Başımıza Yıkılmadan Önce Bu Binaları Yıkalım

17 gün tam kapanma sürecini kentsel dönüşüm adına fırsata çeviren Büyükçekmece Belediyesi her gün onlarca riskli yapıyı yıkıyor.

İSTANBUL 11.05.2021 12:25:44 2024 0
Başımıza Yıkılmadan Önce Bu Binaları Yıkalım

“Başımıza Yıkılmadan Önce Gelin Bu Binaları Yıkalım Ve Canımızı Kurtaralım”

 

17 gün tam kapanma sürecini kentsel dönüşüm adına fırsata çeviren Büyükçekmece Belediyesi her gün onlarca riskli yapıyı yıkıyor.

 

Beklenen İstanbul depreminden en fazla etkilenecek ilçelerden biri olan Büyükçekmece’de riskli ve hasarlı binalar tek tek yıkılarak yenileniyor. Vatandaşları ve yetkilileri uyaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Belediye, vatandaş, devlet ve müteahhit işbirliğiyle başımıza yıkılmadan önce gelin bu binaları yıkalım yenileyelim ve canımızı kurtaralım” çağrısı yaptı.

 

“Yıkmaya Devam Edeceğiz Çünkü Deprem Geliyor”

 

Atatürk mahallesinde 40 ve 45 yıl önce inşa edilmiş, 2019 Silivri depreminde hasar gören 36 daire ve 9 dükkandan oluşan 5 bina yıkıldı. Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde gerçekleşen yıkımlara katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede devam eden kentsel döşümüm çalışmaları hakkında şunları söyledi: “İstanbul’u derinden sarsacak Marmara depreminin hangi zamanda olacağını bilmiyoruz ama çok büyük bir deprem olacaktır. Türkiye’de ve dünyada bütün bilim insanları bunu teyid etmişlerdi. Biz Büyükçekmece Belediyesi olarak, 1999 depreminden sonra şehrimizin imar planını yeniden elden geçirdik, yeniden düzenledik ve ondan sonrada 2002 yılında kentsel dönüşüme başladık. Ama son 5 yıldan bu yana en öncelikli işimizi kentsel dönüşüme ayırdık. İlk işimiz öncelikli işimiz kentsel dönüşüm oldu. Şehrimizdeki eskimiş olası depremde yıkılacak binalar tamamen yıkılıp yenilenesiye kadar devam edecektir. Bugün arkamda gördüğünüz binalar dıştan bakarsanız çok güzel binalar. Ama içerisi tamamen korozyona uğramış. Ne demir kalmış ne beton kalmış. Deprem olmadan bile çökecek noktaya gelmiş olan binalardır. Biz pandemi sürecinde hem pandemiye yönelik görevlerimizi yürütürken bu süreci aynı zamanda fırsata çevirdik. 17 günlük sokağa çıkma yasağını bir fırsat olarak değerlendirdik. Ana cadde üzerinde trafiğin yolun olduğu yerlerdeki binaları daha hızlı yıkmaya başladık. Bu sitelerde onlardan bir tanesi. Yıkmaya devam edeceğiz. Çünkü deprem geliyor. Binlerce onbinlerce can alacağını biliyorum. Dolayısıyla tavsiyem Büyükçekmece halkımızın, İstanbul halkımızın belediye, vatandaş, devlet ve müteahhit işbirliğiyle başımıza yıkılmadan önce gelin bu binaları yıkalım yenileyelim ve canımızı kurtaralım.

 

Onlarca Yıl İçinde Yaşadıkları Evlerinin Yıkımını İzlediler

 

30 yılı aşkın süredir içinde yaşadıkları evlerinin kentsel dönüşüm kapsamında yıkımını buruk ama mutlu bir şekilde izleyen vatandaşların görüşleri ise şu şekilde:

 

Pelin Turhan: Yaklaşık olarak 33 senedir burada otuyoruz. Kentsel dönüşüme verdiğimiz içinde çok mutluyuz. Bu zaten verdiğimiz ikinci dairemiz. Bu gelişim adına Büyükçekmecemiz adına çok faydalı bir çalışma oluyor. Deprem bölgesinde yaşadığımız için bu çalışmalara hızlı bir şekilde katılım sağlamamız gerekiyor. Evimizi verdiğimiz için çok mutluyum.

 

Mustafa Özdenk: 1978 senesinden beri burada oturuyorum. Artık binalarımızın yıkılması gerekiyordu kentsel dönüşümle. Sağolsun belediye başkanımızın destekleriyle bu işler bu seviyeye geldi. Yeniden yapılması için bekliyoruz. Çok mutluyuz.


Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.