Başkan Yılmaz Kamuoyunu Bilgilendirdi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Plazma Üretim Fabrikası yapılması amacıyla Kavaklı Mahallesindeki araziler hakkında Silivri Belediye Meclisinde konuşma yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

İSTANBUL 22.12.2020 16:20:24 1709 0
Başkan Yılmaz Kamuoyunu Bilgilendirdi

Başkan Yılmaz Kamuoyunu Bilgilendirdi

 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Plazma Üretim Fabrikası yapılması amacıyla Kavaklı Mahallesindeki araziler hakkında Silivri Belediye Meclisinde konuşma yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

 

Silivri Belediyesi 2020 yılı Aralık ayı meclis toplantısının 1.birleşiminin 1.oturumu belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Maxicells İlaç Sanayi A.Ş.’ye tahsis edilen Kavaklı Mahallesi 2375, 3310 ve 3022 parsellerdeki hazineye ait araziler gündeme geldi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, muhalefet tarafından kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturulduğu gerekçesiyle açıklama yaptı. Tahsis konusu üzerinden yapılan basın açıklamaları ile kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Kızılay Derneği ile yapılan resmi yazışmaları meclise sundu.

“ALTERNATİF YERLERİ ÖNERDİK”

Türkiye için önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, kurumlar ile yapılan yazışmalarda Kavaklı Mahallesindeki yerin uygun olmadığını belirttiklerinin altını çizdi. Alipaşa ve Büyükçavuşlu mahallelerinde alternatif yer önerisi bulunduklarını da açıklayan Başkan Yılmaz, muhalefetin aksettirdiğinin aksine Silivri Belediyesi’nin bu süreç içerisinde gerekeni yaptığını kaydetti.   

“SATILDI DEMEK VİCDANSIZLIKTIR”

Başkan Yılmaz, muhalefetin söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şu bilgileri aktardı:

“Tahsis edilen bir yerin, değeri 100 Milyon TL olan bir yerin değerinin 400-500 Milyon TL olduğunu söyleyerek tahsisteki binde bir tutarındaki harcın devlete yatırılacağı parayla bu yerin satıldığını iddia etmek çok büyük vicdansızlıktır. 350 Milyon TL’lik yeri 5 Milyon TL’ye satıyor diyorlar. Arkadaşlar kimsenin kimseye bir yer sattığı yok. Tahsis bu. Devletin, Milli Emlak’ın, Maliye Hazinesi’nin sanayi arazileri içerisinde 150 dönüm arazisi var mı? Yok. Bir devlet yatırımı yapılacakken, devlete ait olan yere mi yaparsınız yoksa yer satın alıp bu maliyetin üstüne maliyet mi eklersiniz? Tabi ki eldeki Maliye Hazinesi alanlarından biri değerlendirilecek. Ama bir kere şunu bırakalım, peşkeş diyerek ‘350 Milyonluk yer 5 Milyona satılıyor’ demek ucuz siyaset aracıdır. İşin özünden kopup, işi siyaset mecrasına çekersek, iletişim kanallarını tıkayıp bu yatırımın daha doğru bir yere kaydırılma şansının önüne de set çekersiniz.”  

“KEŞKE ARAYIP SORSAYDINIZ”

Muhalefet partisi temsilcilerinin konu gündeme gelince hiçbir şekilde iletişime geçmediğinden yakınan Başkan Yılmaz, “Gönül isterdi ki CHP İlçe Başkanı, Grup Başkanvekili telefon açsalardı ve sorsalardı konu nedir diye. Biz de bilgi verseydik. Tabi ki muhalefetini yapsınlar ama bir iletişim kurmadan Silivri Belediye Başkanını, Cumhur İttifakını, bu işin içine katarak ve kamuoyunda küçük düşürmeye çalışmak sizin başaramayacağınız beyhude bir çabadır. ‘Peşkeş çekildi, satıldı’ gibi çirkin söylemlerle vatandaşlarımızın aklını bulandırmayın, bulanık suda balık avlamaya kalkmayın.” diye konuştu. 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN YATIRIM KARARINI DESTEKLİYORUM”

Başkan Yılmaz, yatırım kararına ilişkin destek mesajı vererek, “Üstüne basa basa söylüyorum Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bu hamlesinin sonuna kadar arkasındayım. Ama geç kalınmış ve 3 yıldır inşaatına başlanmamış. Plazmadan İlaç Üretim Tesisinin sonuna kadar arkasındayız. 5 katrilyon TL teknolojik yatırımdan bahsediyoruz. Yeriyle ilgili de görüşlerimizi arz etmişiz ve gerekli değerlendirmeler yapılmış.” ifadelerini kullandı.  

 “BU YATIRIM ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR” 

“Ülkemiz için önemli olan bu yatırımı destekliyoruz.” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, yapılması planlanan Plazma Fabrikası, Kan Torbası Fabrikası ve Soğuk Depo Binasının öneminden bahsetti. Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Sağlık alanında yerli ve milli bir yatırım. Bu zamana kadar yapılmaması kabahat olan bir tesis. Plazmanın ne olduğuyla ilgili bir araştırma yaptığımda, kan verdiğimizde bu kanın yüzde 20 gibi bir kısmı hastalar için kullanılıyor. Hastalıkların tedavisinde ise plazmaların önemi çok büyük. Peki, bu plazmalar nerelerde işleniyor? Dünyada 8 tane plan plazma fabrikalarında. Kızılay kan topluyor, kanın en değerli olan plazmasını çöpe atıyoruz. Neden? Tesisimiz yok diye. Peki ne yapıyoruz? Her yıl 350 Milyon Dolar ile 500 Milyon Dolar arası plazma ithal ediyoruz. İşte bu ithalatın önüne geçecek bir yatırım.”     

“AK PARTİ YAPINCA KARŞI ÇIKIYORSUNUZ CHP YAPINCA ALKIŞ TUTUYORSUNUZ”

Muhalefetin, “Tarım ve eğitim arazileri peşkeş çekiliyor” şeklindeki söylemleriyle ilgili de cevap veren Başkan Yılmaz, önceden üniversite alanı olan ve İBB tarafından yeni dönemde Kiptaş 4 Konutları yapılan araziyi örnek gösterdi. “AK Parti ne yaparsa karşı çıkalım, ama aynı icraatı CHP yaparsa alkış tutalım doğru mu?” diyerek sözlerine devam eden Başkan Yılmaz, geçmiş dönemde 2017 yılında Kiptaş 3 Konutları, 2018 yılında ise Seymen Katı Atık Tesisi ilave yatırımlarına CHP’lilerin karşı çıktığını görsellerle hatırlattı. “Şimdi ise açılışlarla temel atmalarda fotoğraflara girmek için boncuk gibi diziliyorsunuz” diyen Başkan Yılmaz, tutarsız bir siyaset yaptıkları sebebiyle eleştirilerini yöneltti.     


İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.