Belediye Yurttaşların Ayağına Geliyor
Küçükçekmece Belediyesi Pandemi koşullarında Küçükçekmecelilerin sorunlarını yerinde tespit etmek ve en kısa sürede çözüm sunabilmek amacıyla “Konuş Küçükçekmece Kemal Başkan Dinliyor” projesiyle 16 kişilik saha ekibi oluşturdu.
Küçükçekmece Belediyesi Pandemi koşullarında Küçükçekmecelilerin sorunlarını yerinde tespit etmek ve en kısa sürede çözüm sunabilmek amacıyla “Konuş Küçükçekmece Kemal Başkan Dinliyor” projesiyle 16 kişilik saha ekibi oluşturdu. Belediyenin Küçükçekmecelilerin ayağına gittiği bu proje ile kapısı çalınmayan bir kişi bile kalınmaması amaçlanıyor. Saha ekibi, Ekim ayından bu yana Beşyol, Fatih, Gültepe, Halkalı, İnönü, Mehmet Akif, Tevfikbey, Yarımburgaz, Yenimahalle ve Yeşilova mahallelerinde 7 bin 592’si hane, 3 bin 518’i de işyeri olmak üzere toplam 11 bin 110 ziyaret gerçekleştirdi.
Kemal Çebi: Küçükçekmeceliler çözümsüz kalmayacak
Mahalle ziyaretlerini sürdüren saha ekibinin, Küçükçekmeceliler tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Pandemi günlerinde Küçükçekmeceliler çözümsüz kalmasın, kendilerini yalnız hmesinler diye var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sorun, talep ve beklentilerini birebir dinleyebilmek, sorunları yerinde tespit etmek çok mühim. Bu çalışma bize bir yandan kendi eksikliklerimizi görme, diğer yandan da vatandaşlarımızdan gelen önerileri değerlendirme şansı veriyor. Önümüzdeki günlerde bize ulaşan önerileri de değerlendirerek ilçemiz için yenilikçi ve sürdürülebilir yeni çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
16 kişilik ekip sahada, vatandaşın hizmetinde
Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde oluşturulan saha ekibi, kapı kapı dolaşarak belediye hizmetleriyle ilgili bilgi veriyor. Küçükçekmeceli çocukların EBA’ya ulaşma olanaklarını, sosyal yardım ihtiyaçlarını tespit ederek sorunların çözümünü hızlandırıyorlar. Saha ekibi ayrıca, vatandaşın belediye hizmetlerinden memnuniyet ya da memnuniyetsizliğini de tespit ederken, mahalledeki derneklerle, spor kulüpleriyle, cami ve cemevi yöneticileriyle, okul müdürleri ve okul aile birlikleri başkanlarıyla görüşerek, onların da sorunlarını ve çözüm önerilerini de dinliyorlar.
Tespit edilen sorunlar ilgili müdürlüklere iletiliyor ve hızlı çözüm için çalışmalara başlanıyor. Katılımcı ve sosyal belediyecilik perspektifi ile gerek saha ekibi, gerek çözüm merkezi gerekse sosyal medya ile vatandaşların sorunlarını 7/24 dinleyen ve takip eden Küçükçekmece Belediyesi mutlu bir Küçükçekmece için var gücüyle çalışıyor.
Kemal Başkan esnaf ile Zoom’da bir araya geldi
Saha ekibinin esnaf ziyareti sırasında sorunlarını dinlediği esnaflar ile Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi Zoom’da bir araya geldi. Pandemi sebebi ile esnaf ve yurttaşlar ile bir araya gelemeyen Başkan Çebi yaptığı Zoom görüşmesi sırasında şunları söyledi; “Benim en çok sevdiğim iştir bu. Sokakta gezmek, esnafla sohbet etmek, onun bir sorunu varsa dinlemek, önerilerini almak.”
İnönü Mahallesi’nde pide salonu bulunan Hamit Talay ; “Saha ekibinin bizim sorunlarımızı sorması çok güzel. Taleplerimizi dinlemesi, size geri dönüş yapması bile çok güzel ” diyerek saha ekibinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Zoom’da yaptığı görüşme sırasında pandemi biter bitmez çay ve kahve içmeye geleceğinin sözünü verdi.
Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, şehrin geleceği olan çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek evlatlarımızın doğayı koruma bilinciyle büyümesi için canla başla çalıştıklarını dile getirdi.
Beylikdüzü Belediyesi olarak toplum sağlığını her şeyin üzerinde görüyoruz.
Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, DEM’li kadınların ve milletvekillerinin örgülü saç üzerinden yaptığı eyleme çok net sözlerle tepki gösterdi.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.
Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.
HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.
Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.