Büyükçekmece Yıkılıyor!
Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla İstanbul’un örnek ilçesi olan Büyükçekmece’de riskli yapıların yıkım ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Büyükçekmece Belediyesi ve vatandaş işbirliğiyle düzenlenen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi’nde 2 ayrı binada 25 riskli konutun yıkımı gerçekleştirildi.
Kentsel dönüşüm kapsamında Büyükçekmece’de yaklaşık 15 bin dairenin yenilendiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “1999 depreminden önce yapılmış bu binalar büyük depremde can ve mal güvenliğini sağlamak bakımından yenilenmesi lazım. 2 sene içerisinde depreme yüzde yüz hazır bir şekilde gireceğiz. Büyükçekmece’de vuku bulacak depremde kimsenin burnunun kanamaması için tüm çalışmalarımız bitiyor” dedi.
“Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamakta kararlıyız”
Kentsel dönüşüm yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Büyükçekmece’de yaklaşık 15 bin daire yenilendi ve yenilenmeye devam ediyor. Şuanda yıktığımız binalar beklenmekte olan büyük depremde hasar görecek binalardı. Vatandaşlarımızı çağırıyoruz ve diyoruz ki; binanız bizim zeminimize uygun değil. Yaptığımız binalarla vatandaşlarımızı biraz heyecanlandırdık çünkü binaları 1 kat fazla verdik ve vatandaşları yüreklendirdik. 1999’dan sonra yapmış olduğumuz yoğun plan çalışması akabinde en eski binalardan başlayarak yaptığımız yıkımlar devam edecek. Biz depreme hazır gireceğiz. Sadece Mimarsinan sahillerinden köy zamanlarından kalan eski ruhsatlı binalar var bunların da yenilenmesi şart. Kumburgaz’daki planlarımız önümüzdeki Kasım ayından itibaren devreye girmiş olacak. Büyükçekmece’de 1999 yılından beri devam eden kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamakta kararlıyız” diye konuştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi, Maarifin Kalbinde Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında öğrenci, öğretmen, okul idaresi ve okul aile birliği üyelerini aynı sofrada buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlediği Kadim Dostlar İftarı’nda buluştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Çekmeköy’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik için taziye ziyareti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir İlkokulu Müdürü Cevat Ağırbaş’ı ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Sarıkaya’yı ziyaret etti.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, geleneksel iftar programında dostlarını ağırladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Bağlamasıyla yirmi yıldır sahnelerin yükünü taşıyan Bülent Genç, ilk tekli çalışması Oy Nazlım ile kendi hikâyesini anlatıyor. Güçlü yorumu ile tanınan Xecê Herdem’in eşliği, esere derin bir duygu katıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Girişimciliğin yalnızca ticaret değil, hayatın her alanında çözüm üretme ve yenilik geliştirme becerisi olduğuna dikkat çekildi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde yapılan hizmetleri yerinde gördü.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.