Bebeklerin İlk Hediyeleri Belediyeden

Zeytinburnu’nda bebeğini kucağına alan ailelerinin ilk hediyeleri belediyeden geliyor. Yeni doğan bebeklere ait ihtiyaçların giderilmesine katkı sağlamak ve ailelerin mutluluğuna ortak olmak amacıyla bebek sahibi olan ailelere “Hoş geldin b

YAŞAM 5.09.2017 11:52:57 3709 0
Bebeklerin İlk Hediyeleri Belediyeden

Zeytinburnu’nda bebeğini kucağına alan ailelerinin ilk hediyeleri belediyeden geliyor. Yeni doğan bebeklere ait ihtiyaçların giderilmesine katkı sağlamak ve ailelerin mutluluğuna ortak olmak amacıyla bebek sahibi olan ailelere “Hoş geldin bebek seti” hediye ediliyor.

 

Zeytinburnu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, yeni doğum yapan anneleri mutlu günlerinde yalnız bırakmıyor. Sağlık ekipleri, yeni doğum yapan anneleri evlerinde ziyaret ederek, dünyaya gözlerini yeni açan minik bebekler için “Hoş geldin bebek seti” hediye ediyor. Projeyle anne ve babaların mutluluklarına ortak olunurken, maddi durumlarına bakılmaksızın bebeklerin ilk ihtiyaçlarının giderilmesine de katkı sağlanıyor. 2015 yılından beri devam eden proje kapsamında her yıl yaklaşık 4 bin aileye “Hoş geldin bebek seti” hediye ediliyor.

 

Hemşire Eşliğinde Evde Sağlık Kontorolü

 

Bebeğini kucağına alan ailelere hediye edilen hoş geldin bebek setlerinde; yüzde yüz pamuk battaniye, ıslak mendil, bebek bezi, alt değiştirme battaniyesi, derece, biberon, yakalık, pudra ve bebek şampuanı gibi eşyalar bulunuyor. Hemşireler eşliğinde yapılan ev ziyaretlerinde ayrıca ebeveynler de bebek sağlığı hakkında bilgilendirilip yeni doğum yapan annelere lohusa bir annenin hayatına ve bebeğine adapte olmasını kolaylaştıracak bebek bakım yöntemleri anlatılıyor. Anne ve baba eve gelen hemşireden merak ettiği hususlar hakkında bilgi sahibi olduktan sonra yeni doğan bebeğin herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını tespit etmek için bebek hemşire tarafından sağlık kontrolünden geçirilip aileye bilgi veriliyor.

 

“Yılda 4 Bine Yakın Bakım Seti Hediye Ediyoruz”

 

Zeytinburnu’ndaki evlerde yeni doğum yapan anneleri ziyaret ederek onlara bebek setlerini ulaştıran ve ailelere dikkat etmeleri gereken hususlarda tavsiyelerde bulunan Hemşire Özlem Kardaş, “Yılda 4 bine yakın aileye bebek bakım seti hediye ediyoruz. Maddi durumuna bakılmaksızın yeni doğum yapmış anneleri evlerinde ziyaret edip hem bebeği sağlık kontrolünden geçiyoruz hem de bebek bakım setimizi hediye ediyoruz. Aileler hizmetimizden çok memnun. Çünkü annelerimizin birçok sorusu oluyor, bebeklerini gösterip sağlık durumları hakkında bilgi alıyorlar. Sağlık taramasından geçirdiğimiz bebeklerde ilk dikkat ettiğimiz nokta “Sarılık” hastalığıdır. Ev ziyaretimizde ilk önce bebeklerde sarılık var mı yok mu ona bakıyoruz. Şayet sarılık varsa anne ve babayı ne yapmaları gerektiği hakkında bilgilendiriyoruz. Yeni doğan bebeklerin çoğunda sarılık olur. Maalesef yeni doğum yapmış annelerimiz şayet ilk doğumlarıysa tecrübesizlik gereği bunun farkında olamayabiliyor. Bu sebeple annelere ilk tavsiyemiz bebeklerini kesinlikle anne sütüyle beslesinler. Çünkü kendi sütü ile emziren annelerin bebeklerinde sarılığa çok az rastlanır. Bu yüzden yeni doğan bebeklerin mama ile değil anne sütü ile beslenmesi gerekiyor yoksa bebekler sarılığa daha çabuk yakalanabiliyor.” diye konuştu.

 

Yeni Annelerin En Sık Yaptığı Hatalar

 

Yeni anne olan kadınların en sık yaptığı hatalara da değinen Hemşire Kardaş, “Annelerimiz bebeklerini emzirdikten sonra onları sırt üstü yatırıyor. Bu da bebeğimizin kendi kusmuğunda boğulmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden anneler bebeklerini asla sırt üstü yatırmasınlar, yan çevirip öyle yatırsınlar. Böylece kusmuğu tekrar boğazına kaçmaz. Yapılan yaygın hatalardan bir diğeri ise bebeklerini yanlarında yatırmaları. Maalesef bu şekilde yaşanmış birçok üzücü vaka da mevcut durumda. Anneler, bebeklerini emzirdikten sonra yanlarında yatırmasın onları kendi yataklarında yatırsınlar. Çünkü uyurken yanlışlıkla üzerlerine yatıp onların boğulmalarına sebep olabiliyorlar.” diye konuştu.

 

“Doğru Kişiden Bilgi Almak İçimi Rahatlattı"

 

Yeni doğan bir bebeğin ihtiyaçlarıyla birlikte geldiğini ifade eden Elif bebeğin annesi Gülüş Acay, “Kapım çalınıp hemşire hanımı ve yanındaki diğer sağlık ekiplerini karşımda görünce çok mutlu oldum. Tıpkı ailemizden biri gibi heyecanımızı paylaşmaya gelmişler. Bu hizmetlerinden dolayı belediyeye çok teşekkür ediyorum. Böyle günlerde çok anlamlı bir hediye oluyor. Ayrıca hemşire hanımın da gelmesi beni fazlasıyla memnun etti. Çünkü aklımda birçok soru vardı. Sağ olsun hemşire hanım her sorumuzu cevaplayıp yanlış yaptıklarımızı da düzelttirdi. Sorularımın cevabını doğru kişiden almak içimi rahatlattı." şeklinde konuştu.

 

Maddi Durum Gözetilmeden Her Aileye Gidiliyor

 

Çocuğu olan aileler için böyle bir hizmet yapılmasının aileleri bu özel günlerinde mutlu ettiğini belirten baba Özer Acay ise, “Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayıp bebeğimizi düşünmeleri beni ve eşimi çok mutlu etti. Hem hediye seti getirdiler hem de hemşire hanım bebeğimizi evde sağlık kontrolünden geçirdi. Çok şükür bebeğimiz sağlıklıymış herhangi bir sağlık problemi yokmuş. Ayrıca biz de bu fırsatla merak ettiğimiz birçok soruyu sorma fırsatını elde etmiş olduk. Emeği geçen herekse çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilk önce ilçe nüfus müdürlüğünden yeni doğan bebeklere kimlik çıkarmak için gelen aileleri tespit ediyor. Ardından maddi durumuna bakılmaksızın yeni bebeği olan aileler için “Hoş geldin bebek seti” hazırlayıp hemşirelerle birlikte ailelere ulaştırıyor. Hediye setini ailelere ulaştıran hemşireler, aileleri bebek bakımı hakkında bilgilendirdikten sonra bebeği sağlık kontrolünden geçiriyor. Ardından gerekli işlemlerin yapıldığına dair ailelere form doldurtup evden ayrılıyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, her yıl bebek sahibi olmuş yaklaşık 4 bin aileyi evinde ziyaret ediyor.


Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.