Büyükçekmece Belediyesi, AKUT ile hayat kurtaran protokolü imzaladı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki ile beklenen İstanbul depremi hazırlıkları kapsamında can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi amaçlayan protokole imza attı.

GÜNCEL 25.03.2021 18:08:38 3537 0
Büyükçekmece Belediyesi, AKUT ile hayat kurtaran protokolü imzaladı

       Büyükçekmece Belediyesi, AKUT ile hayat kurtaran protokolü imzaladı

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki ile beklenen İstanbul depremi hazırlıkları kapsamında can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi amaçlayan protokole imza attı.

 

İmza töreninden sonra açıklama yapan Başkan Akgün; “İstanbul’u etkileyecek büyük depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama her an için olacakmış gibi tetikte olmamızın çok önem arz ettiğini biliyoruz” dedi.

 

Büyükçekmece Belediyesi beklenen İstanbul depremi öncesinde bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verirken diğer yandan afet öncesi ve sonrası için tedbirler alıyor. Bu kapsamda afetler ve acil durumlarda hazırlık, olası afetler ve acil durumlarda can ve mal emniyetinin sağlanmasına yönelik risk azaltmanın yanı sıra ilk müdahale, afet sonrası acil müdahale sürecinin iyi yönetilmesi ile birlikte iyileştirme sürecine geçişi hızlandırarak olası can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla AKUT Vakfı ile protokol imzalandı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki tarafından imzalanan prokotol çerçevesinde Büyükçekmece Belediyesi çalışanları ve ailelerine “Temel Afet Bilinci” eğitimleri verilecek. Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma (BAKUT) ekiplerine ise “İleri Düzey Arama Kurtarma” eğitimleri verilecek. İlk etapta belediye personeli ve BAKUT ekiplerine eğitimler verildikten sonra eğitimlere ilçenin 24 mahallesinde devam edilecek.  

 

“Her an deprem olacak gibi tetikte olmamız gerekiyor”

 

Prokol imza töreninden sonra açıklamaya yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İstanbul’u etkileyecek büyük depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama her an için olacakmış gibi tetikte olmamızın çok önem arz ettiğini biliyoruz. Bugün Sayın Mahruki ile onun başında bulunduğu vakıfla özel bir protokol yaptık. Bu protokol çerçevesinde bugüne kadar bize hizmet vermeye devam eden Nasuh kardeşimiz bu protokol çerçevesinde bize daha etkin bir bakıma hizmet verecek. Hem acil durumla ilgili eğitimlerin bölge ve mahalle bazında verilmesini sağlayacak, hem de ekibimizin yetişmesinde önemli bir yeni yol haritasını önümüze koyacak. Yani biz Büyükçekmece Belediyesi olarak her gün yüzlerce daire yıkıyoruz, onlarca bina yıkıyoruz, apartmanları yeniliyoruz ama yarın deprem olduğu zaman yenilenmemiş olan, henüz kentsel dönüşümü yapılmamış olan binalarda büyük sorunlar yaşayacağımızı bildiğimiz için diğer yönüyle de depremin vuku bulması halinde hazır olmamız lazım. İşte bugünkü protokolümüz acil durum yönetiminin şehrimizde, ilçemizde en iyi şekilde oturtulmasıyla ilgilidir” ifadesini kullandı.

 

“1 yıl sürecek bir çalışmaya başlıyoruz”

 

AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki, imzalanan protokole ilişkin şunları söyledi:  “Bu protokolde öncelikle belediyenin çalışanlarının özellikle kritik personelinin aileleriyle birlikte bir afet planlamasının bir parçası haline getirilmesi önemli. Belediyenin mevcut acil durum yönetim sisteminin geliştirilmesi, günün şartlarına uydurulması, yeni bilgilerle birlikte donatılıp daha kuvvetli ve sağlıklı hale getirilmesi projesini yapacağız. Aslında topyekün Büyükçekmece Belediyesi’nin afetlerle mücadele kapasitesini yükseltecek hamleleri yapıyoruz şuanda. Personelin yetişmesi, mevcut planların revize edilmesi, üst düzey yöneticilerin başkandan bütün kritik personelin aileleriyle birlikte depreme, afete hazırlanması ki böyle bir deprem meydana geldiğinde pozisyonlarını koruyarak aileleriyle ilgili herhangi bir endişe hmeden buradaki bütün sistemin ilerlemesini, akışını sağlıklı bir şekilde yapabilmelerini sağlamak gibi 1 yıllık bir çalışmaya başlıyoruz şuanda. Bunun bir sonraki aşamasında mahallelerde de gönüllü ekipler oluşturulmasıyla yapacağız. Şimdi ilk aşamada Büyükçekmece Belediyesi’nin bünyesinde ileri seviyede arama ve kurtarma bilen bir ekibin oluşturulması çalışmasını yapacağız. Bir sonraki aşamada da Büyükçekmece’nin mahallelerinde, nasıl İstanbul’un bütün mahallelerinde de nasıl İstanbul’un bütün mahallelerinde de böyle bir proje yapıyoruz ilgili aile ekipleri, kritik 24 saat ve takip eden günlerde ilk müdahaleyi yapacak gönüllüleri oluşturacağız o da bir sonraki fazda yapacağımız şey.”


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.