‘Bir Başarı Hikayesi’ Konferansına Yoğun İlgi

Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği (BÜYGİAD) Başkanı Muhammed Mustafa Karayün ve yönetimi tarafından organize edilen “Bir Başarı Hikayesi” konulu konferansın bu akşamki konuğu dünyaca ünlü mucit ve işadamı Erbaka

İSTANBUL 23.02.2019 14:29:48 4883 0
‘Bir Başarı Hikayesi’ Konferansına Yoğun İlgi

Büyükçekmece Genç Girişimci İşadamları Derneği (BÜYGİAD)  Başkanı Muhammed Mustafa Karayün ve yönetimi tarafından organize edilen “Bir Başarı Hikayesi” konulu konferansın bu akşamki konuğu dünyaca ünlü mucit ve işadamı Erbakan Malkoç olurken, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur ve Büyükçekmece ilçe protokolü yoğun ilgi gösterdi.

BÜYGİAD tarafından düzenlenen “Bir Başarı Hikayesi” konulu konferansa, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, Ak Parti Büyükçekmece Gençlik Kolları Başkanı Atakan Esmer, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Kadri Cemil Yayla, Büyükçekmece Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı ve mevcut Belediye Başkan Adayı Halil Eker, Büyükçekmece İlçe Spor Müdürü Oktay Şahin, İlçe Tapu Müdürü Ekrem Çalışkan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Semih Çakar, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Gazeteci Yazar Ahmet Karayün, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Bedir Gürses, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Rahmi Yazıcı, Türkiye Gençli Vakfı Büyükçekmece Şube Başkanı Selman Demirel, İstanbul 3. bölge Aybastılılar Derneği Başkanı Yusuf Karademir ve İstanbul Kayserililer Dernek Başkanı Fikret Şahin gibi birçok isim katıldı.

 

“Bir Başarı Hikayesi”

 

BÜYGİAD Başkanı Muhammed Mustafa Karayün’nün açılış konuşmasını yaptığı konferansta, “Değerli Katılımcılar, kıymetli hazirun, BÜYGİAD Ailem hepinizi selamların en güzeli olan Allah'ın selamıyla selamlıyorum.  Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Başarı Hikayeleri konseptimizdeki hedefimiz mücadele ruhuyla, kendi hikayesini kendi yazan, vazgeçmeyen, hayallerinin üzerine giden, iş insanlarımızla, girişimcilerimizi bir araya getirmek ve tecrübe paylaşımında bulunmalarını sağlamaktır. Bugüne kadar gerçek başarı, başaracağına inananların olmuştur ve de olmaya devam edecektir. Ön yargılardan uzak, başarmayı hedefleyen ve daima ileriye bakan, inanmış ve adanmış bir girişimcinin önünde durulması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

 

“İnananlar Mutlaka Kazanacaktır”

 

Şundan emin olmalısınız ki inananlar mutlaka kazanacaktır Diyen Mustafa Karayün şöyle devam etti: “Hz. Musa Rabbinin buyruğuyla "Benim rabbim Nil nehriyle Mısır'a hayat verir" der. Firavun ise "ben Nil nehrini tersine akıtırım" iddiasında bulunur. Hz. Musa "Hadi" dediğinde Firavun zaman ister. Ertesi gün buluşmak üzere sözleşirler. Hz. Musa rabbinin buyruğunu yerine getirmenin huzuru ile uyur. Ertesi gün Firavunun söylediği gibi Nil tersine akmaya başlar. Hz. Musa Yaradan’a yakarır "ben senin söylediğinden başka bir şey söylemedim neden böyle irade buyurdun" Senin söylediğin doğrudur der Yaradan ama sen uyurken o dua etti, ben herkesin rabbiyim herkesin dualarına cevap veririm. Her şeyden evvel şundan emin olmamız gerekir, öyle bir rabbimiz var ki  kendisinden isteyeni asla boş çevirmez. Dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun Allah'ın adaleti herkesin üzerinedir. Öyleyse tüm dünya toplanıp karşınızda dursa, Allah istiyorsa size galip gelemezler.

 

“Nefsimizi Eze Eze Çalışmalıyız”

 

Kıymetli Misafirler, sevgili dostlarım hepimiz biliyoruz ki, İnanmanın, İstemenin, bu uğurda canla başla, dosdoğru çalışmanın neticesi zafere gebedir. Fakat öyle bir çalışmalı ki, bedenlerimize acımadan, uykuya yenik düşmeden, nefsimizi eze eze. Korkmayın vücudunuzu ne kadar zorlarsanız size daha fazlasını vermeye hazır bir mekanizmadır, bilirsiniz bir motorun açılması için zorlamak gerekir.  Dünyada örneklerine sıkça rastlamak mümkün, İnanan ve inandığı dava uğruna çalışanlar hep başarılı olmuştur. Edison yarımşar saatlik periyotlarda günde 3 saat uyuyordu, İbni Sina 2 saat uyurdu, Yavuz Sultan Selim Han neredeyse uyumaz gecelerinin çoğunu kitap okuyarak geçirirdi. İster Bilim Adamı, İster İlim Adamı, İster devlet başkanı olsun dünyaya nizam veren isimlerin ortak alışkanlıkları, çok çalışmak, çok okumak ve inanmaktır.

 

"Çalışırken, en çirkin insan bile güzeldir"

Kıymetli misafirler, ön yargılarımızdan arınıp hedeflerimize inançla ve aşkla koştuğumuzda sadece kendi hayatlarımıza değil, tüm Türkiye'ye değer katacağımıza inanıyorum. "Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir. Üstad Necip Fazıl'ın bu sözünü hatırlattıktan sonra kâinatın Güneşi, iki cihan sevincimiz, Hz. Muhammed Mustafa  S.a.v'in şu hadisi ile konuşmamı sonlandırmak isterim. "Çalışırken, en çirkin insan bile güzeldir."

 

Teşekkür!

Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan, siz değerli büyüklerimize, kıymetli genç girişimci kardeşlerimize ve bu programın hazırlanmasında gecesini gündüzüne katan değerli yol arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bizleri kırmayarak davetimize icabet eden DizaynVip Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç beye de huzurlarınızda ayrıca teşekkür etmek isterim.”

 

“Anlayışımız Benzersiz Ve Zamansız Olmaktır”

 

Söze katılımcılara teşekkür ederek başlayan DizaynVip Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç, “Tasarım anlayışımız, benzersiz ve zamansız olmaktır. Her işimizde daha önce yapılmamışı yapıyoruz. Otomobilleri zamandan ve mekândan bağımsız olarak dönüştürüyoruz. Böylece özel olana sahip olma lüksünüzü garanti altına alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Başarı zorluklarla mücadele etmektir”

 

Erbakan Malkoç, “Gençler bunu ajitasyon olarak almasınlar, beni zaten tanıyanlar biliyor. Şimdi bakıldığında  adam iş adamı, parası var, arabaları var deniyor. Ben çocukken ayakkabım yoktu. Bırakın onu, yarı tok yatardım, bırakın onu ben otomobilleri öküz arabasıyla çarşıya giderken yolda görürdüm. Ben böyle bir çocuktum. İlkokul mezunuyum. Annem babam vefat etti, İstanbul'a geldim. Hiç bir şeyim yoktu. Ben hayata sadece tutunmak için tamirhane çıraklığı istedim ve oradan başladım. Başarı zorluklarla mücadele zanaatıdır. Başarı para kazanmak, servet sahibi olmak çok büyük işler yapmak değildir. Başarı zorluklarla mücadele etmektir. Eğer başarıyı gerçekten istiyorsanız mücadeleci ruhunuzu en üst seviyeye almak zorundasınız. Başladığım günden beri böyleyim” şeklinde konuştu.

 

“Güçlü Olmalıyız”

 

Ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Ne olursanız olun eğer gerçek manada ekonominiz güçlüyse kimse size engel olamaz diyen Malkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ekonomi olarak güçlü değilseniz barışa dahil olamazsınız. Güçlüyseniz sizi dinlerler. Etnik kökeni ne olursa olsun. Ben dünyaya iz bırakacağım. Dünya da bu tarz otomobilleri hayal edenler Türkiye’ye gelecek. Ben bu borcu ülkeme ödeyeceğim. Dünyada ilk Cenevre Otomobil Fuarında Türkiye’den katılan firma ünvanını aldık.

 

“Ben Dünyaya İz Bırakacağım”

 

Sizin ülkenizde bu işin önüne engel koyuyorlar. Araca dokunursan sizi içeri atarız diyorlar. Ben neler yaşadım ama dedim ya başarı zorluklardan gelir. Bana soruyorlar sizin kırılma noktanız var mı diye. Benim her yerim kırık. Ben dünyaya iz bırakacağım. Ben ülkeme bu borcu ödeyeceğim. Cenevre otomobil fuarına Türkiye'den katılan ilk şirket ünvanını alacağız. Biz Türk şirketi olarak kişiye özel otomobil dizaynında dünyadaki devler arasında yerimizi alacağız. Türkiye'yi dünya arenalarında en iyi temsil eden şirketiz. Ben gençlere buradan şunu söylemek istiyorum, bizim yani Erbakan Malkoç önderliğindeki şirketimizin  bugüne gelmesindeki en büyük özelliği; ben ne istediğimi çok iyi biliyorum ve çok mücadele ediyorum. Çok çalışmaktan kastınız ne bilmiyorum sizin ama ben 20 saat çalışıyorum. Benim hayallerim farklı, dertlerim farklı, hedeflerim farklı. Başarı dünyadaki en güzel tatlıdan daha tatlıdır. Lütfen başarılı olmak için mücadele edin. Yapamazsın edemezsin diyenlere takılmayacaksın.”

Beylikdüzü Haber Merkezi(BHM)


Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.