Bilmeden Film Yapmak İmkânsız

“Film Gibi” programında, yürüttüğü sosyal sorumluluk işleriyle de tanınan oyuncu Turgay Tanülkü sinemaseverlerle bir araya geldi.

İSTANBUL 25.02.2020 16:05:07 2637 0
Bilmeden Film Yapmak İmkânsız

Bilmeden Film Yapmak İmkânsız

“Film Gibi” programında, yürüttüğü sosyal sorumluluk işleriyle de tanınan oyuncu Turgay Tanülkü sinemaseverlerle bir araya geldi. 1981yılından beri "kader mahkûmları"nı tiyatroyla buluşturan Tanülkü, cezaevinden bakımını üstlendiği çocukların iyi işler yaptığını, torunları olduğunu söyledi.

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ve her ay Türk Sineması’na emek vermiş bir ismin konuk olacağı “Film Gibi” programının ilk konuğu oyuncu Turgay Tanülkü oldu. Moderatörlüğünü Şeref Yumurtacı’nın yaptığı etkinlik, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Tanülkü, sanat hayatını ve cezaevlerine tiyatroyu götürdüğü "Son Kuşlar" projesini anlattı.

CEZAEVİNDEN ÇOCUK BAKIMI ÜSTLENDİ

Oyuncu Turgay Tanülkü, 1981'den bu yana cezaevlerinde tiyatro oynadığını ve bugüne kadar 57 cezaevinde yaklaşık 100 bin mahkûma ulaştığını belirtti. İlk kez 1981'de cezaevlerinde tiyatro yapmaya başladığı bilgisini veren Tanülkü, "kader mahkûmları" olarak tarif ettiği insanlarla ilgilenebilmek için böyle bir yolu tercih ettiğine dikkati çekti. Aynı yıl Ulucanlar Cezaevi'nden ilk kez bir çocuğun bakımını üstlendiğine söyleyen oyuncu, "İlk aldığım çocuğum şimdi 45 yaşında. Oğullarım, kızlarım, torunlarım var. Dostlarım var, onlar çocuklara bakıyor. Küçük olanlar Uşak'ta köyde yaşıyor. İlkokulu, ortaokulu, liseyi Uşak'ta okuyorlar ama üniversiteyi İstanbul, Ankara, İzmir'de kazanmak zorundalar. 17 tanesi şimdi üniversite okuyor. Mezun olanlar var. Hepsi toplandığında 101 kişi oluyor. 2'si savcı, biri avukat oldu." ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN BAKIMLARINI NASIL KARŞILADI?

Turgay Tanülkü, çocukların bakımını nasıl karşıladığı yönündeki soruyu, "Zengin değiliz zaten. Bir çay ocağımız var, eşimle yaptık. Diziden, tiyatrodan gelenler çocuklarıma yetiyor. Birinin elbisesini diğeri tamir edip giyecek kadar samimi. Savcı olan oğluma ortaokulda aldığım telefonla üniversiteyi bitirdi. Çünkü gelirimiz belli ama şükür, kimseye minnetimiz yok. Yaradan'dan başka kimseye de minnetiniz olmamalı zaten. Kiramızı ödedikten sonra bizden iyisi yok." şeklinde cevapladı.

CEZAEVİNİ BİLMEDEN FİLM YAPMAK İMKÂNSIZ

Son yıllarda yapılan hapishane konulu film ve diziler hakkında konuşan Turgay Tanülkü, sevenleri ile bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade etti. Cezaevlerinin görünenden farklı olduğunu ifade eden Turgay Tanülkü, “Oyunculuk farklı bir şey. Bir de bu gibi konuları incelemek lazım. Sokağı bilmeyenin sokakta oynaması veya yönetmesi biraz zor. Cezaevleri düşünüldüğü gibi değil. Yaşanmadan, orayı bilmeden cezaevi ile ilgili film yapmak imkânsız.” şeklinde konuştu.

CEZAEVİNDE HİÇ ZİYARETÇİM YOKTU

Tanülkü, konservatuvarda okurken tutuklandığını, gardiyanlar eşliğinde okula gidip geldiğini ve cezaevinde hiç ziyaretçisi olmadığını dile getirdi. Son olarak "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde rol alan Turgay Tanülkü, söyleşinin ardından, izleyicilerle fotoğraf çektirdi.

 

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.