Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Pazar günü, 1200’ü yabancı 2 bin 400 yüzücü Asya’dan Avrupa’ya yüzecek.

SPOR 19.07.2019 13:34:18 4214 0
Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

 

İstanbul Boğazı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

Coşkusunu 31. kez Yaşayacak

 

Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımına 30 yıldır önemli katkı sunan ve “Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için yerli ve yabancı toplam 2 bin 400 yüzücü Pazar gününü bekliyor. Yarıştan bir gün önce 20 Temmuz Cumartesi günü Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda “Show Swim” etkinliği yapılacak.

 

19 Temmuz Cuma günü ise büyük yarışla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, IOC Asbaşkanı ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda bu yıl 31.’si düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na dair değerlendirmeler paylaşıldı.

 

Dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce yüzücüyü, dostluk, yarışma heyecanı ve en önemlisi iki kıta arasında yüzme deneyimi için buluşturan, Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” seçilen ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl 21 Temmuz Pazar günü Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda yapılacak. Kuruçeşme’den saat 08.00’de kapıları açılacak olan tekneler ile Kanlıca İskelesi’ne gidecek olan yüzücüler, saat 10.00’da yarışa başlayacak. Kuruçeşme’de bitecek olan yarışın ödül töreni ise saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

 

Büyük yarış ile ilgili 19 Temmuz Cuma günü düzenlenen basın toplantısı, Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, WOWSA tarafından 2018 yılının açık su yüzücüsü seçilen, geçtiğimiz günlerde Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen yüzücü Ion Lazarenco Tiron’un yanı sıra geçen yılın kadınlar genel klasman birincisi Hilal Zeynep Saraç’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim’in, “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, adı ‘’kıtalar arası’’ olsa da bu ‘’kıtalar üstü’’ bir yarış. Bu yıl 59 ülkeden yüzücüyü iki kıta arasındaki Boğaz’da kulaçlarla bir araya getiriyoruz, bu dünyanın neredeyse üçte birini Boğaz’da buluşturmak demek. Bizim için bu yarışın en büyük anlamı farklı düşünceden, farklı ülkelerden insanları bir araya getirmesiSporla özdeşleşen değerlerin toplumlara olan katkısının farkındayız. Bu kapsamda, olimpik kültürün ve spor eğitiminin yaygınlaşmasında büyük emekleri olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin istikrarlı bir destekçisiyizBu yıl 31 yaşına girecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na 15 yıldır destek vermekten gurur duyuyoruz. Bu organizasyon İstanbul’un ve Türkiye’nin tanıtımına büyük katkısı olan en önemli ulusal ve uluslararası etkinliklerinin başında geliyor. Yabancı misafirlerimiz ülkelerine döndüklerinde İstanbul Boğazı’nda ve Türkiye’de yaşadıkları bu keyifli deneyimden mutlulukla bahsediyorlar” dedi.

 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener: “Bu yıl rekor sayıda 59 ülkeden 2400 yüzücüyü ağırlayacağız. Bu kadar çok ülkeden, bu kadar farklı kültürlerden sporcu ağırlamak bizim için de eşsiz bir duygu. Bu yarışmanın yapılmasında bize 15 yıldır destek olan Samsung Electronics Türkiye’ye ve değerli dostum DaeHyun Kim’e bu eşsiz deneyimi birlikte yaşattığımız için teşekkür ederim. Başta İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bize eşlik eden tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ederim. İstanbul Boğazı gibi bu kadar yoğun bir su yolunun yılda bir kere kapatıldığı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 5 kıtayı yüzerek birleştiren ilk yüzücü Marcos Diaz ve Ocean Seven maratonunu tamamlayan 8 yüzücüden biri Moldovalı Ion lazerenko Tiron da bizimle birlikte olacak. Geçtiğimiz yılın genel klasman kadınlar birincisi Hilal Zeynep Saraç ve erkekler kategorisindeki birincisi Doğukan Ulaç da bu sene Show Swim etkinliğine katılacak. Şimdiden tüm yüzücülerimize başarılar diliyorum” dedi.

 

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta ise: “31. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için artık start vermiş bulunmaktayız. Bu yıl kayıtları açtığımız 4 Ocak tarihinde, tüm yabancı yüzücü kotaları 28 dakika içinde doldu. Yerli yüzücülerimizi de ülkemizin 5 ayrı bölgesinde seçme yarışları yaparak belirledik. 2400 yüzücümüzün bu yıl ki yarışta da eşsiz bir heyecan yaşayacağına inanıyor, tüm yüzücülerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Ion lazerenko Tiron: “59 ülkeyi bir araya getiren TMOK ve Samsung’a teşekkür ederim. 6 yıl barışı teşvik etmek için Oceans 7 maratonuna başladım. Bugün de aynı amaçları güderek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katılacak olmak benim için büyük bir gurur” dedi.

 

Hilal Zeynep Saraç ise: “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda geçtiğimiz sene genel klasman kadınlarda birinci olmuştum. Bu yıl da oldukça iddialıyım ve Boğazda yüzecek olmaktan dolayı mutluyum” açıklamasında bulundu.

 

5 Kıtayı Yüzerek Geçen Sporcu İstanbul’a Geliyor

Bu yıl, kariyeri boyunca maraton yüzme yarışlarında çeşitli dünya rekorları kıran, 5 kıtayı birbirine bağlayan 4 kanalda yüzerek kıtaları birbirine bağlayan ilk kişi olan Dominik Cumhuriyeti’nden yüzücü Marcos Diaz yarış için İstanbul’a gelecek. 2009 yılında Okyanusya’dan Asya’ya, Papua Yeni Gine’den Endonezya kıyılarına kulaç atan yüzücü, 2010 yılında Birleşmiş Milletler tarafından İyi Niyet Elçisi seçilmişti. Marcos Diaz, 20 Temmuz Cumartesi günü yapılacak Show Swim etkinliğinde yer alacak.

 

Canlı Yayınlanacak

Bu yıl 31’incisi düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 21 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Yarış, S Sport kanalından canlı yayınlanacak. S Sport Digiturk 85. kanal, Dsmart 78. kanal, TV+ 77. kanal ve Tivibu 74. kanaldan izleyicileri ile buluşuyor. Dileyen izleyiciler S Sport Plus’tan da yarışı izleyebilecek.

 

 

İLK’LER ve EN’LER

•Parkur Rekoru (Erkekler): Alican Alaçlı 39:07:11 (2006)

•Parkur Rekoru (Kadınlar): Beren Kayrak 40:50:35 (2006)

•Üst üste ve toplamda en fazla birincilik alan yüzücü: Hakan Eskioğlu (7 kez üst üste, toplamda 10 kez)

•En yaşlı yüzücü: Levent Aksüt, 89 yaşında (Yarışa 29 kez katılan Aksüt, 2018 yarışına küçük oğlu ve torunu ile birlikte katıldı. Dede, oğul, torun: 3 kuşak yüzücüler)

•En genç yüzücü: Eda Güney, 13 yaş 10 ay (2014)

•Yarışa Katılım Rekoru: F. Nazan Göğen (30 yarış)

•Yarışa Katılım Rekoru (Yabancı): Ignat Cazmalı – Moldovya (14 kez)

•Kıtalararası Yüzücü Rekoru (Yarışı tamamlayan yüzücü): 2.318 (2018)

 

Rakamlarla SAMSUNG Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

•Bu yıl 31. si düzenleniyor.

•Elemeler 5 şehirde yapıldı. İstanbul, Adana, İzmir, Ankara ve Samsun.

•Parkur 6,5 kilometreden oluşuyor. Kanlıca ve Kuruçeşme arasında yapılacak.

•2400 kişi katılacak. 1200 yüzücü yabancı ülkelerden, 1200 yüzücü Türkiye’den.

•59 ülkeden yarışa başvuru yapıldı.

•1200 kişilik yurt dışı kontenjanı 28 dakikada doldu.

•Rusya 6 dakikada kotasını doldurarak 370 kişi ile en çok katılımcıya sahip olurken, 356 yüzücü ile 11 dakikada kotasını dolduran Ukrayna 2. sıradaki yerini aldı.

•14 yaşından 89 yaşına kadar katılımcılar olacak.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.