Beylikdüzü'nde Edip Akbayram Rüzgarı..!

Tarihin büyüsü Beylikdüzü’nü etkisi altına aldı. 4. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın Sahaf Söyleşileri’nde bu kez Evliya Çelebi ve İstanbul konuşuldu, Çardak Altı Sohbetleri’nde ise edebiyatta ve medyada kadın olmanın açılım

GÜNCEL 9.09.2017 13:06:52 4681 0
Beylikdüzü

Tarihin büyüsü Beylikdüzü’nü etkisi altına aldı. 4. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın Sahaf Söyleşileri’nde bu kez Evliya Çelebi ve İstanbul konuşuldu, Çardak Altı Sohbetleri’nde ise edebiyatta ve medyada kadın olmanın açılımı ele alındı. Günün konserlerle noktalandığı festivalde, yılların sesinden hiçbir şey kaybettirmediği Edip Akbayram sahne aldı. Sanatçı, gönüllere dokunan sesi ve parçalarıyla Beylikdüzü’ne duygu dolu anlar yaşattı.

 

Barış ve sevginin her gün farklı programlarla anıldığı; kültür, tarih, sanat ve eğlencenin iç içe olduğu festival, Beylikdüzü’ne tat katmaya devam ediyor. 17. yüzyılın önde gelen gezginlerinden olan, elli yılı aşkın süreyle Osmanlı topraklarını gezen ve gördüklerini 10 ciltlik Seyahatnâme adlı eserinde toplayan Evliya Çelebi’nin anlatıldığı sahaf söyleşisi, dinleyicileri tarihin gizemlerine doğru bir yolculuğa çıkardı.  Konuşmacı olarak katılan Mehmet Berk Yaltırık, Cengiz Özdemir, Ozan Sağsöz; Çelebi ve İstanbul hakkında ilginç anekdotlar paylaştı.

 

"Çelebi, Binbir Gece Masalları tadında bir dil kullanır"

 

"Seyahatname'nin günümüze ulaşması aydınlanmanın bir göstergesidir" diyen Cengiz Özdemir, Çelebiler çağının entellektüel bir devri tanımladığını söyledi. Evliya Çelebi'nin tercih ettiği dil kalıbı üzerinde duran konuşmacılar şunları söyledi: " Eserlerinde, anlatımında bir takım abartmalar var. Bu anlamda Çelebiyi Homeros'a ve Heredot'a çok benzetirim. Mizahi güçlü bir şahıstır. Hayali fantastik akımlar için müthiş bir ilham kaynağı. Çelebi, Binbir Gece Masalları tadında bir dil kullanır. Yazılı metin gibi değil bir sohbet havasında betimler. Etimolojiden çok faydalanır anlatımında. Kelime oyunları yapar.1630'dan itibaren İstanbul'u gezmeye başlar. Seyahatnamenin İstanbul kısmı 2 cilttir. Kuruluş efsaneleri var ilk ciltte. İkinci cilt gündelik, sosyal hayatı, esnafı dahi anlatır."

 

"O, Çok İyi Bir Yol Arkadaşıdır"

 

Çelebi'nin çoğunlukla fantastik bir anlatım tarzı benimsediğini belirten konuşmacılar, kendi yarattığı hayali kahramanlarla şehir tarihi anlattığını ifade ettiler. Mehmet Berk Yaltırık, "O, çok iyi bir yol arkadaşıdır. Seyahatname eseri ile zaman makinasına ihtiyaç duymadan farklı coğrafyaları görebilirsiniz." dedi ve herkese okumalarını tavsiye etti. Birbirinden renkli konuklarla değerli sohbetlerin yapıldığı Çardak Altı Buluşmaları’na ise kadın yazarlar Ayşenur Arslan, Deniz Türkali ve Deniz Yüce Başarır konuk geldi. Edebiyatta ve medyada kadın olmayı anlatan konuklar, hususu faklı bakış açılarından ele aldı.

 

"Kadınlara İnanıyorum"

 

Kadın olmanın Türkiye'de kolay olmadığının altını çizen Ayşenur Arslan, her ne koşulda olursa olsun kadınlara inandığını ve hemcinsleri ile çalışmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. İktidar ilişkilerini de yorumlayan kadın yazarlar, muhalefetin ve muhalif tavrın her zaman olması gerekliliğini ifade etti, merak taze olduğu sürece her zaman muhalif kalınabileceğini aktardı. Deniz Türkali ise "Sanat muhalefetin güçlü bir biçimdir ancak sanat her zaman  muhaliftir diyemeyiz; ancak muhalefet yapmak için fevkalade uygundur." dedi.  Kadınların baş tacı ve toplumdaki en önemli olgu olduğunu her fırsatta dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuklara çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

 

Edip Akbayram'dan Muhteşem Konser

 

4. Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın sahnesi, bir devi ağırladı. Edip Akbayram, o gece muhteşem bir kalabalığa konser verdi. Sanatçı söyledikçe, Beylikdüzü’nün gönlü titredi. Duygu yüklü anların yaşandığı akşamda Başkan İmamoğlu, Edip Akbayram'ı Beylikdüzü'nde ağırlamak ne mükemmel bir duyguymuş." dedi ve Akbayram’a çiçek ve plaket takdim etti. Sanatçı, her icra ettiği parçada barış ve sevginin gücünü bir kez daha vurguladı. Festivale kardeş belediyeler olan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker ve Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz da katıldı. İlçede ağırlanan başkanlar, festivaldeki coşkuyu yaşadı. Başkan İmamoğlu sahnede ayrıca Beylikdüzü'nün dönüşümünü gözler önüne seren hizmet ve vizyon projeleri halkla paylaştığı bir sunum gerçekleştirdi.

 

 

 


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.