Başarıya Doymayan Spor Lisesi

Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’nin başarı üstüne başarı kazanması ismini İstanbul sınırları dışına çıkartıp tüm Türkiye’de konuşturtmaya devam ediyor. Erkek futbol takımı Türkiye şampiyonasında finallerde yarışmay

EĞİTİM 12.02.2019 18:17:53 11310 0
Başarıya Doymayan Spor Lisesi

Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’nin başarı üstüne başarı kazanması ismini İstanbul sınırları dışına çıkartıp tüm Türkiye’de konuşturtmaya devam ediyor. Erkek futbol takımı Türkiye şampiyonasında finallerde yarışmaya hak kazandı.

Başarılara Doymuyor

Ruhi Sarıalp Spor Lisesi  2018-2019 eğitim-öğretim  yılında da  okul sporları  müsabakalarında  kaldığı  yerden  devam  ediyor. Genç erkek futbol kategorisinde Yozgat ve Bilecik illerinde yapılan  Türkiye  şampiyonası  elemelerinde  İstanbul ilini  temsil  eden  futbol  takımı Kuşadası’nda yapılacak olan  Türkiye  şampiyonası finallerine  yükselerek  ilk  8 takım  arasına  girmeyi  başardı. Genç erkek voleybol takımı ise Çankırı’da yapılan Türkiye şampiyonası grup maçlarında tüm  rakiplerini  yenerek  yarı  finallere  katılmayı  garantiledi. Kız futsal takımı İstanbul şampiyonu olarak  Türkiye  şampiyonası  yarı  finallerine gitmeye  hak  kazandı. Genç  kız  badminton  takımı  ise  İstanbul  şampiyonasında  4. olarak  Türkiye  şampiyonasına  gitmeyi  garantiledi. Kız basketbol takımı  Türkiye  şampiyonasında  ilimizi  temsil  eden  okullar  arasına  girmeyi  başardı. 

242 mevcudu  Ruhi Sarıalp Spor Lisesi  bununla da  kalmayıp  bireysel  sporlarda  Türkiye  şampiyonasına  6 öğrencisini  göndermeyi  başardı.

Okulda  öğretmenlerin  dayanışması  üst  düzeyde  olmasıyla ve  Büyükçekmece  Kaymakamı  Dr. Mehmet  Özel, İlçe  Milli  Eğitim  Müdürü Hasan  Uygun’un destekleri Okul Müdürü Ali Barut ''un rahat  çalışma  ortamı  sağlaması ile  birleşince  başarıda  kendiliğinden  gelmiş  oldu.

240 öğrenciden bütün takımları çıkartıyoruz

Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Kemal Okumuş, “Okullar arasında Türkiye şampiyonasına katılmak çok zor.   Bu okulun erkek futbol takımı,  erkek voleybol takımı, kız futsal takımı, kız basketbol, kız badminton takımı ve körling takımı. Bu takımların tamamı Türkiye şampiyonasına gidiyor. Bir okulda 6 tane takımın, kategorinin Türkiye şampiyonasına gitmesi kolay değil. Katılan diğer okulların geneli en fazla iki takımla giriyor. Özel okullarda da durum böyle en fazla iki takımla giriyorlar onlarda transfer yaparak. Bizde 242 öğrenci var. Bu 242 öğrenciden bütün takımları çıkartıyoruz. Okulumuz ilçenin bando takımı oluyor. Gerek görüldüğü zamanlarda 75 kişilik bir ekibimiz bando için hazır” ifadelerini kullandı.

“6 Takımla Türkiye Şampiyonasındayız”

Okumuş, “Şuan erkek futbol takımımız Türkiye şampiyonasında finallere çıktı. Aydın Kuşadası’nda finallere gidecek Türkiye genelinde İstanbul’u temsil edecek. Yozgat’ta n çeyrek finallerden, Bilecik’te yarı finallerden çıktı tüm rakiplerini yenerek. Şimdi de Türkiye finalinde. Türkiye’nin 8 takımı arasına girdi. Futbol ’da bu büyük başarı. Futbol takımlarında şöyle bir şey var özellikle özel okullarda; Transfer durumu var. İşte Galatasaray’dan, Fenerbahçe’den, Beşiktaş’tan transfer yaparlar. Onların alt yapıda ki futbolcularını okul adı altında alıp yarışmalara götürürler. Bizde öyle bir şey yok. 240 öğrenci lise birinci sınıftan girip lise dörtte mezun oluyor. Dışardan bir transfer yapmıyoruz ve buna rağmen böyle bir başarımız var.  Erkek futbol takımı Türkiye şampiyonasında finallere çıktı. Erkek Voleybol takımı Şampiyonasında yarı finallere çıktı. Kız futbol takımı, İstanbul şampiyonu olup Türkiye şampiyonasında yarı finallere çıktı” dedi.

Erkek futbol takımı, erkek voleybol takımı, kız futsal takımı, kız basketbol, kız badminton takımı ve körling takımı bu 6 takımla Türkiye şampiyonasına katıldık. Bunu 240 öğrenciyle yapıyoruz. Okul binamız olmadığı halde bunu başarıyoruz.

“Tüm Kadronun Başarısı”

Peki nasıl başarıyoruz diyen Okumuş Okul kadrosunu sıralayarak başarının arkasındaki kişileri şöyle tanıttı: “Büyükçekmece Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’nin kadrosu; Müdürümüz Ali Barut, Müdür Yardımcısı Kemal Pancaroğlu, İngilizce Öğretmeni Erdem Kaya, Biyoloji Öğretmeni Naciye Esen, Türk Dili ve Öğretmeni Aynur Fıçıcıoğlu, Türk Dili ve Öğretmeni Adem Gültekin, Türk Dili ve Öğretmeni Osman Vural, Rehber Öğretmeni Çağla Aras, Matematik Öğretmeni Elif Ergin, Beden Eğitimi Öğretmeni Çağrı Özdemir, Beden Eğitimi Öğretmeni Demirhan Erdem, Beden Eğitimi Öğretmeni Ilgar Abat, Beden Eğitimi Öğretmeni Özay Abat, Beden Eğitimi Öğretmeni Umut Eser Ulusoy, Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Dilek İleten ve Din Kültürü Öğretmeni İdris Yurt ile başarıyoruz.  Öğrencilere destek olan öğretmen arkadaşlarımız sayesinde başarıyı yükseltiyoruz.“


İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.