ve Sevgi Buluşmaları, 8 Eylül’de Edis konseri ile sona erecek.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, “6 yıldır hayatı şölene çevirdiğimiz büyük buluşmamız” diyerek tüm İstanbulluları davet ettiği festival, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kortej Yürüyüşü’nün ardından gerçekleşecek Aydın Kurtoğlu konseriyle başlayacak. Geçen yıl teması ‘eğitim’ olan Çardak Altı Sohbetleri’nin bu yılki teması ‘umut’ olarak belirlendi. Çardak Altı Sohbetleri’nde birbirinden değerli isimler, yemyeşil ağaçların gölgesinde gerçekleştirecekleri keyifli sohbetlerde umut kavramını masaya yatıracaklar. Sahaf Festivali kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sahaf Söyleşileri’nde ise ünlü isimlerin katılımıyla sohbetler gerçekleştirilecek. Streetball ve Tavla Turnuvaları ile Mini Golf etkinliğinin de düzenleneceği festivalde, Spining ve Zumba Show gösterileri coşku dolu anlara sahne olacak.
‘Umut’ kavramı her açıdan ele alınacak
Çardak Altı Sohbetleri’nde umut temalı söyleşiler, 31 Ağustos - 8 Eylül tarihleri ve 19.00 - 20.30 saatleri arasında, Yekta Kopan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. Ahmet Ümit, Gani Müjde, Azra Kohen, Altan Öymen, Yılmaz Karakoyunlu, Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu, Rutkay Aziz, Canan Kaftancıoğlu, Candan Erçetin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sedef Kabaş, Prof. Dr. Bengi Semercioğlu, Emin Çapa, Arda Çoşkun, İhsan Bayülken ve Lale Orta’ın konuk olacağı Çardak Altı Sohbetleri’ndeki söyleşi başlıkları şöyle: Umut ve Sanat, Umut ve Siyaset, Umut ve Eğitim, Umut ve Nazım Hikmet, Umut ve Kadın, Umut ve Ekrem İmamoğlu Özel, Umut ve Psikoloji-Sosyoloji-Felsefe, Umut ve Spor. Siyasi Liderlerle Sohbet etkinliği, bu yıl da tüm siyasi partilerin Beylikdüzü ilçe başkanları ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın katılımıyla ‘Umut ve Yerel Siyasetçiler’ başlığı altında gerçekleşecek.
Sahaf Söyleşileri’nde yazarlar okurlarla buluşacak
Festival kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sahaf Söyleşileri, 31 Ağustos - 8 Eylül tarihlerinde ve 17.00 - 18.30 saatleri arasında Ümit Nar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. Serdar Kuzuloğlu, Ömer Durmaz, Miraç Güldoğan, Sibel Yükler, Karin Karakaşlı, Gamze Arslan, Güven Erkin Erkal, Bilge Kösebalaban, Cengiz Özdemir, Ozan Sağsöz, Ekrem Işın, Osmantan Erkır, Seda Özen, Emrah Safa Gürkan ve Buket Uzuner’in konuk olacağı Sahaf Söyleşileri’nde, ‘Kitapsız Dünyanın Sahafları, Kitap ve Dergi Kapakları Üzerinden Basın Yayın Ressamlarının Tarihine Kısa Bir Bakış, Yazarın Odalarını Açmak: Kendine Ait Bir Zaman, Koleksiyonculuğun Fantastik Tarihi, 19. Yüzyıl İstanbul’unda Gündelik Hayat, Atatürk’le Bir Tren Yolculuğu, Şehri Yaşayarak Korumak, Sultanların Arşivleri: Avrupa Arşivlerinde Geçmişi Aramak, Ne Olacak Sahaf Semahat’in Durumu?’ başlıklı keyifli sohbetler gerçekleştirilecek.
Sportif etkinlikler heyecanlı anlara sahne olacak
6. Barış ve Sevgi Buluşmaları, sporseverler için de çekişmeli ve keyifli dakikalara sahne olacak. 2 - 8 Eylül tarihlerinde 18.00 - 20.00 saatleri arasında yapılacak Streetball ve Tavla Turnuvaları ile Mini Golf aktivitesi büyük çekişmeye sahne olacak. 3 Eylül saat 18.00’de ise Spining Show ve Zumba Show yapılacak.
Her gün konser olacak
6. Barış ve Sevgi Buluşmaları konser programı kapsamında, sevilen sanatçılar her akşam 21.15’te Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda Beylikdüzü halkı ile buluşacak. Aydın Kurtoğlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri ile başlayacak ve 8 Eylül’e kadar devam eden konserlerde, Fettah Can, Güliz Ayla, Bora Duran, Eypio, Ender Balkır, Resul Dindar, Ceylan Ertem, Gökhan Tepe ve Edis sevilen şarkılarıyla sahne alacak. 8 Eylül Pazar günü festival sona ererken, genç sanatçı Edis müzikseverlere muhteşem bir gece yaşatacak.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
HABER / ADOM AJANS – İSTANBUL - Küçükçekmece’de yaşanan bir olay, basın camiasında tepkilere yol açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan açık hava aktiviteleri, beraberinde önemli bir sağlık riskini de gündeme getiriyor:
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.