Bayram İşçilere Zehir Oldu..!

Artvin Belediyesi hizmet alım yolu ile belediyeye ait Bel-Yap şirketi bünyesinde çalıştırdığı taşeron işçilerin bir kısmının maaşlarını düşürdü.

19.08.2017 09:42:14 0
Bayram İşçilere Zehir Oldu..!

Artvin Belediyesi hizmet alım yolu ile belediyeye ait Bel-Yap şirketi bünyesinde çalıştırdığı taşeron işçilerin bir kısmının maaşlarını düşürdü. Daha önce başka şirketten çalıştırdığı taşeron çalışanlarını, tekrar kendi şirketine dâhil eden belediye 52 taşeron çalışanının maaşını “içeride ve dışarıda” çalışanlar kategorisine uydurarak düşürdü.

50’den fazla taşeron çalışanı daha önce 1.700 TL aldığı maş yerine 1.337 TL almaya başladı. “Asgari Ücret”in 1.404 TL olmasına rağmen BES kesintisine de uğrayan 52 taşeron çalışanı aldıkları 1.337 TL ile bu ay nasıl geçineceklerini kara kara düşünüyor.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Taşeron işçilerin bazılarının neden maaşlarının düşürüldüğünü, bunun hukuki gerekçesinin ne olduğunu, bundan önce hangi hukuki dayanak ile 1.700 TL ödendiği, bu düşüşün kalıcı mı yoksa geçici mi olduğuna dair hiçbir açıklamada bulunmadı.

İşçiler Bayram Öncesi Kara Kara Düşünüyor

Artvin Belediyesi Taşeron işçileri, bu para ile ne yapacaklarını bilemediklerini dile getiriyor; “ Önümüz Kurban Bayramı, Biz zaten kurban kesemiyorduk. Ama artık bu maaş ile bayram nedeniyle çocuklarımıza bayramlık alamayacağız. Onların yüzüne bakamayacağız. Bunun yanında okullar da açılacak. Okul masrafları artı yük getirecek. Taşeronlar arasında ayrımcılık oldu. Dışarıdakiler kategorisinde olanlar yine 1.700-. 1.800 civarında alacaklar. İçeridekiler kategorisinde olanlar ise. 1337 TL aldık. Biz nasıl yaşayacağız, nasıl ayakta duracağız” diyerek yetkililerden kendilerine çare olmalarını istedi.

Başkan Kocatepe'ye Çağrıda Bulunmuştu 

DİSK Artvin Şubesi Başkanı Selim Bilgin, BU konuyla ilgili olarak bundan 2 ay önce 14 Haziran’da yerel basına yaptığı açıklama ile Başkan Kocatepe’ye çağrıda bulunarak, Artvin Belediyesi’nin Taşeron işçilerinin bir kısmının maaş düşürmesini doğru bulmadıklarını yaptığı açıklama ile kamuoyu ile paylaşmıştı. Bilgin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

“DİSK Genel İş Sendikası Artvin Şubesi Başkanı Selim Bilgin, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye çağrıda bulunarak taşeron işçiler için yapılacak olan ihalenin hak kayıplarına sebep olacağından iptal edilmesini istedi.

DİSK /Genel İş Sendikası Şube Başkanı Selim Bilgin yaptığı açıklamada, “Bilgin, Artvin Belediyesinde iki yıl çalıştırılmak üzere yapılan hizmet alımı ihalesi süresi bittiğinden 45 gün daha uzatılmış idi. 14 Haziran 2017 tarihinde hizmet alımı yoluyla çalışan bu işçiler için, üç aylık ihale yapılacaktır. Bu yapılacak ihaleyle de hali hazırda Artvin belediyesinden çalışmakta olan, taşeron işçilerin ücretlerinde indirime gidilmektedir. Buradan çalışan bu işçilerin kazanılmış haklarını geri alınmasının hiçbir şekilde bir açıklaması olamaz diyorum. Çalışan bu işçilerin haklarının kaybedilmesine sebep olacak ihalenin sayın belediye başkanı tarafından iptal edilmesini talep ediyoruz dedi.

Bilgin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “tekrar bu konunun yaşanacak bu hak kayıplarının olamaması için, belediye başkanımızın bir değerlendirme yapabilmesi için ihaleyi iptal etmesi gerekmektedir. Asgari ücretin üstünde 200 lira- 300 lira alan işçilerin bu ücretlerini kesmeyi asla doğru bulmuyoruz. Konuyu bizzat belediye başkanımızda ilettim. İhalenin bu şekilde yapılmamasının gerektiğini söyledim. Bizim itirazımız işçi ücretlerinin düşürülmemesi konusudur. Biz bu ücretleri kazanılmış hak olarak görmekteyiz. Çalışanlar arasında yapılan ayrımcılık birine yaz birine kış olamaz olmamalıdır” dedi.

Kadın Esnafa, Ahilik Eli Değdi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Ahilik Platformu ve BEYESDER Kurucu Başkanı Cengiz Ataseven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beylikdüzü ve Kavaklı esnafını ziyaret ederek kadınların üretimdeki gücüne dikkat çekti.

Gönül Sofraları, Vefa İle Buluştu…

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, teşkilata emek vermiş isimleri görkemli bir iftar sofrasında buluşturdu. TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda birlik ve vefa vurgusu yapıldı.

Akaryakıt Fiyatlarında Eşel Mobil Sistemi Devreye Alındı

HABER / NEZİR KARAYÜN - Akaryakıt ve LPG fiyatlarındaki küresel artışın vatandaşa yansımasını önlemek amacıyla eşel mobil sistemi geçici olarak devreye alındı. Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.

Kahriman’dan Büyük Buluşma…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Halis Kahriman tarafından Esenyurt’ta düzenlenen iftar programı,

Vefa Sofrasında Buluştular

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa İftarı programı, teşkilatın farklı dönemlerinde görev almış dava arkadaşlarını aynı sofrada buluşturdu.

Maarif Sofrasında Ramazan Bereketi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Maarifin Kalbinde Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programlarında öğretmen, öğrenci ve veliler aynı sofrada buluştu.

Şahin'den Kadın Eğitimcilere Anlamlı Ziyaret

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Avcılar İlçe Millî Eğitim Müdürü Özcan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçedeki kadın okul müdürlerini ve kadın eğitim çalışanlarını ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Işık; Yetimlerle Aynı Sofrada Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Yetim Vakfı Beylikdüzü Temsilciliği’nin düzenlediği iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi.

Sözveren; Milli ve Manevi Değerlerle Büyüyen Nesiller Yetiştiriyoruz…

Eğitimden Haberler imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Büyükçekmece’nin önde gelen eğitim kurumlarından İstanbul - Büyükçekmece Adem Çelik İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Çalık Yeniden Silivri’ye Sevk Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Yeniden Silivri’ye Sevk Edildi.

Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı

HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM MEDYA - Yeşilay Büyükçekmece Şube Başkanı Recep Çalışkan, 1–7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla önemli mesajlar verdi.

Beylikdüzü’nde Maarifin Kalbinde Ramazan Coşkusu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu’nda Ramazan ayının manevi atmosferi öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla yaşandı.

Sefalık’ta Maarifin Kalbinde Ramazan Coşkusu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesinde bulunan Sefalık Şehit Sadık Kütük Ortaokulu’nda Ramazan ayının manevi atmosferi öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla yaşandı.

2026 Yılı Çeltik Ekim Başvuruları Başladı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de 2026 yılı çeltik ekim sezonu için başvurular başladı. Dekar başına 40 TL ücret belirlenirken, damlama sulama yapan üreticilere indirim uygulanacak. Son başvuru tarihi 25 Mart 2026'da.

Okçuluk Ruhu İftar Sofrasında Gönülleri Birleştiriyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – İstanbul Kartal Selman Farisi Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi sporla güçlenen bağlarını mübarek Ramazan ayının bereketiyle taçlandırarak muazzam bir birliktelik tablosu sergiliyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.