Beylikdüzü’nde CHP’lilere Çağrı Var..!

CHP Beylikdüzü Parti üyelerinden, Mustafa Göçküncü, Dr. Deniz Çuhalı, Av. Reis Sönmez, Av. Şahin Erol, Turgay Eminoğlu, Necati Çetinkaya, Ramazan Bezem, Ümit Giriş, Feyzullah Aslan ve Yetkin İnan imzasıyla Beylikdüzü’nde belediye ba?

İSTANBUL 18.12.2018 16:30:40 5466 0
 Beylikdüzü’nde CHP’lilere Çağrı Var..!

 

Beylikdüzü’nde CHP’lilere Çağrı Var..!

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ ÜYESİ

ARKADAŞLARIMIZA ÇAĞRIMIZDIR. 

CHP Beylikdüzü Parti üyelerinden,  Mustafa Göçküncü, Dr. Deniz Çuhalı, Av. Reis Sönmez, Av. Şahin Erol, Turgay Eminoğlu, Necati Çetinkaya, Ramazan Bezem, Ümit Giriş, Feyzullah Aslan ve Yetkin İnan imzasıyla Beylikdüzü’nde belediye başkan adaylığı ile ilgili başkan Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan bir bildiri yayınlandı.

Seçmende Karşılığı Olanı İstiyoruz..!

 

Değerli Partili Arkadaşlarımız,                                                                                      

              Hepimizin bildiği gibi, ülkemiz 2019 Yerel Yönetimler Seçimine hazırlanıyor. Bu seçimler öncesinde,  üyeler ve seçmen nezdinde doğru adayların saptanması, bu konuda partimizde eylem ve söylem birliğinin sağlanması oldukça önem taşımaktadır. Zira; bu seçimler, ülkemizin içinde bulunduğu karanlık gidişata dur demenin son çıkışıdır.

               Tüzüğümüze göre adaylar;  merkez ataması, eğilim yoklaması ve ön seçim yöntemleri ile belirlenebilmektedir. Ancak,  yerel seçimlerde partimizin belediye başkan adayları, uzun zamandan bu yana parti Genel Merkezimizdeki dar bir kadro tarafından, belediye meclis üyeleri ise; bu dar kadronun atadığı belediye başkan adayı tarafından belirlenmektedir.

               Bu yöntem; belediye başkanı ve meclis üyelerini belirlemede, liyakattan uzak, siyasal bir duruşu ve “hikâyesi” olmayan, hatta parti ile hiçbir bağı bulunmayan kimliklerin belediye başkan adayı yapılmasına yol açmaktadır. Sonuç olarak bu yöntem, belirlenen bu adayların, belediye başkanı seçilseler de, parti örgütü ve yönetiminden uzak, tek başına yönetme keyfiyetine yol açmaktadır.

               Böylesi bir anlayışın, dar bir kadronun parti içi iktidarından başka bir işe yaramadığı tarihsel olarak sabittir. Sol ve sosyal demokrat partiler yapıları ve program itibariyle, parti örgütü ve üye temeline oturan partilerdir. Bundan vazgeçerek ve görmezden gelerek, sağ partilere öykünerek, sağın dilini kullanarak, iki dudak arasında parti yönetmek ve aday belirlemek, ne partiye, ne de ülkeye yarar sağlamaz. Bu durum, ülkenin bugün geldiği somut koşullardan da açıkça anlaşılmaktadır.

               Bütün bu somut gerçekler orta yerdeyken, üzülerek belirtmeliyiz ki, Genel Merkezimiz, bu sefer de deyim yerinde ise,“Atı, arabanın önü yerine arkasına koşmuştur.” Yerel seçimlerle ilgili adaylık başvurusunun adaylaşma yönteminin belirlenmesinden önce yaptırılması bunun açık bir örneğidir.

                  Yukarı da yazdığımız tüm bu tespitler ışığında, şunu söyleyebiliriz ki, yerelimiz olan Beylikdüzü’nde de benzer bir süreç işletilmeye çalışılmaktadır. Mevcut belediye başkanı, ilçe başkanı ve yönetimi, aday belirleme sürecini bu anti demokratik yöntemi fırsat bilerek ganimete dönüştürme gayretindedirler. İsmi partimizin İBB Başkan adayı olarak öne çıkan belediye başkanı; parti örgütünü, üyeleri ve seçmen iradesini yok saymaktadır. Mevcut belediye başkanı, ilçe yönetimi ve bazı partilileri ilçe merkezine toplayarak  “Ben İstanbul Büyükşehir adayıyım, Beylikdüzü’nde de yerime kimi istersem onu koyarım. Bana bu yetki Genel Başkan tarafından verildi” gibi açıklamalar yapmaktadır. Bu davranış biçimi ne parti içi hukukla ne de etik ve ahlakla örtüşmeyen bir anlayışı sergilemektedir.

              Bizler; Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak; üyelikten ve seçmen hukukundan doğan hakkımızı kullanarak, bu tür dayatmaları kimden gelirse gelsin şiddetle reddediyoruz. Bilinmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisi birilerinin özel mülkiyeti misali keyfince kararlar alabileceği bir kurum değildir. Cumhuriyet Halk Partisi; gözünü ihtiras bürümüş, kifayetsiz muhterislerin ve onların yaverlerinin, siyasi kariyer planlama ve sıçrama tahtası değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, bir grup işbirlikçinin, bir grup beton lobisinin, bir grup imar talancısının değil, halkın partisidir.

   Bizler; yani Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü üyeleri; belediye başkan adayımıza ilişkin olarak; kişiler ve kimlikler üzerinden değil, öncelikle ilkeler ve değerler üzerinden bir tarif yapılmasını istiyoruz. O tarif ise bizce şudur: Adayımız; partide geçmişi, örgütte karşılığı, yaşadığı kentte tanınırlığı, seçmende karşılığı olan, hiçbir şaibeye bulaşmamış birisi olmalıdır. Adayımız; kentin sorunlarını halka sorarak, halk meclisleri kurarak çözmelidir. Adayımız, kentin rantını bir avuç imar yağmacısına değil, kentlisine ve kentine kazandırabilecek, eğitimli, “İNSANA DOKUNAN” birisi olmalıdır. Bu tariflerin dışındaki kimlikleri dayatanlar; bilinmelidir ki, Beylikdüzünde seçimlerin kazanılmasını değil, kaybedilmesini istemektedirler. Bunun en somut örneği 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde yaşanmıştır. Partimiz ile geçmişi, partimiz ilkelerine dayalı bir hikâyesi, örgütle hiçbir bağı olmayan, üyelerin bile tanımadığı ve kabul etmediği adayı seçmenin kabul etmesini düşünmek aymazlıktır.

 

Son olarak şu çok iyi bilinmelidir ki; bütün bu gerçekleri görmezden gelerek, Beylikdüzü’nde örgüte rağmen örgütün istemediği bir adayı dayatanlar, burada alınacak muhtemel bir seçim yenilgisinin ve tarihi vebalin sorumluları olacaklardır.16.12.2018

 

                                                                                 Beylikdüzü Üye İnisiyatifi

              

 

                                                                                                       

 


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.