Binaların Çoğu Yenilendi
Büyükçekmece’de deprem riski taşıyan 8 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.
Koronavirüs ile mücadele ederken depreme karşı alacağımız tedbirleri unutmuyoruz diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de vuku bulacak depremde yıkılacak ne kadar bina varsa onları deprem yıkmadan önce biz yıkmaya kesin kararlıyız” ifadesini kullandı.
Olası bir deprem nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Mahallesi’ndeki 8 blok 64 bağımsız bölümden oluşan riskli yapıların yıkımını gerçekleştirdi.
“20 binden fazla konut yeniledik”
Depremde yaşanabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek için koronavirüs salgını döneminde bile çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükçekmece Belediyesi, ilçedeki riskli binaların çoğunu yeniledi.
Belediyenin teknik ekibi ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün ulus olarak hep birlikte koronavirüs ile savaşa girmiş olabiliriz. Ama arkamızda büyük bir deprem var. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu hiç aklımızdan çıkartmıyoruz. Büyükçekmece’de şuanda 20 binden fazla konutu yeniledik. Bugün 8 bloktan oluşan yaklaşık 65 daireden oluşan bir siteyi yıkıyoruz. Kısa zamanda depreme dayanıklı modern bir site tekrar burada hayat bulmuş olacak. Koronavirüsle dünya ve ulus olarak mücadele ediyoruz ama biz özellikle Marmara bölgesindeki belediye başkanları deprem olgusunu asla aklımızdan çıkartmadan eş zamanlı götürmek zorundayız. Biz burada hem koronavirüsle mücadelemizi devam ettiriyoruz hem de depremde yıkılabilecek bütün binaları yıkıyoruz ve yenilemeye devam ediyoruz”
Büyükçekmece Mimaroba Ortaokulu Müdürü Gürkan Bayoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Atatürk Öğretmen Evi Müdürü Muhammed Lütfullah Güvenç, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Yunus Emre Kakı, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi ve iş insanlarından Engin Doğru, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
AK Parti Büyükçekmece eski ilçe başkanlarından, belediye başkan adayı, siyasetçi, iş insanı ve mali müşavir Recep Erol, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Marmara Nakliyeciler Derneği Başkanı Halil Kanat, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Siyasetçi ve iş adamı Serdal Güzel, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı gazeteci yazar Tuncer Dağ, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Dalyan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yönetim Kurulu Başkanı Yonca Yaman, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
MHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Grup Başkan Vekili Mehmet Tuvalak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.