Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen TOBB, TEPAV, TOBB ETÜ, KOSGEB ile Keçiören Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi iş birliğince hazırlanan ''1071 Kadın İş Hayatına Katılıyor Projesi''nin açılış töreni TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapıldı.
Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, anlamlı ve heyecan verici bir programda kadınlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projeye katkısı bulunanlara teşekkür eden Emine Erdoğan, eğitim alacak kadınlara da başarı diledi.
Bu tarihte Selçuklu hükümdarı Alparslan sancağında birleşen ordunun Anadolu'nun vatan olmasını sağladığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
''1071'de Alparslan'ın ordusu sadece zafer kazanan bir ordu değil adeta bu topraklara kardeşliğimizin tohumlarını atan bir orduydu. O tarihten bugüne kadar yaklaşık 950 yıl boyunca bu vatan toprakları üzerinde hep birlikte yaşadık, bir ve beraber olduk, vatanımızı birlikte savunduk ve birlikte büyüttük.
Bu 9,5 asırlık süreç içinde zor zamanlarımız oldu, türlü sorunlarımız oldu, çeşitli fetret dönemleri yaşadık. Ancak dayanışmayla işbirliğiyle en çok da kardeşlik hukukunu muhafaza ederek bu zor zamanları geride bırakmasını bildik. 9,5 asırlık Anadolu ve Trakya tarihi, yani Türkiye tarihi kadınlar olmaksızın asla yazılamaz. Dünyada kadının adı yokken kadınlar süreçlere dahil edilmezken kadınlar ayrımcılığa, horlanmaya tabi tutulurken bizim tarihimizde kadınlar her alanda ön safta oldular.''
2023 ve 2071 hedefleri
Hükümetin 2023 için büyük ve iddialı hedefler belirlediğini, gençler için ise 2071'i hedef gösterdiğini anımsatan Erdoğan, 2023'ün Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı, 2071'in ise Anadolu'nun yurt edinilişinin bininci yıl dönümü olduğunu kaydetti.
2023 hedefleri için somut adımlar atılıp, projeler hazırlandığını dile getiren Erdoğan, bu projelerin kararlılıkla takip edildiğini söyledi. Söz konusu hedeflere ulaşmak için millet olarak çok çalışılması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:
''Milletin her bir ferdinin kadın, erkek, çocuk, yaşlı, engelli her bir vatandaşımızın gücü, imkanları ve yetenekleri oranında bu sürece katkı vermesi gerekiyor. 1071'den bugüne kadar Türkiye'nin büyütülmesinde, yüceltilmesinde, savunulmasında kadınlar nasıl önemli vazifeler yüklendiyse bugün de hem 2023 hem 2071 hedeflerine ulaşmada kadınlara büyük sorumluluk düşüyor.
Bizim medeniyetimizle bizim geleneklerimizle birebir örtüşen bu denklemi kurabilirsek inanın çok farklı bir büyüme ve kalkınma sürecini başlatırız.''
Başarı öyküsü yazmak zorundayız
Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlarını gözetmek zorunda olduğunu dile getiren, Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bunun da son derece başarılı bir şekilde yapıldığını, çeşitli desteklerle öncelikle kadınların gözetildiğini görüyoruz. Ancak kadınların, eşlerinin ya da devletin eline bakmaktansa kendi işlerini kurup, kendileri çalışıp, kendilerinin kazanması asıl sağlıklı olan yöntemdir. Bunu mümkün olduğunca yaygınlaştırmak zorundayız. Projelerle eğitimlerle desteklerle daha çok kadınımızı ekonomik alana dahil etmek zorundayız.
Olumsuz örneklere değil, olumlu örneklere bakarak, başarı öykülerini dinleyerek, başarılı kadınların izinden giderek biz de başarmak, biz de başarı öyküsü yazmak zorundayız.''
İnşallah kadınlarımız ekonomide de güçlenecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de son 10 yılda kadının her alanda güçlendiğine işaret ederek, ''İnşallah kadınlarımız ekonomide de güçlenecek'' diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla aile ve iş yaşantısını uyumlu hale getirmek için bir çalışma yürüttüklerini anlatan Şahin, ''Bir taraftan doğurganlık hızımızı düşürmeyeceğiz, analığı zayıflatmayacağız bir taraftan kadınımızın potansiyelini, ekonomi içinde kullanacağız. Bu paketi şu anda çalışıyoruz, inşallah tamamlandığı zaman bize ait yerli bir modeli, güçlü bir paketin çalışmasını da sizlerle paylaşmış olacağız. Çok önemli bir çalışma bu.''
Doruk Nilüfer Hastanesi Tıbbi Onkoloğu Doçent Doktor Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada erken tanının önemine dikkat çekti.
İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Selami Yıldız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme, klasik bir röportajın ötesinde, devletin suçla mücadeledeki kararlılığını ve milletine verdiği değeri hissettiren güçlü bir tablo ortaya koydu.
Kış kapıda olsa da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gönülleri ısıtan bir sanat şöleni başlıyor.
İstanbul genelinde vatandaşın kapısını en çok çaldığı ve derdine en hızlı derman bulduğu belediyeler belli oldu.
Vatandaşın günlük hayatını zorlaştıran trafik ve park sorunu için kapsamlı bir adım atıldı.
Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Avukat Önder Serkan Çebi başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, yeni eğitim öğretim döneminin ilk günü
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü’nde yarıyıl tatili sonrası okullarda anlamlı bir başlangıç yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna, yarıyıl tatilinin ardından okullarda anlamlı ve güçlü bir başlangıç yapıldı.
Milletimizin dayanışma ruhunu temsil eden STK’larımızla birlikte, mağfiret müjdecisi Berat Gecesi’ne kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz.
Türkiye’de bir ilk Esenyurt’ta hayata geçiyor. İlçe bazında kurulacak olan ilk yüz on iki Komuta Merkezi, Esenyurt’un Battalgazi Mahallesi’nde hizmete hazırlanıyor.
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.