Bilinçaltımızın Gizli Korkuları..!

GÜNCEL 25.06.2020 16:47:44 0
Bilinçaltımızın Gizli Korkuları..!

Bilinçaltımızın Gizli Korkuları

Merhaba start tv ailesi bugün sizler için korku sinemasını işledim. Korku sinemasında geçen temalardan insanların neden korku filmleri izlediklerinden korku filmlerinin doğuşundan bahsettim. ‘’İnsanlar bir kişinin yüzünü gizleyen, maske gibi, herhangi bir şeyi rahatsız edici bulurlar. Çünkü bu o kişinin kimliğini ve duygusal durumunu anlayabilme yolunuzu da maskeler. Bizler birinin güvenilir olup olmadığını, kızgın mı yoksa mutlu mu olduğunu, tanıdığımız bir kişi olup olmadığını anlamak için yüze bakarız. Ağır bir yüz makyajı, hele ki yüze sahte bir gülümseme de çizilmiş ise bu bilgilerin çoğunu anlaşılmaz hale getirir. Böylece karşınızdaki kişinin kızgın ya da üzgün olduğunu anlayamazsınız.

İnsanlar mimiklerini göremedikleri varlıkların durgun, olağan ve tepkisiz yapılarından çekinme eğilimi içerisindedir. Bu nedenle duygularını gözlemleyemedikleri bu maskelere karşı kendilerini anlam veremedikleri bir gizem çukurunda bulurlar. Ve böylece anlamlandıramadıkları mimikler nedeniyle kendi savunma mekanizmalarını her türlü tehdide açık olduğunu hissederler.’’(Psikolog Elan Barenholtz) Ağır Makyaj Ve Korku Sineması Maskelerden ağır makyajlardan bilinmezlik sağlayan duygulardan korkarız.

Varoluşumuzun en büyük temeli içgüdülerimizdi. İçgüdülerimiz sayesinde hayatta kalırız ve bilinmezlik bize sinyal göndererek o durumdan uzak dur mesajı verir. Palyaçolardan bu yüzden korkarız. Yapay sahte bir gülümseme ve ağır beyaz bir makyaj beynimize uzak dur kork sinyalleri gönderir ve korkarız. Korku sinemasının ilk ortaya çıkması da feminizm hareketlerinden sonra kadının iş hayatına atılarak evini çocuklarını geride bırakması ve erkek egemen toplumun, erkek egemen sinemanın bundan rahatsız olması durumuyla ortaya çıkmıştır.

Bilinmeyen görülmemiş bu maddi özgürlük karşında erkeklerin korkması kadına sinemada bir yer verdi demek mümkündür. İnsanlar sinemada kendi korkularını kendi arzularını izleyerek tatmin olma rahatlama içerine girerler. Sinemada kendi korkuları ile karşı karşıya gelen seyirci rahatlama yaşamıştır. Korku hem ruh bilimi hem de tıpta kendine yer edindiği gibi sinemada da bir yer bulması böylece kaçınılmaz olmuştur. Hemen hemen her türlü korkunun sinemada bir yansıması olmuştur.

“Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” Projesiyle Anlamlı Fidan Dikimi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.

Ertan, Güven Tazeledi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Gazeteciliğin Sırrı Açıklandı: Bir Günde Olunmuyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENLER - Genç iletişimciler ile medya sektörünün deneyimli isimlerini buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta gazeteci Ersin Çelik’i konuk etti.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / BAĞCILAR - Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’in ilk haftasında taraftarlarına büyük bir mutluluk yaşattı.

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, ilçe sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak belediyeye bağlı spor salonlarında kapsamlı bir yenileme çalışması yaptı.

4 Bini Aşkın Fidan Öğretmenler İçin Toprakla Buluştu

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü bu yıl çok daha anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi, ilçede görev yapan tüm öğretmenler adına 4 bini aşkın fidan bağışında bulundu

Oda ve Birlikler Bilgileri Bakanlığa Bildirecek

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - 27 Kasım 2025’te Resmî Gazete’de yayımlanan 584 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 2026 yılı itibarıyla basit usulden gerçek usule geçecek mükellefler için önemli değişiklikler.

Bayraktar, Türkiye Enerji Zirvesi’nde Enerji Piyasalarıyla Buluşacak

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl 15’incisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi’nde özel bir oturumda sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.

Kamburoğlu, Hakkında Çarpıcı İddialar..!

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da son haftalarda en çok konuşulan konulardan biri, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Can Kamburoğlu hakkında ortaya atılan iddialar oldu.

İlçe Başkanı Yoğun Bakımda mı?

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Milliyetçi Hareket Partisi Antalya teşkilatı, geçtiğimiz gün Ankara’ya kalabalık bir heyetle ziyaret gerçekleştirdi. Ancak Alanya kamuoyunda dikkat çeken bir detay vardı.

“Bilim İnsanları: ‘Kâinatta Tesadüfe Yer Yok’”

Gaziantep’te buluşan bilim insanları, kâinatın işleyişine dair disiplinler arası çalışmaların Kur’an’ın gösterdiği hakikatle dikkat çekici bir uyum taşıdığını vurguladı.

Alanya Turizminin Yeni Başkanı Belli Oldu

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) için heyecanla beklenen seçimler, Alanya Kültür Merkezi'nde turizmcilerin yoğun katılımıyla tamamlandı

Lüks Araç’ Krizi Büyüyor...

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya'da bir iş insanının lüks otomobilinin, kendisine "daha üst segment bir araç sağlanacağı" vaadiyle alınmasına rağmen ne vaat edilen aracın teslim edildiği,

Tam Gün Eğitim, Maarif Modeliyle Güçlenen Okul

Eğitimden Haberler internet sitesinin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Esenyurt Namık Kemal İlkokulu Müdürü Murat Kızılkaya ile bir araya geldi.

Postacı: Eğitim Meşalesi Öğretmenlerin Elinde Yükselecek

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, ilçede görev yapan öğretmenleri bir araya getirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.