“Beylikdüzü, Ak Parti Belediyeciliğe ile Huzura Kavuşacak”

Ak Parti Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık, yerel basın ile kahvaltıda bir araya geldi. Yerel seçimler üzerine konuşan Işık, ‘Ayrıştırmak için değil, Birleştirmek için geliyoruz’ dedi.

SİYASET 24.01.2019 19:11:38 4103 0
“Beylikdüzü, Ak Parti Belediyeciliğe ile Huzura Kavuşacak”

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, 5 yılda 100 milyonluk borcu 5 katına çıkaranların artık Beylikdüzü’nde bir çivi çakma şansının bile kalmadığını ve zaten buna niyetlerinin de olmadığını ileri sürdü. Müteahhit kimliği bulunmadığına ve geçmişinin temizliğine vurgu yapan Işık, Beylikdüzü için kısa vadede 2050, uzun vadedeyse 2100 vizyonları ortaya koyacaklarını söyledi. “Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için geldiklerini” söyleyen Işık, “İddia ediyorum ki, bu yönetimin yapamadıkları, yapamayacaklarının teminatıdır.” dedi.

“Müteahhit Değilim”

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, görevdeki belediye yönetiminin 2014’ten 2019’a borç miktarını 100 milyon liradan 500 milyon liraya çıkardığını söyleyerek, “Bu saatten sonra bu borçla ve bu iradeyle Beylikdüzü’ne bu yönetimin artık bir çivi bile çakma şansı kalmamıştır. Mecali de kalmamıştır, niyeti de yoktur.” dedi.

Müteahhit olmadığını, temiz bir geçmişi bulunduğunu ve “ayrıştırmak için değil, birleştirmek için geldiklerini” ifade eden Işık, Beylikdüzü için kısa vadede 2050, uzun vadedeyse 2100 vizyonları ortaya koyacaklarını, bu doğrultudaki projelerini hazırlıklar tamamlandığında açıklayacağını kaydetti.

AK Parti Beylikdüzü SKM Binası’nda yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Mustafa Necati Işık, bir soru üzerine, “Karşı tarafı kötülüme üzerinden bir siyaset anlayışını hiçbir zaman benimsemediğini” belirtip, “Kötülüme tarafına gidersek toplantımız yarına kadar bitmez, konuşacağımız çok şey var. O kadar dertliyiz ki, paylaşsak oturur hep beraber ağlarız. Sadece realiteyi ortaya koyup takdiri halkımıza bırakıyorum. Yönetimin başarı ve başarısızlığını sandıkta milletimiz söyleyecek. ” diye konuştu.

 

“Siyaset Hayatım Üniversitede Başladı”

1984 yılında Mersin’de doğduğunu ve aslen Muşlu olduğunu açıklayan Işık, Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okurken kurduğu ve 3 yıl başkanlığını üstlendiği “Geleceğin Liderleri Kulübü’nde” her siyasi görüşten etkili ismi konuşturdukları bilgisi vererek şunları anlattı: “Üniversitedeki arkadaşlarımızın siyaset, sanat, spor ve akademi dallarında liderlik açısından kendilerini geliştirebilmeleri ve bir vizyona sahip olarak ülkemizin geleceğine katkı sağlayabilmeleri açısından çok değerli çalışmalar, seminerler, workshoplar ve konferanslar gerçekleştirdik. Değerli siyasileri kulübümüzde ağırladık. İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw da o isimlerdin biriydi. Deniz Baykal’dan Mustafa Sarıgül’e; Mehmet Ağar’dan Erkan Mumcu’ya kadar her görüşten siyasetçiyi arkadaşlarımızla buluşturduk.  O günkü Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan’ın kapısını çaldık. Fikri hür, vicdanı hür liderler yetişmesi noktasında onlara vizyon olabilecek çalışmalar yaptığımızı anlatıp, sizi de uygun görürseniz şu organizasyona davet ediyorum dedim. Konuyu inceledikten ve bizi biraz süzdükten sonra ‘ilk önce benim bir davetim var, üniversite gençlik kolları başkanımız olmaya seni davet ediyorum’ dedi. Lise döneminde İstanbul’daki başarılarını, azmini ve heyecanını gördüğümüz ve örnek aldığımız için ve bir başbakandan böyle bir teklif gelince açıkçası kafamızda olmayan aktif siyasi hayata adım atmış olduk.”

 

“İlçe Başkanlığı Dönemim Dolu Dolu Geçti”

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı sırasında partinin 2019’daki yerel seçimlere hazırlanması için yoğun bir tempo yürüttüklerinin altını çizen Işık, şöyle konuştu: “Beylikdüzü’nde iktidarda olanlar kendilerini muhalefetsiz görmesin, kendilerine çekidüzen versin ve 2019’da AK Parti’nin artık yeniden rakipleri olduğunu hatırlasınlar diye ekibimizle birlikte çok ciddi bir mücadele sergiledik. Siyasi mücadele sergilerken, kentin geleceğine sağlayacağımız katkılar açısından farklı sosyal alanlara dokunmak istedik. Bazen denize dalış yaptık, denizdeki ve çevredeki kirliliğe dikkat çekmek istedik. Bazen hayvanlar gününde kafes eylemi yaparak son zamanlarda hayvanlara yönelen şiddet eylemlerine dikkati çektik, minik dostlarımızın hakkına, hukukuna sahip çıkmaya çalıştık. Bazen bir bayram arifesinde mezarlıkla komşularımızı karşılayıp çiçekler ikram ettik. Bazen taziyelere giderek vefat eden komşularımız adına diktiğimiz fidanların sertifikasını hediye ettik.  Dolu dolu bir ilçe başkanlığı sürecini geride bırakarak kısa bir süre önce Beylikdüzü Belediye Başkan adaylığını parti büyüklerimizi açıkladıktan sonra yeni bir yola adım atmış olduk. Nasip olursa 31 Mart 2019 gecesi tekrar burada Beylikdüzü’nün geleceği adına hizmet bayrağını dikmek için ciddi bir mücadele ortaya koyacağız.”

Seçimi kazanmaları halinde spor ve eğitime öncelik vereceklerini söyleyen Işık, “ Nüfus artışı dikkate alınarak buraya yeni devlet okullarının yapılması gerekiyor. Bugünkü yönetim, önceki yönetimlerin bu alandaki yatırımlarıyla yetindi. Sınıf mevcudu 46 olan okullar var. Hükümet desteği de alınarak hızlı bir okullaşmaya gidilmezse Beylikdüzü’nü ciddi bir sorun bekliyor. ” dedi.

 

“Yapamadıkları, Yapamayacaklarının Teminatı”

Bundan önceki bütün yönetimleri de eleştirinin içine dahil ederek, Beylikdüzü’nde ‘kent vizyonu’ ortaya konulmadığına işaret eden Işık, tabloyu şöyle özetledi: Beylikdüzü’ne bir gelecek vizyonu çizmek istiyorsak, 2050 kısa vadede, 2100 uzun vadede bu vizyonu ortaya koymak zorundayız. Sosyal ve spor alanlarında, nüfus artışına paralel geliştirilecek eğitim ve trafik gibi alanlarda 100, 300 günlük ve senelik eylem planları ortaya konulmamış. 2014’de şu anki yönetim görevi aldığında ilçenin nüfusu 220 bindi, 400 bine ulaştı.  Süren inşaatlara yerleşim başladığında 500 bin hatta 750 bin noktasına doğru gidecek. Son 5 senede bu nüfusu kaldıracak bir yatırım göremedik. Beylikdüzü hep hazırı yedi. Artık şu andan itibaren alarm zilleri çalmaya başladı. E-5’ten girişte, Bizimkent kavşağında trafik sıkıntısı var. Sabah çocukları okula bırakırken 5 dakikalık yol yarım saatte alınabiliyor. Bunun çözümü için projelerimizi hazırlamaktayız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diye siyasette, özelikle AK Parti’de kullanılan bir söz var. Ben de iddia ediyorum ki, bu yönetimin yapamadıkları, yapamayacaklarının teminatıdır. 400 bin insan yaşıyor, Büyükşehir Belediyesi’yle yönetilen Erzurum’dan büyük bir ilçeyiz. Ama genç nüfusun fazla olduğu ilçede idman yapılabilecek, profesyonel futbol hayatına hazırlanılabilecek sadece bir sahamız var. O da sentetik çim saha. Şu ilçe iki üç tane çim saha bile kazandırılmamış. Spor alanında çok ciddi bir vizyon ortaya koyacağız. Kötü alışkanlıkların gençleri çepeçevre sarmasının önüne de ancak sporla geçebiliriz. Sportif alanları ve gençlik merkezlerini artırarak bu tür sıkıntıların önüne geçeceğiz.”

“Borcu 5 Yılda 5’e Katladılar”

2014’de Beylikdüzü Belediyesi’ni 100 milyon lira borçla devralan yönetimin, ciddi gelir kalemlerine rağmen 500 milyon liraya çıkardığını ifade eden Işık, Ekrem İmamoğlu ve ekibini şu ifadelerle eleştirdi: “ Son 5 yılda satılan arsa bedeli belediye bütçesinde ortalama 500 milyon lira olarak görünüyor. Gayri resmi bedelin 1 milyar liraya yaklaştığını iyi biliyoruz. Sonrasında detaylarını paylaşacağız. Bu kadar gelir ve arsa satışına rağmen 5 senede borcu 5’e katladılar. 5 senede yapılan 3 tane büyük yatırım söyleyin desem, eminim ki sadece 2 tane söyleyebilirsiniz. Onlar da AK Parti döneminde başlamış, bu dönem ya kaktı yapılarak bitirilmiş ya da makyajlanarak tekrar hizmete sunulmuş yatırımlar. Türkiye çağ atlıyor, dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz, dünyadaki en büyük 10 projenin 5 tanesi Türkiye’de yapılıyor, ama Beylikdüzü’nün hali ortada. Bu saatten sonra bu borçla ve bu iradeyle Beylikdüzü’ne bu yönetimin artık bir çivi bile çakma şansı kalmamıştır. Mecali de kalmamıştır, niyeti de yoktur.  Beylikdüzü bir yarım ada. Denizle iç içe aslında. Ancak ilçedeki vatandaşların genelinin ayda bir defa bile denize ulaşımı yok. Vatandaşın gidip oturacağız, uygun fiyatlarla en azından bir çay içeceği bir sosyal alan yok. Bir plajımız yok.”

 

“Hükümet’in Ve Büyükşehir’in Desteğini Alacağız”

Işık, kendisinin mali problemleri nasıl çözümleyeceğini şöyle anlattı: “ Büyükşehir Belediyesi, Ankara bakanlıklar ve hükümetin desteğini buraya ciddi şekilde getireceğiz ki, bu borca rağmen buraya yatırım çekebilelim. Yeni düzenlemelerle yerel yönetimler artık kafalarına göre kredi çekemeyecekler. Belediyelerin gelirlerinin düzenlenmesi açısından yapılanmamızı yapacağız. Ankara ve Büyükşehir’in desteğini alacağız. Heyecanımızla, azmimizle, vizyonumuzla bu gücü ortaya koyacağız. İlçe Başkanlığımız sırasındaki gibi, hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmadan, tamamen eşit ve ortak paydada yönetebileceğimiz bir Beylikdüzü’nü ortaya koyacağız. Karşı partinin siyasi liderinin aldığımız belediyede bir tane işçi çıkarmayacağız diye söylemleri var. Şu andaki belediye başkanı aynı söylem içinde. Ama işin icraat tarafı bambaşka. Beylikdüzü tabiri caizse bir maskeyle yönetiliyor. Maske ve algı siyasetini ortadan kaldıracağız. Beylikdüzü’nü çok daha yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz.

 

 

 

 

 


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.