Başkan Akgün’den bir halk projesi daha!

Büyükçekmece Belediyesi Mimarsinan Halk Akademisi Sanat Eğitim ve Etüd Merkezi olarak 7’den 70’e herkese sosyal, kültürel ve eğitim hizmeti verecek.

KÜLTÜR-SANAT 31.01.2019 12:04:08 3604 0
Başkan Akgün’den bir halk projesi daha!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı doğrultusunda, Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan eski belediye binası Büyükçekmece Belediyesi Mimarsinan Halk Akademisi Sanat Eğitim ve Etüd Merkezi adıyla vatandaşlara hizmet veriyor.

Başkan Akgün’ün sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği önemli ve en yeni projelerden biri olan halk akademisi, alanında uzman eğitim kadrosuyla ücretsiz olarak Büyükçekmecelilerin hizmetinde. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği halk akademisinde şu an 95 yetişkin ve 155 çocuk eğitim alıyor.

Çocuk ve yetişkinlere yönelik pek çok alanda eğitim veriliyor

Büyükçekmece Belediyesi Mimarsinan Halk Akademisi Sanat Eğitim ve Etüd Merkezi, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından baştan sona yenilendikten sonra geçtiğimiz Eylül ayında eğitime başlamıştı. Yetişkinler için takı tasarım, giyim, iğne oyası, örgü, tel kırma, ahşap boyama, ev tekstili, ahşap rölyef dersleri verilirken, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar için de çeşitli branşlarda eğitimler mevcut. Okul öncesi eğitiminin yanında, okula destek ve sınavlara hazırlık kursları kapsamında 4. 5, 6 ve 7. Sınıfa giden öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce ve İnkılap dersleri alanında uzman eğitim kadrosu tarafından veriliyor.

Halk kütüphanesiyle de hizmet veriyor

Halk akademisinde bulunan bir başka hizmet de geniş yelpazeye sahip, haftanın beş günü açık olan halk kütüphanesi. Saat 09:00 ile 19:00 arasında hizmet veren kütüphane, modern okuma ve çalışma alanlarına sahip.

Derneklere ev sahipliği yapıyor

Büyükçekmece Belediyesi Mimarsinan Halk Akademisi Sanat Eğitim ve Etüd Merkezi aynı zamanda çeşitli alanlarda hizmet veren derneklere de ev sahipliği yapıyor. Derneklere Dr. Hasan Akgün tarafından tahsis edilen 8 farklı dernek bina içerisinde faaliyetlerini devam ettiriyor.

Vezneler sayesinde vatandaşlara kolaylık sağlanıyor

Belediyesi Mimarsinan Halk Akademisi Sanat Eğitim ve Etüd Merkezi’nde bulunan bir başka hizmet ise, vatandaşların ödemelerini kolaylıkla yapabilecekleri veznelerin bina içerisinde bulunması. Büyükçekmeceliler böylelikle işlemlerini Mimarsinan Mahallesi’nden de kolaylıkla yapabiliyor.

"Sosyal belediyeciliğin bir gereği"

Belediye başkanlığı görevi boyunca ilçede bulunan 24 mahallenin tamamında halk eğitim merkezleri kuran Başkan Akgün, "Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan eski belediye binamızın ekiplerimizce baştan sona yenilenmesi sonrasında, vatandaşlarımız için değerli olduğuna inandığım bir halk projesini daha hayata geçirdik. Her yaştan Büyükçekmecelinin faydalanabileceği eğitim olanakları bulunan halk akademimize ilginin yoğun olması bizleri mutlu ediyor. Yeni halk eğitim merkezimizin Büyükçekmecemize hayırlı olmasını diliyorum. Her şey büyük Büyükçekmece ailemiz için" şeklinde konuştu.

 

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.