Büyükçekmece Yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi ve vatandaş işbirliğiyle düzenlenen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi’nde 2 ayrı binada 25 riskli konutun yıkımı gerçekleştirildi.

İSTANBUL 15.10.2019 18:39:24 3914 0
Büyükçekmece Yıkılıyor!

 

     Büyükçekmece Yıkılıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla İstanbul’un örnek ilçesi olan Büyükçekmece’de riskli yapıların yıkım ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükçekmece Belediyesi ve vatandaş işbirliğiyle düzenlenen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi’nde 2 ayrı binada 25 riskli konutun yıkımı gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşüm kapsamında Büyükçekmece’de yaklaşık 15 bin dairenin yenilendiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “1999 depreminden önce yapılmış bu binalar büyük depremde can ve mal güvenliğini sağlamak bakımından yenilenmesi lazım. 2 sene içerisinde depreme yüzde yüz hazır bir şekilde gireceğiz. Büyükçekmece’de vuku bulacak depremde kimsenin burnunun kanamaması için tüm çalışmalarımız bitiyor” dedi.

 

“Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamakta kararlıyız”

 

 

Kentsel dönüşüm yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Büyükçekmece’de yaklaşık 15 bin daire yenilendi ve yenilenmeye devam ediyor. Şuanda yıktığımız binalar beklenmekte olan büyük depremde hasar görecek binalardı.  Vatandaşlarımızı çağırıyoruz ve diyoruz ki; binanız bizim zeminimize uygun değil. Yaptığımız binalarla vatandaşlarımızı biraz heyecanlandırdık çünkü binaları 1 kat fazla verdik ve vatandaşları yüreklendirdik. 1999’dan sonra yapmış olduğumuz yoğun plan çalışması akabinde en eski binalardan başlayarak yaptığımız yıkımlar devam edecek. Biz depreme hazır gireceğiz. Sadece Mimarsinan sahillerinden köy zamanlarından kalan eski ruhsatlı binalar var bunların da yenilenmesi şart. Kumburgaz’daki planlarımız önümüzdeki Kasım ayından itibaren devreye girmiş olacak. Büyükçekmece’de 1999 yılından beri devam eden kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamakta kararlıyız” diye konuştu.

 

 


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.