21 yıldır müzik dünyasında olan Burcu Güneş, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilk kez gerçekleştirilen ‘Nevmekan’da Akustik Muhabbet’te sevenleriyle bir araya geldi. Boğaz’ın en güzel adreslerinden Nevmekan Sahil’in bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte hem sevilen şarkılarını seslendiren hem de hayatıyla ilgili merak edilen soruları yanıtlayan ünlü sanatçı, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaklaşık iki saat sahnede kalan ve hayranlarına unutulmaz bir akustik konser ziyafeti yaşatan Burcu Güneş, pop müziğin düşüşü ve rap’in yükselişiyle ilgili sorulara şu sözlerle yanıt verdi:
‘’Türk pop müziği ciddi düşüşte’’
‘’Türk pop müziği ciddi bir düşüş yaşıyor. Özellikle de son 10-15 yıldır çıkan ve ‘Biz kraliçeyiz’ diyen insanların aslında gerçekten bu işi çok fazla basite indirgediğini ve ortamı da çok fazla yozlaştırdığını düşünüyorum. Ve maalesef yeni nesil bu insanları şarkıcı, örnek alınacak insan olarak görüp takip etmek zorunda kaldı. Bunun da sebebi zaten bu piyasayı yönetenler. Hakikaten bunlara prim verenler veya bunları ortaya çıkaran kimse, onları karmanın çarkına bırakıyorum. Ortada bir şarkı var mı, bir sanat var mı, bir şarkıcı var mı diye bakılmadan sürekli böyle insanları izlemek ve dinlemek zorunda olmamız son yıllarda en mustarip olduğum konular arasında. Ben ve benim gibi dostlarım da inşallah sonumuz hayırlısı olur diye bakıyoruz.’’
‘’Ruhumuzu doyuran müzik yok’’
Sektörü yönlendirirken sadece ne tutuyorsa ona gidelim diye bakıldığını ifade eden Burcu Güneş ‘’Ruhunu hızlı şarkıda da dinlendirebilirsin yavaş şarkıda da veya eğlenirken de ruhunu doyurabilirsin. Ben o ruh doyuran müziği çok uzun zamandır pop müzikte duymuyorum. Ruhumu renklendiren, değiştiren, yenilik getiren insan çok az’’ dedi.
‘’Yarışacak insan bulamıyoruz’’
Başından beri magazinsel bir figür olmadığını ifade eden sanatçı ‘’Bu özellikle seçilmiş bir şey değil, yapım böyle. Başka şeylerle ön planda olmaya çabalayan bir ordu olunca benim gibi yapısı sadece işiyle anılmak olan insanlar, buna tenezzül etmiyor. Çünkü yarışmamız gereken bir şey yok ve bizler işimizi yapıyoruz. Kısacası yarışacak insan bulamıyoruz. Ben daha çok insanları eğlendirmeyi seviyorum, o yüzden de beni sadece konserlerde görüyorsunuz’’ diye konuştu.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.