Başkanları Başkan Yapan Yanındakilerdir..!

O koltuklara geldiklerini unutmamaları gerekiyor. Ben kimim, nerdeyim, ne yapıyorum, diyerek kendilerini sorgulamalılar.

SİYASET 22.10.2020 15:04:07 6768 0
Başkanları Başkan Yapan Yanındakilerdir..!

Başkanları Başkan Yapan Yanındakilerdir

İktidarı Muhalefet Çalıştırır

Eski Büyükçekmece Ak Parti Meclis Üyesi Recep Erol ile İktidar Gazete olarak, gündeme dair bir söyleşi gerçekleştirdik.

Eski Büyükçekmece Ak Parti Meclis Üyesi Mali Müşavir Recep Erol ile İktidar Gazete olarak, yerel siyasetten ve genel ülke siyasetinden bahsettik.

Kendilerini Sorgulamalılar

Büyükçekmece siyaseti ve genel siyasetten bahseden Recep Erol,  Makam ve koltukların kazanıldıktan sonra vaat edilen hizmetlerin yapılmadığına değindi. Erol; Seçimden önce bundan sonra tüm adayaların ve partilerin  sahili böyle yapacağım, şöyle hastanelerimiz okullarımız olacak vaatleri koltuklarına oturdukları andan itibaren, belediyenin çok borcu var, hükümet ödeneklerimizi kesiyor gibi çeşitli bahanelerle yerine getirilmiyor. Makama gelen kişilerin, belirli bir süreçten geçerek ve rakiplerini eleyerek o koltuklara geldiklerini unutmamaları gerekiyor. Ben kimim, nerdeyim, ne yapıyorum, diyerek kendilerini sorgulamalılar.

Belediyeler Pandemiyi Bahane mi ediyor?

Pandemi sürecinde tüm  (parti ayrımı yapmaksızın) Belediyelerin çalışmalarını aksattıklarını ve eskisi gibi çalışılmadığını söyleyen Recep Erol; Belediyeler Pandemi sürecini bahane ediyorlar. Eskiden meteoroloji yağmur uyarısı verdiğinde, İSKİ çalışanları sorunlu olan bölgelerde alt yapı denetimine çıkar, kanalları kontrol ederlerdi. Bu sayede yağmurun şiddeti ne olursa olsun, sorunsuz bir şekilde atlatılırdı.

Erol; Yaşadığımız yer olan Büyükçekmece bölgesinde Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında eski ve depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştiren Akgün’ün, yaptığı bu faaliyetleri takdir ediyoruz fakat yıkılan binaların ardında kalan moloz yığınları çevreye görüntü ve toz kirliliği getiriyor. Yıkılan binalar yıkılmasına yıkılıyor fakat ardında kalan yığıntılar için çözüm üretilmiyor.  Ben olsaydım yıkılan binaların inşaatları 3 yıl sonra mı başlanacak, 5 ay sonra mı, o süreçte boş duran arazileri çocuk parklarına dönüştürürdüm. (geçici bir süre için ve kişilerin rızasını alarak)  Hem çevreye kötü bir görüntü vermemiş, hem de o bölgede yaşayan insanların işine yarayacak bir alan haline getirirdim. Bunları yapmak kolay şeyler ama ince bir düşünme gerektiriyor.

İktidarı Muhalefet Çalıştırır

Erol; Herkes kendi yaşadığı yerin en güzel yer olmasını ister. Bunun sağlayıcısı ise yerleşkelerdeki muhalefet üyeleridir. Unutulmamalıdır ki yerel iktidarı çalıştıran muhalefettir. Muhalefet eksikleri söyleyip dillendirmezse, eleştirmezse iktidar çalışmaz.  Bugün bir Büyükçekmece vergi dairesi yıkılıp yeniden yapılamıyorsa, Postane binası istenilen hızda tamamlanamıyorsa, yerel esnaf iş yapamıyor, yerel basın umursanmıyorsa orada bir sıkıntı var demektir.

İstanbul’a örnek olan Türkiye’ye örnek olur Türkiye’ye örnek olan ise Dünyaya örnek demektir.

En Doğrusunu Yaptı

Hasan Akgün geçtiğimiz günlerde, belediyemize yeni çöp kamyonları alarak, artık ihale usulüyle yapılmayacağını, belediyenin kendi çöp araçlarını kullanacağını açıkladı. Çöp toplama araçlarını satın alan Akgün Büyükçekmece için en doğrusunu yaptı. Yeni getirilen kararlara göre en doğru seçenek, Belediyelerin kendi bünyelerinde araç bulundurması olacaktı.

Siyaseti İşi Bilenlere Bırakın

Siyasette işi bilen siyaseti en doğru ve etkili şekilde yapabilecek kişilerin, Meclis üyesi olması gerektiği kanaatindeyim.  Örnek vermek gerekirse İBB Meclis Üyesi ve Genel Koordinatörü Çoşkun Tanış. Kendisi benim partilim değil fakat meclis üyeliği yaptığım dönemlerde çok güzel işler yaptık.  Siyaseti siyaset yapmayı bilen kişilere bırakmak gerekir. Seçilen adayların nereye gitmesi gerekiyorsa oraya gitmeleri, nerde fikir beyan etmeleri gerekiyorsa etmeleri, eksik gördükleri her şeyi halk adına dile getirmeleri gerekiyor. Bunu yapmak keyfi isteklere bağlanamaz.  Sen halka mal olmuş bir kişisin artık bu senin görevin ve bulunduğun bölgeyi en ileriye taşımakla yükümlüsün.

Unutulmamalıdır ki güzel hizmetler yaparsan kendini iyi tanıtırsın, doğru yapana teşekkür edersin yanlış yapanı eleştirirsin. Doğru yapıldığı zaman konuşulmaz fakat yanlış yapıldığında o yanlış senin üzerine yapışır ve onunla anılmaya başlarsın.

Kimseden Çıt Çıkmıyor

Güncel olaylardan Azerbaycan Ermenistan sorununa değinen Erol, Ermenistan BM kararı olmasına rağmen hala Azerbaycan topraklarını işgal etmekte ısrar ediyor. Türkiye ve belirli birkaç ülke dışında hiçbir ülkeden çıt çıkmıyor. Diğer ülkelerin neyden korktuklarını ve neden ses çıkarmadıklarını anlamlandıramıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin bu konudaki net tavrını takdir ediyorum.

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.