Binlerce Memurun Beklediği Zam Müjdesi Geldi..!

Binlerce memurun dört gözle beklediği zam müjdesi, Bakan Sarıeroğlu'ndan geldi. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, en düşük memur maaşının zam sonrasında 2018'in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükseleceğini açıkladı. En düşük memur

EKONOMİ 22.08.2017 20:08:02 0
Binlerce Memurun Beklediği Zam Müjdesi Geldi..!

Binlerce memurun dört gözle beklediği zam müjdesi, Bakan Sarıeroğlu'ndan geldi. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, en düşük memur maaşının zam sonrasında 2018'in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükseleceğini açıkladı. En düşük memur emeklisinin maaşı bin 945 lira olacak.

 

 

 

5,1 milyon memur ve memur emeklisi için toplu sözleşmede uzlaşma sağlanması sonrasında imza töreni düzenlendi.

 

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Zam konusunda mutabakata vardık. En düşük memur maaşı aile yardımı dahil 2018'in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükselecek. 2019'un ikinci yarısında 3 bin 198 liraya yükselecek. Emeklilerle ilgili de artışlar söz konusu. En düşük memur emeklisi 2018'in ilk yarısında bin 945 liraya yükselecek. Maaş artışları kamu mali dengesini gözetmeyi temel alan bir anlayışla gerçekleştirildi."

"Kümülatif Artış Oranı Yüzde 17,54'e Çıkarıldı"

Törende konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bakanımız sendikacılık kökenli olmasaydı işimiz daha zor olabilirdi. Karşılıklı imzalayacağımız toplu sözleşme sürecine çok önemli katkılar olmuştur. 14 Ağustos'ta Kamu İşveren Heyeti yüzde 3+3'lük zam teklifiyle gelmişti. Sonraki süreçte yoğun mesai sonucu ikinci teklif kümülatif olarak yüzde 16'ya çıkarılmıştır. Yüzde 25 oranında artış ilk teklife göre önemliydi. İlk teklifte kümülatif artış oranı yüzde 12,5 iken son teklifle yüzde 17,54'e çıkarıldı" dedi.

 

Hükümet ile sendikalar arasındaki "4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri" kapsamında, kamu çalışanları ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3,5; 2019 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Ertan, Öğretmenlerimizin Emeğini Yaşatan Bir Proje

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 No’lu Şube, Öğretmenler Günü’ne özel anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek her üye adına bir fidan dikti.

Dağ, Amacımız Ahlaklı, Vatanını ve Ailesini Seven Bireyler Yetiştirmektir

www.egitimdenhaberler.net internet sitesinin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Yusuf Özvatan Ortaokulu Müdürü Özkan Dağ ile bir araya geldi.

Bilgiç: Eğitim Çıtamızı Yükseltmeye Devam Edeceğiz

egitimdenhaberler.net imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün, Koç Ortaokulu Müdürü Şaban Bilgiç’i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Nehir Yatağında Bir Kişi Ölü Bulundu

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’nin Keşan ilçesinde bir kişi nehir yatağında ölü bulundu. Kimlik tespiti ve olayın meydana gelişine ilişkin soruşturma sürüyor.

Erten, Amacımız Sendikal Çalışmaların Gücünü Artırmak

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 Nolu Şube Başkanlığı, sendikal çalışmaların gücünü artırmak ve bölgesel iş birliğini pekiştirmek amacıyla Silivri İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.

27 İlde FETÖ'ye 71 gözaltı!

27 ilde FETÖ'ye 71 gözaltı!

SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk...

SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde kaç arttı..

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe

Trabzon’da Balkan Harbi şehitleri anılacak

Trabzon’da Balkan Harbi şehitleri anılacak

Bilgi ve iletişim sektörü revaçta

Hizmet üretiminde bilgi ve iletişim sektörü revaçta

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Kandilli’den Marmara için kritik adım!

Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu buluştu

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Bursa’da buluştu

Meram’da çocuklar doğa için yarışacak

Konya Meram’da çocuklar doğa için yarışacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.