Boğaziçi Okulları, Gazetecilerle Buluştu

Esenyurt Boğaziçi okulları, bölge basın mensuplarına kahvaltılı program düzenledi. Boğaziçi Okulları Kurucusu Oğuzhan Ertuğrul, gazetecilere okulu gezdirerek okulu tanıttı

EĞİTİM 13.11.2018 18:32:25 5284 0
Boğaziçi Okulları, Gazetecilerle Buluştu

"Kalite Tesadüf değildir." 

 

Esenyurt Boğaziçi Okulları Kurucusu Oğuzhan Ertuğrul, okulu tanıtmak amacıyla bölgedeki basın mensuplarını davet ederek kahvaltı programında bir araya geldi.

Kahvaltıdan sonra okulu gezdiren Okul Müdürü Vedat Güven, daha sonra konferans salonunda basın açıklaması yaptı. Eğitime verdikleri değeri, dile getiren Güven: "Haftasonu ingilizce kurslarıyla dil eğitimi veriyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerimiz, eğitimini tamamladıktan sonra iyi derece ingilizce konuşarak hayata atılmalarını amaçlıyor. Kuruluş amaçlarımızdan bir tanesi de; Bölgedeki okulların durumunu gördüğümüzde, çok kalabalık ve fiziki şartları çok uygun olmayan okullarda eğitim görüyor çocuklar. Biz kuruluşumuzu yaparken amacımız, çocuklarımız sağlam bir alt yapıyla eğitim görüp liseye hazırlansınlar. Tabi hayata atılırkende, bilişim, teknoloji, robotik, dans, sanatlar gibi alanlarda eksik kalmasınlar. Okulumuzda akademik eğitimler dışında, tekvando, judo, bale eğitimi gibi kurslar veriliyor. Öğrencilerimiz resim, bilişim kodlama, görsel sanatkar ve müzik gibi kurslarla sosyal aktivitelerle hayatlarına farklı bir bakış açısı katıyorlar. 

 

Okulumuzu açarken, burada daha fazla çocuğu konteyjan dışı alarak öğrenim görmesini sağlamak değil, buraya gelen mutlu bir öğrenci profili oluşturmak amacıyla açtık okulumuzu. Okulumuzun 2 katı eğitim görmeleri için dersliklere ayrılmış durumda. Diğer 3 katı da çocukların ihtiyaçlarını karşılamak adına, sosyal aktivite ve mesleki eğitimlerini alacakları atölyelerden oluşuyor. 

 

Amacımız iyi bir eğitim alan öğrenci profili ile beraber, dil eğitimini en üst seviyede tamamlayan bir nesil yetiştirmek. İyi bir eğitim alırkende, mutlu, sosyal yönden kendisini geliştirmiş, kendisiyle barışık, sorgulayan ve düşünebilen bir nesil yetiştirme projesidir. Esenyurt'un tüm yerel gazetecilerine davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

"Çocuklarımız Yarının Büyükleri olacaktır." 

 

Okulun kurucusu Oğuzhan Ertuğrul ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, "Yarının büyükleri olacak çocukların kaliteli bir eğitim alarak, hayatta başarılı olabilmesi ve eğitim alırken eğlenip kendinin farkına varması için çalışıyor ve çabalıyoruz. Esenyurt'ta anaokulu, ilköğretim ve lise eğitimi veren okullarımız var. Şuanda içinde bulunduğumuz okul Esenyurt Prestijpark İlköğretim Okulu olarak geçiyor. Toplam konteyjanımız 600'dür. ilk yılımızı tamamladık.Esenyurt'ta Anadolu Lisemiz ve Kırmızı Elma Anaokulumuz var. Tüm konteyjanlarımız bu iki okulda da doludur. Bu okullarımızın haricinde Beşiktaş ve Şişli'de liselerimiz var. Yeni bir kolej çalışmamız daha var.

 

Tüm sınıflarımız 24 kişilik, geniş ferah sınıflardır. Temel derslerin görüldüğü sınıflar dışında, santranç sınıfı, matematik sınıfı, ingilzice sınıfı, akıl oyunları sınıfı, robotik ve kodlama yazılımları sınıflarımız mevcuttur. Sanat bölümünde bale, müzik etkinliklerimiz var. Bu etkinlikler Esenyurt'taki tüm öğrenciler gelip ücretsiz olarak katılabiliyor" diye konuştu.

 

 

Oğuzhan Ertuğrul, "Yüzme alanında altın madalya alarak spor alanında da hedeflerimize doğru ilerliyoruz. 2013'ten beri liselerimizde verdiğimiz eğitimlerle, 98 oranında Üniversitelere yerleştirme başarımız var" dedi.

 

"Çocuklar Bizim" 

 

Oğuzhan Ertuğrul, vizyonumuzu "İnsana saygı" olarak belirledik ve yola çıktık. Geleceğimiz içinde "bilimle geleceğe" parolasıyla hareket ediyoruz. Diğer okullardan bizi ayıran en önemli özelliğimiz bunlardır. Özellikle büyük metropollerde hep taş yığınları arasında, binaların arasında sıkışmış, dışarıda oyun dahi oynayamıyorlar. Bizim bu noktadaki okul anlayışımız; çocuklarımızın daha geniş yeşil alana kavuşması. Toprakla, tarımla, ve gerekirse hayvanlarla iç içe olmasını hedeflemektir. Bu alanda kampüslerimizi büyük bahçelerle tasarlıyoruz. Çocuklarımızın börtü böceğe dokunmasını istiyoruz.

 

"Projeler çocuklarımızın geleceği için." 

 

Boğaziçi Okulları olarak, Silivri'de 17 dönümlük bir arazi aldıklarını belirten kurucu Oğuzhan Ertuğrul, "Önümüzdeki yıllarda orada her çocuğumuz bir ağaç dikeceğiz. Böyle bir projemiz var." dedi. 

 

 

Ertuğrul, "Toplumdaki ebeveynler olarak çocuklarımızı daha büyük Üniversitelerde okutmak gibi koşturma içersine giriyoruz. BizBoğaziçi Okulları olarak bunun dışında 'Mutlu çocuklar yetiştirmek istiyoruz." Eğitim tesadüflere bırakılmamalıdır." şeklinde konuştu.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.