Başkan Kara, “Yan yanayız ama bir arada değiliz”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,100.8 frekansta yayın yapan Halk Radyo’da 10.00-11.00 saatleri arasında Okan Arslan ile “Halkın Sesi” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

GÜNCEL 24.08.2017 14:07:05 3742 0
Başkan Kara, “Yan yanayız ama bir arada değiliz”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,100.8 frekansta yayın yapan Halk Radyo’da 10.00-11.00 saatleri arasında Okan Arslan ile “Halkın Sesi” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Halk Radyo’da Okan Arslan ile “Halkın Sesi” programına canlı yayın konuğu olarak 18. Erguvan Festivali, eğitim, deprem gibi konular yanı sıra Çatalca’nın mega kent olan İstanbul için önemi ve değerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Cem Kara program süresince Çatalca’nın tarımsal ve ekonomik gelişimine ilişkin gelişimleri üzerine yaptığı çalışmalardan da söz etti.

Sıradan, sade bir insanım

Belediyecilik; “Karşınıza değişik anlarda, ne zaman, nasıl ve ne şekilde çıkacağını bilmediğiniz sorunları çözebilme sanatıdır” diyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bu nedenle gün ve gece saatlerinin büyük bir kısmını sahada ve insanlarla bir arada geçirdiğini belirtti. Okan Arslan’ın sorusu üzerine halkla ilişkisini bir belediye başkanı şeklinde değil, sade bir vatandaş olarak devam ettirdiğini söyleyen Başkan Cem Kara, “Ben tepeden bakan, aristokrat bir belediye başkanı hiç olmadım. Ben sıradan, sade bir insanım” şeklinde konuştu.

En iyi bilgi halktan alınır

25 yıllık bir eğitimci kimliği ile her zaman öne çıkan Belediye Başkanı Cem Kara, eğitime verdiği önemi bir kez daha yineledi. Eğitimin ve öğrenmenin her alanda, her zaman gerçekleştiğine inandığını ifade eden Başkan Kara, “Önemli olan öğrenmektir. Ben belediye başkanı olarak halkla iç içe olmaktan, onlardan bir şeyler öğrenmekten daima mutluluk duyuyorum. Belediyecilik anlamında da en iyi bilgi halktan alınır” dedi.

Yanlış işler yaptık

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, eğitim sisteminde ki sorunların önemine dikkat çektiği açıklamalarında, “Bütün benliğimi, hücrelerimi 25 sene eğitime adadım. Eğitim sistemindeki sorunlar nasıl giderilir diye çok kafa yordum.Siz bir ülkenin coğrafyasını, tarihini, halkının ne ile geçindiğini öğretemiyorsanız bu önemli bir konudur. Okullarımızın, öğretmenlerimizin sorunları nelerdir, bu konular çok önemlidir. Eğitimde çocuklarımızı nasıl kandırıyoruz? 22 yıllık eğitim hayatları sonunda gençlerimiz iş bulabiliyor mu? Hayatın gerçekleri okuldaki gibi değil. Başarı ayrıntılarda gizlidir. Çocuklarımız doktor, avukat olsun diyerek, mesleki eğitimi önemsemeyerek yanlış işler yaptık. Şimdi bakıyoruz ne bir evin boyasında estetik var, ne de yapılan diğer işlerde. Ülkenizi sonsuza kadar yaşatmak istiyorsanız hiçbir şekilde geç kalınmış değildir. Meslek Liseleri çok daha donanımlı hale getirilmeli ve çocuklar mesleki eğitime yönlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

Farkındalık yaratacağız

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 18. Erguvan Festivali hakkında da geniş açıklamalara yer verdi. Başkan Cem Kara, 18. Erguvan Festivali’nin “Çatalca’nın değerleri ile buluşuyoruz” sloganıyla yapıldığını vurgulayarak, bu değerlerin önemini anlattı. 45 orman alanlarına sahip İstanbul’un bu orman envanterinin 65’inin Çatalca’da olduğunu belirten Başkan Cem Kara, “Ormanlarımız, suyumuz, el değmemiş, yapılaşmaya yenilmemiş sahillerimiz Çatalca’mızın değerleridir. Topraklarımızın 29’u 1. Sınıf tarım alanıdır. Çatalca’da üretilen meyve ve sebze dalından koparıldıktan 1 saat sonra İstanbulluların sofralarında olur. Çatalca’mızda yapılan hayvancılık ile de İstanbullulara hayvansal ürünleri yoğurt, süt, yumurta gibi doğal ortamından ulaştırıyoruz. Bütün İstanbul ve Türkiye’ye sesleniyorum. Festivalimizde de Çatalca’mızın bu değerlerini anlatarak farkındalık yaratacağız” dedi.

Bu festival toplumun her kesimi için

Festivalin bir çok etkinliği içinde barındırdığını söyleyen Başkan Cem Kara, konuşmalarının devamında, “Toplumun bir kesimini değil, her kesimini baz alıyoruz. Önemli olan toplumumuzun bir arada mutlu olmasıdır. Festival süresinde her yaşa her insana hitap edecek etkinliklerimizle aile bireylerinin birlikte olması, birlikte bir şeyler paylaşmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü gelişen teknoloji biliyorsunuz ailelerin aynı ev içerisinde ayrı yaşamasına sebep oluyor. Yan yana yaşıyoruz ama birlikte yaşamıyoruz. O yüzden aile fertleri festivalimizde bir araya gelecektir” sözlerine yer verdi.

Festivalin isimsiz kahramanları var

 

Başkan Cem Kara, bu kadar geniş kapsamlı bir festivale Çatalca Belediyesi’nin sınırlı bütçe ayırdığını belirterek bu festivalin isimsiz kahramanlarının sponsorlar olduğunu kaydetti. Başkan Cem Kara “Buradan işadamlarımıza, kurumsal firmalarımıza, bu festivale katkı sunup bizimle birlikte dokuzuncu senesinin başarılmasını sağlayan bütün sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar bizim bu iyi niyetimizi, düşüncelerimizi, yapmak istediklerimizi biliyorlar ve bu işe ciddi katkı sunuyorlar. Yani bu festivalde görüntüde Çatalca Belediyesi ve Belediye Başkanı Cem Kara var ama bu festivalinbir sürü isimsiz kahramanı da var” dedi.

Bu kent depremde ne yapacak?

Her fırsatta deprem gerçeğinin altını çizen Başkan Cem Kara, radyo programında İstanbul’da olası depremin gerçekleşmesi halinde birçok sorun yaşanacağına bir kez daha dile getirdi. Başkan Cem Kara, “8 yıldır anlatmaya çalışıyorum. Bu kent depremde ne yapacak? Çadırlar nereye kurulacak, sağlık alanları, mezarlar nerede yer alacak? Bu hazırlıkların yapılması gerekiyor. Bunun için de en geniş alanlar Şile, Çatalca, Silivri, Arnavutköy gibi İstanbul’un çeperi olan ilçelerdir. Bu alanları toplumun eğitim gibi sağlık gibi hizmetlerine açmalısınız” dedi.

Programın sonunda herkesi 18. Erguvan Festivali’ne davet eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı’nı da kutladı.

 


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.