Başkanlığı Dönemi İçin 27 Soruşturma!

Çok sayıda hukuki dayanaktan yoksunluk içerdiği belirtilen soruşturmaları yürüten Müfettiş Arif Yıldırım’ın, AK Parti’den milletvekili adayı olması da dikkat çekici bulundu.

SİYASET 13.05.2020 13:10:51 3503 0
Başkanlığı Dönemi İçin 27 Soruşturma!

İçişleri Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemi kapsayan 27 soruşturma izni verdi. İmamoğlu’nun İBB Başkanlık mazbatasının 6 Mayıs 2019’da iptal edilmesi ardından inceleme başlatıldı. İnceleme 2012-2019 yılları arasındaki işlemleri kapsamaktaydı. Buna rağmen incelemenin fiilen, İmamoğlu’nun görev yaptığı 2014-2019 dönemine ilişkin sınırlı tutulması dikkat çekti. Bir müfettiş ile 16-20 arasında değişen heyet tarafından yapılan incelemede, onbinlerce evrak üzerinde toplam 10 bin 451 işlem araştırıldı. Sonuçta, İmamoğlu’nun görevde olmadığı tarihlerde yapılan bir işlem için dahi soruşturma kararı verildi. Çok sayıda hukuki dayanaktan yoksunluk içerdiği belirtilen soruşturmaları yürüten Müfettiş Arif Yıldırım’ın, AK Parti’den milletvekili adayı olması da dikkat çekici bulundu.

 

Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinde kazandığı İBB Başkanlığının, Yüksek Seçim Kurulu tarafından, 6 Mayıs 2019 günü iptal edilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı, bir müfettiş ve 20 civarında araştırmacıyı Beylikdüzü Belediyesi’ne gönderdi. 2015 seçimlerinde AK Partiden Mersin Milletvekili adayı olduğu anlaşılan Müfettiş Arif Yıldırım ve başkanlık ettiği araştırmacılar altı ay boyunca çalıştılar. Müfettiş ve yardımcıları, Beylikdüzü Belediyesi’nde 5.033 ruhsat, 2.893 iskan belgesi, 685 ihale ve 1.840 doğrudan temin dosyası olmak üzere 10 bin 451 iş ve işlemi inceledi. Onbinlerce evrak üzerinde yapılan derin çalışmalar sonrasında, ortaya zorlama bulunan 27 soruşturma çıktı. Soruşturmaların 25’i ihale iş ve işlemlerinden 2’si ise imar konularından açıldı.

 

Görevde olmadığı dönemden bile soruşturma var

 

İmamoğlu hakkında açılan soruşturmalar, çok sayıda hukuki dayanaktan yoksunluk içeriyor. Ancak bir tanesi ise görev dönemini bile kapsamıyor. 20 Mayıs 2019 tarihinde yapılan bir satın alma işiyle ilgili, hakkında soruşturma açılması izin verilen İmamoğlu, o tarihte resmi hiçbir görevde bulunmuyordu. Çünkü İmamoğlu, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimde İBB Başkanı oldu ve Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevi sona erdi. Bu seçimin 6 Mayıs’ta iptal edilmesiyle birlikte, İBB Başkanlığı görevinden de ayrılan İmamoğlu, 23 Haziran’da tekrar seçilene kadar hiçbir görevde bulunmadı. Buna rağmen Beylikdüzü Belediyesi’nde, 31 Mart seçiminden 2.5 ay sonra yapılan bir işlem hakkında İmamoğlu’na ‘görevi ihmal’ iddiasıyla soruşturmaya hükmedildi.

 

Çok sayıda hukuki sorun göze çarpıyor

 

İmamoğlu ile ilgili verilen 27 soruşturma izninde çok sayıda hukuki sorun dikkat çekiyor. 25 konuda soruşturma açılan ihale işlemleriyle ilgili olarak İmamoğlu, ilgili yasaya göre “Harcama Yetkilisi” ve “İhale Yetkilisi” olmamasına rağmen, gerçek dışı beyanla, “yetkisini devreden” kişi kabul edilerek soruşturuluyor. İmamoğlu, ‘ifade istem yazısına’ verdiği yanıtta, yetkilisi olmadığı bir konuda, nasıl bir mevzuata aykırılık gerçekleştirmiş olabileceğinin açıklanmasını istedi. Buna rağmen, soruşturma izni verilen kararda, “….ifadesinde yetki devrinde bulunduğunu ifade etmiş ise de…” şeklinde gerçekdışı beyan üretildiği görüldü.

 

Bir başka sorun ise yasaya aykırı olarak, bilirkişi görevlendirilmesi ve bilirkişi raporlarının İmamoğlu’na bildirilerek yanıtlarının alınmaması oldu. Bu yolla İmamoğlu’nun savunma hakkı kısıtlandı.

 

Danıştay’a itiraz edildi

 

YSK’nın, İstanbul seçimlerinin iptali kararı sonrasında “özel inceleme” olarak başlayan ve 2012-2019 yılları arasını kapsamasına rağmen özellikle ve de fiilen 2014-2019 arasına odaklanan inceleme 6 ay sürdü.

 

Bu soruşturma izinlerinin verilmesine dair İçişleri Bakanlığı kararına karşı İmamoğlu, hukuki haklarını kullanarak, süresi içerisinde Danıştay’a itirazda bulundu.


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.